به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی هرمزگان، «کارگاه آموزشی مشاوره کودک، فرزندپروری و علاقهمندی کودک به کتاب» با حضور محمدی، روانشناس کودک مرکز بهداشت بندرعباس و جمعی از کتابداران و مادران خانهدار عضو در کتابخانه عمومی علامه طباطبائی بندرعباس برگزار شد.
محمدی، روانشناس کودک مرکز بهداشت بندرعباس درباره این کارگاه گفت: کودکان دارای جهانی خاص هستند و دنیای هر کودک از دیگری متفاوت است. برقراری رابطه مثبت با کودک یا نوجوان از اصول اولیهی فرزندپروری است ودر بستر رابطه مثبت است که میتوان سایر روشهای فرزندپروری را بهکار گرفت.
وی افزود: برقراری رابطه مثبت عبارت است از: ایجاد فضایی که در آن بین مراقب و کودک احساس ایمنی، دوست داشته شدن و پذیرش وجود دارد و جنبههای مثبت رفتار کودک موردتوجه قرار میگیرد.
این روانشناس ادامه داد: لازم است والدین اوقاتی را برای تعامل با کودک خود اختصاص دهند و به صحبتهای آنها گوش دهند، با آنها حرف بزنند و به فعالیتی بپردازند که هر دو از آن لذت میبرند. از راهنمایی کردن، نصیحت کردن، دستور دادن، سرزنش کردن و توبیخ در این زمانها اجتناب کنند. با آنها مهربان باشند، احترام بگذارند و علاقه خود را بهصورت کلامی یا غیرکلامی ابراز کنند.
این روانشناس بیان کرد: تشویق به کتاب خواندن برای کودک ضروری است. کتاب خواندن به کودکتان کمک میکند دایره لغاتش را بسازد، قدرت تجسمش را تحریک میکند و به پیشرفت توانایی برقراری ارتباط او کمک میکند. همچنین کتاب خواندن باعث میشود نوزادتان با مفهوم داستانها، اعداد، حروف، رنگها و اشکال آشنا شود و به این صورت او از جهان اطرافش اطلاعات به دست میآورد و حافظه و مهارتهای گفتاریاش را تقویت میکند.
ارائه گزارشی از فعالیتهای کتابخانه توسط زیبا جنگجو، کتابدار کتابخانه عمومی علامه طباطبائی بندرعباس و شرح چگونگی شرکت در هفتمین جشنواره رضوی را برای بانوان، همچنین توزیع فرمها و سؤالات جشنواره رضوی از بخشهای دیگر این نشست بود.
گفتنی است؛ برگزاری سلسله نشستها و برنامههای فرهنگی ویژه زنان خانهدار، کودکان، نوجوانان و جوانان از برنامههای هفتگی این کتابخانه است که در میان استقبال مناسب اعضا برگزار میشود.