به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، محمود پاک نیت، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر طی گفتوگویی به مناسبت گرامیداشت روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار ضمن تبریک این روز به کتابداران اظهار کرد: معتقدم کتاب مشعلی است فروزان که تاریکیهای زندگی را روشن میکند. از این رو به همه تلاشگران و خدمتگزاران در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ارادت ویژه دارم. این هفته کتاب وکتابخوانی را صمیمانه به علاقهمندان به کتاب تبریک عرض میکنم.
وی با اشاره به نقش مهم کتابداران در ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: یک خداقوت هم به کتابداران عزیز میگویم که بیآنکه تلاشهایشان در جامعه دیده شود و کسی از آنها یاد چندانی کند، در کتابخانهها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی زحمت میکشند که البته باید تلاش آنها در جامعه منعکس شود.
پاک نیت در ادامه به اهمیت کتابخوانی اشاره کرد و گفت: زمان بسیار ارزشمند است و نباید این زمان را صرف کارهای بیهوده کنیم. چه بهتر که کتاب بخوانیم. من مطالعه کتابهای تاریخی را خیلی دوست دارم. چندی پیش یک فیلم کوتاهی در تلفن همراهم دیدم که به اهمیت مطالعه و درس گرفتن از گذشتهها تاکید داشت.
پاک نیت دراین باره گفت: در این فیلم از افراد سوال میکردند که در جنگ جهانی اول کدام کشور بیش از نیمی از جمعیت خودش را از دست داده است؟ اکثر افراد که از آنها سوال میکردند اطلاعی نداشتند. فردی که اهل کتاب و مطالعه بود پاسخ داد: کشور ایران. این پاسخ برای بسیاری عجیب بود زیرا با خود می گفتند ایران که در آن جنگ شرکت نکرده بود. این افراد اگر تاریخ خوانده بودند می دانستند که در جنگ جهانی اول حدود ۹میلیون از جمعیت ۱۸میلیونی آن زمان به علت قحطی از دنیا رفتند. دلیل این قحطی ساختگی هم در کتابهای تاریخی آمده است. نظامیان انگلیسی ذخیره غلات مردم را به نوعی خریدند و ضربه بزرگی به مردم وارد شد.
وی ادامه داد: در کل من معتقدم ما گذشته خود را فراموش کردیم. ما نمیخواهیم برگردیم و ببینیم در گذشته چه اتفاقی افتاده؟ در زمان مشروطه یا دوران قبل و بعد آن چه رخ داده است؟ البته من اصرار ندارم که مردم حتما کتاب تاریخ بخوانند. من علاقه زیادی به این رشته دارم و تجربیات خودم را منتقل می کنم. هر کسی می تواند کتاب مورد علاقه خودش را مطالعه کند.
این هنرمند تأکید کرد: من معتقدم که تاریخ آیینه ای است که ما هر لحظه در آن نگاه می کنیم تصویر خودمان را در آن میبینیم و آن آیینه چیزهایی را به ما نشان میدهد که برای ما اتفاق نیفتاده اما راهگشای ماست. می توانیم خوبیهای این تجربهها را نگهداری و از بدیهایش دوری کنیم. ملتی موفق است که اهل مطالعه بوده و از تاریخ خود درس بگیرد. مسئولان هم همینطور. آنها هم باید اهل کتاب و مطالعه باشند. باید بخوانند و بدانند که چرا از فردی به نام امیرکبیر در تاریخ به نیکنامی یاد می شود و فردی به نام چنگیز به بدنامی در تاریخ میماند.
ارسال نظر