به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، طی مراسمی کتابخانه عمومی سیار شهری در همدان با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار همدان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر، مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور، رئیس پلیس راهور استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان، معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان، مدیران شهری و عمومی مردم، در همدان افتتاح شد.
کتابخانه سیار یار مهربان به نقاط مختلف شهر میرود
عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در این مراسم اظهار داشت: نخستین کتابخانه سیار در استان با همکاری این اداره کل، شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان راه اندازی شد.
زارعی با بیان اینکه یکی از مهم ترین دغدغهها دسترسی آسان عموم مردم به کتابخانههای عمومی است، افزود: در مجموع ۱۱۴ کتابخانه عمومی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۹ کتابخانه شهری و ۴۵ کتابخانه روستایی است.
وی تصریح کرد: در شهرستان همدان نیز ۲۷ کتابخانه وجود دارد که از این تعداد ۲۴ باب کتابخانه در شهر همدان واقع شده و با احتساب این کتابخانه به ۲۵ باب رسید.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان ادامه داد: کتابخانه سیار شهری «یار مهربان» هر روزه در مناطقی که فاقد کتابخانه عمومی هستند، مستقر میشود و کتابدوستان و اهالی فرهنگ میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وی تصریح کرد: شهرداری همدان با اختصاص یک اتوبوس شهری و تجهیز آن شرایط را فراهم کرد و اداره کل کتابخانههای عمومی استان نیز با تخصیص بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب، چندین عنوان نشریات(روزنامه، مجله)، وسایل کمک آموزشی و اسباب بازی این کتابخانه سیار را آماده خدمات رسانی کرد.
زارعی ادامه داد: این کتابخانه نیز به مانند دیگر کتابخانههای عمومی دارای بخشهای مختلفی از جمله بزرگسال، کودک، استان شناسی، دفاع مقدس و سایر موارد است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به لحاظ ایمنی به دوربین مداربسته، کپسول آتش نشانی، جعبه کمک های اولیه مجهز بوده و برای سهولت در دسترسی آسان به خدمات کتابخانهای، اینترنت پرسرعت نیز در نظر گرفته شده است.
سه کتابخانه مشارکتی در سه فرهنگسرای شهرداری فعالیت میکنند
عباس صوفی، شهردار همدان در این مراسم اظهار داشت: شهرداری همدان در کنار امور عمرانی به توسعه فضاهای فرهنگی نیز توجه میکند و با جدیت توسعه زیرساختهای فرهنگی را دنبال میکند.
عباس صوفی با بیان اینکه یکی از سیاستهای شورا و شهرداری توسعه حوزه فرهنگی است، افزود: کتابخوانی مورد تأکید بزرگان این مرز و بوم، به ویژه مقام معظم رهبری است که قطعاً به داشتن شهروندان آگاه و به روز منجر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات فرهنگی شهرداری، راه اندازی کتابخانه عمومی سیار با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان است، تصریح کرد: سه کتابخانه در فرهنگسرای عین القضات، فرهنگسرای ولایت و مرکز همایشهای تالار قرآنی با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان به صورت مشارکتی فعالیت میکنند.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه به دنبال توسعه فضاهای فرهنگی هستیم، ادامه داد: اتوبوس شهری به کتابخانه عمومی سیار اختصاص یافت که قطعاً در حوزه فرهنگی موثر است.
وی خاطرنشان کرد: همه وظیفه داریم که در حوزه ارتقای رفتار شهری تلاش کرده و فضاهای فرهنگی را گسترش دهیم.
شهروند کتابخوان به توسعه شهر کمک میکند
رضوان سلماسی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این آیین اظهار داشت: شهر خوب را شهروندان آگاهی میسازند که نسبت به امور مختلف آگاهی داشته باشند.
رضوان سلماسی با بیان اینکه نزدیکی و ارتباط شهروندان و کتاب باعث بروز اتفاقات مطلوب در جامعه میشود، افزود: توجه به علم و علم آموزی چنان در دین ما از جایگاه والایی برخودار است که باید برای کسب آن به دورترین نقاط نیز سفر کرد.
وی تصریح کرد: لازم است در جامعه از هر شیوهای برای برقراری ارتباط شهروندان با کتاب استفاده کرد و به همین دلیل این مسأله در کمیسیون فرهنگی یکی از اولویتها قرار گرفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه پایتخت کتاب، المانهای کتاب و نقاشی دیواری با موضوع کتاب را دنبال میکنیم، ادامه داد: خوشبختانه کتابخانه سیار شهری مورد استقبال شهرداری و اداره کل کتابخانههای عمومی استان قرار گرفت.
سلماسی تصریح کرد: ملتی که کتاب نخواند، مجبور به کسب تجربه است که در نتیجه انرژی و وقت از ما میگیرد. بنابراین هر میزان که به مطالعه روی بیاوریم نیاز به تجربه کارهایی که قبلاً انجام شده، نخواهیم داشت.
کتابخانه سیار شهری توازن فرهنگی در شهر ایجاد میکند
محمد حسن زاده، رئیس انجمن علمی ارتقا کتابخانههای عمومی کشور در این مراسم اظهار داشت: همدان شهر ویژهای بین شهرهای ایران زمین است.
حسن زاده افزود: کتابخانه سیار میتواند باعث آشنایی بسیاری از افراد با علم، دانش و فرهنگ شود و مسیر زندگی آنان را تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی کتابخانه سیار شهری اتفاقی در تراز جهانی است، تصریح کرد: برای ایجاد بسترهای لازم برای دانستن و آموزش شهروندان باید سخاوتمندانه رفتار کرد.
رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی کشور، ادامه داد: کتابخانهها مراکز اجتماعی هستند که در کشورهای مختلف محل تبادل وسایل فرهنگی و حتی ورزشی بین مردم است.
وی با بیان اینکه کتابخانه سیار میتواند توازن فرهنگی و توسعه متوازن شهری را تسریع کند، خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه سیار نمونه بارزی از جنبش نرم برای ارتقای متوازن فرهنگ است.