چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷

با حضور نویسنده اثر و خانواده شهید محمدجواد روزی طلب؛

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

رونمایی از کتاب «پرونده گزینش» در شیراز

آیین رونمایی، نقد و بررسی کتاب «پرونده گزینش» از سلسله برنامه‌های «کنگره ۱۵ هزار شهید فارس» توسط اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در کتابخانه عمومی شهید آیت الله دستغیب شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، آیین رونمایی از کتاب «پرونده گزینش» سرگذشت زندگی شهید محمد جواد روزی طلب، نوشته مهدی دریاب به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس و با حضور خانواده معظم شهید، سیدرضا متولی، مسئول انجمن راویان دفاع مقدس فارس؛ مهدی دریاب، نویسنده کتاب؛ اکبر صحرایی؛ منتقد ادبی و جمعی از علاقه مندان در سالن جلسات کتابخانه عمومی شهید آیت الله دستغیب برگزار شد.

اکبر صحرایی، منتقد ادبی در این نشست با اشاره به اهمیت خاطرات و زندگی‌نامه نویسی و نقد آثار، گفت: در بحث نوشتن خاطرات و زندگی‌نامه شهدا به حضور منتقد به شدت نیاز است؛ چراکه این مساله منجر به شناسایی نقاط مثبت کتاب شده و به ماندگاری هرچه بیشتر آن کمک می کند و فقدان آن منجر به نادیده گرفته شدن اثر و دلسردی نویسنده خواهد شد. پس باید به تناسب هرچه بیشتر تولیدات داستانی و رمان، منتقد و پژوهشگر وجود داشته باشد تا شاهد افزایش هر چه بیشتر کیفت تولیدات باشیم.

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

صحرایی گفت: در حوزه آثار دفاع مقدس در استان فارس، به طور تقریبی شاهد حضور ۲۰۰ نویسنده با تولید حداقل یک اثر هستیم و سوال این است که چند تعداد از این نویسندگان آثاری در رده کشوری تولید کرده‌اند یا حتی چه تعداد از این آثار قابلیت ترجمه به زبان خارجی را دارد.

نویسنده کتاب «تپه جاوید و راز اشلو»، دلیل ارتقای یک اثر را داشتن سبک در نوشتن دانست و گفت: باید با استمرار به امر نوشتن به یک سبک خاص رسید. اگر نام حافظ و سعدی، شاعران بلند آوازه ایرانی را از آثارشان حذف کنیم باز از روی نوشته می‌توانیم نام شاعر را حدس بزنیم؛ چراکه سبک و قلم نویسنده مشخص است. یعنی سعدی شاعر بلند آوازه دارای سبک مثنوی است یا حافظ غزل سراست یا در یک مثال دیگر می‌توان به نوشته های جلا ال احمد اشاره کرد که کاملا دارای یک سبک و سیاق خاص است؛ بنابراین در نوشتن زندگی‌نامه و خاطرات شهدا غیر از اینکه خرده روایت‌ها را می‌نویسیم، باید موارد دیگر را به آن اضافه کنیم که این امر منجر تولید یک اثر فاخر می‌شود.

این منتقد ادبی با اشاره به اهمیت پژوهش در داستان‌نویسی بیان کرد: نویسنده باید هدف خود از نوشتن کتاب را بداند و به همین منظور برای آن راهبرد تعیین کند. نویسنده باید به خوبی ابعاد و جزئیات شخصیت داستان را به طور واضح نشان دهد که این ممکن نیست جز با پژوهش کافی و دقیق و نگاه موشکافانه که طبیعتا زمان‌بر است ولی ارزش کار را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه کتاب «پرونده گزینش» در عین اینکه مخاطب را از وقایع انقلاب در شیراز آگاه می کند همزمان از وقایع صورت گرفته در تهران و یا جهان نیز مطلع کرده و به داستان تنوع می بخشد، ادامه داد: خرده روایت ها و جزئیات در این کتاب به خوبی نمایش داده می شود. سیر داستانی در این کتاب به نحوی است که مخاطب با مطالعه آن ضمن آگاهی از زندگی شهید، به وقایع تاریخی انقلاب اسلامی سفر می کند و از رویداد های آن زمان آگاه می شود. در این کتاب همزمان با معرفی شخصیت و زندگی شهید روزی طلب، حوادث تاریخی همچون تسخیر ساواک، وقایع مسجد نو، مسجد حبیب، تظاهرات عاشورا، فرار سربازان از پادگان ها به دستور امام، وقوع انقلاب در ۲۲ بهمن ماه و راهپیمایی در میدان شهرداری روایت می شود.

صحرایی افزود: لازم است عناصر تاریخی به مخاطب معاصر شناسانده شود به طوری که مخاطب جوان ما مفاهیم تاریخی آن زمان را درک کند. برای مثال می‌توان گفت، هنگامی که مسئله منافقین در کتاب مطرح می‌شود باید فعالیت‌های سازمان منافقین و اقدامات جنایت کارانه آنها را به خوبی برای مخاطب شرح داد.

زنده نگه داشتن یاد شهیدان دلیل اصلی نوشتن کتاب
مهدی دریاب، نویسنده کتاب نیز در این نشست زنده نگه داشتن یاد و راه شهیدان را از دلایل اصلی نوشتن این کتاب دانست و گفت: از آغاز نوشتن داستان باید چرایی نوشتن را دانست که اگر این چنین نباشد نمی‌توان سختی‌ها و مصائب مسیر را تحمل کرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت پژوهش در داستان نویسی، غنای پژوهشی را از ویژگی‌های مهم این کتاب برشمرد و تأکید کرد: با توجه به سختی‌ها و مشکلاتی که در مسیر جمع آوری زندگی این شهید عزیز وجود داشت تألیف این کتاب جز با عنایت شهید روزی طلب میسر نبود.

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد


معاون امور کتابخانه‌ها و همکاری‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس نیز در این نشست گفت: برگزاری سلسله نشست‌های نقد، رونمایی و بررسی کتاب از مهم‌ترین برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی است که در راستای شناسایی نویسندگان و آثار فاخر به ویژه نویسندگان بومی در کتابخانه‌ها برگزار می‌شود.

علیرضا رحمانی در پایان ضمن اشاره به تفاهم صورت گرفته با کنگره ۱۵۰۰۰ شهید استان فارس، گفت: امید داریم بتوانیم گام های بزرگی در جهت هرچه بهتر دیده شدن آثار نویسندگان دفاع مقدس برداریم. برگزاری این دست نشست‌ها باعث رشد کیفی آثار بومی حوزه دفاع مقدس می‌شود.

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد


در پایان جلسه از زحمات و تلاش‌های مهدی دریاب، نویسنده کتاب پرونده گزینش، با حضور خانواده شهید محمد جواد روزی طلب تقدیر شد.

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

کتاب «پرونده گزینش» در شیراز رونمایی و بررسی شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 7 =