به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سامان ترابی از داوران چهارمین دوسالانه کارتون کتاب درباره جایگاه این جشنواره در عرصه بینالمللی گفت: جشنوارهها و دوسالانههای هنری مختلفی در دنیا در حال برگزاری هستند که هنرمندان مختلف خود را برای شرکت در این جشنوارهها آماده میکنند. اما دوسالانه کارتون کتاب پس از برگزاری چهار دوره، امروز به یکی از جشنوارههای معتبر در حوزه کارتون تبدیل شده که حجم آثار رسیده به این جشنواره و حضور کارتونیستهای شناخته شده از کشورهای مختلف، این موضوع را تأیید میکند.
وی درباره حضور خود در چهارمین دوسالانه کارتون کتاب به عنوان داور گفت: بر اساس روالی که برگزار کنندگان این جشنواره درنظر گرفتهاند، بنا شد تا از برگزیدگان دورههای گذشته در روند داوری دورههای جدید دوسالانه دعوت شود و از آنجا که من در دوره سوم دوسالانه کارتون کتاب به عنوان یکی از برگزیدگان معرفی شدم، به دعوت برگزار کنندگان به عنوان داور این دوره حضور پیدا کردم.
این کارتونیست با اشاره به حضور سه داور ایرانی و دو داور خارجی در روند داوری آثار دریافتی، اظهار کرد: پس از اتمام مهلت شرکت در این دوسالانه، در مرحله اول داوری دو هزار و ۹۴ اثر ارسال شده از سراسر دنیا توسط داوران به صورت اینترنتی بررسی شدند که در مجموع آرا، حدود ۳۳۰ اثر به مرحله بعدی داوری راه یافتند که در مرحله نهایی نیز با تجمیع آرای داوران ایرانی و خارجی، سه نفر به عنوان نفرات برگزیده و پنج نفر به عنوان شایستگان تقدیر انتخاب شدند.
ترابی درباره سطح کیفی آثار ارسالی به این دوره از جشنواره توضیح داد: این جشنواره موضوع محور (با محوریت کتاب) است و طبق قوانین دوسالانه، آثار ارسالی قبلا نباید در این جشنواره و جشنوارههای دیگر شرکت کرده باشد و یا جایزه دریافت کرده باشد؛ به همین دلیل این مسائل از یک طرف کار ایدهیابی را برای شرکت کنندگان و از طرف دیگر روند بررسی و ارزیابی را برای داوران دشوارتر میکند، چرا که زمان و انرژی بیشتری را برای یافتن آثار تکراری و مشابه را میطلبد.
داور چهارمین دوسالانه کارتون کتاب ادامه داد: از میان آثار ارائه شده در این دوره برخی آثار به معضلات و چالشهای پیش روی کتابخوانی پرداخته بودند، مانند تأثیر فضای مجازی بر کتابخوانی و برخی نیز به فواید و آثار مثبت کتابخوانی در زندگی توجه داشتند که در این زمینه ایدهها و تکنیکهای متفاوتی را بکار گرفته بودند؛ اما آنچه که در روند انتخاب آثار برتر برای من در درجه اول اهمیت قرار داشت، آثاری بود که به اهمیت کتاب در جامعه و بالا بردن ارزش آن در جامعه پرداخته بودند.
وی افزود: از آنجا که این جشنواره با برگزاری منظم، انجام تعهدات و درنظر گرفتن مشوقهای مناسب، به یکی از معتبرترین جشنوارههای دنیا تبدیل شده، جایگاه ویژهای را در تقویم کاری کارتونیستهای دنیا پیدا کرده است. به طور کلی میتوان گفت که آثار ارسالی از کیفیت خوب و قابل قبولی برخوردار بودند و شرکتکنندگان با آگاهی از نگاه سختگیرانه داوران در این جشنواره، تمام تلاش خود را برای ارائه آثار با ایدههای نو و تکتیکهای مختلف کرده بودند.