به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری، استانهای هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، تهران و گیلان میزبان نهمین شب از سلسله نشست های سوگواره مجازی بودند. این نشست ۹ شهریور ماه توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور در بستر اسکای روم برگزار شد و طی آن دبیران محافل ادبی در کنار شعرای مطرح استان ها به قرائت اشعاری در باب واقعه عاشورا و مظلومیت سرور و سالار شهیدان و دیگر شهدای کربلا پرداختند.
در این نشست همایون علیدوستی، دبیر محفل ادبی «بام ایران»، به تاریخ شعر عاشورایی و مرثیه سرایی در استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: اوج شعر عاشورایی و رواج تعزیه به دوران صفویه می رسد و در دوران قاجاریه مردم با شور و حالی خاص با حضور در تکایا به استقبال سنت تعزیه خوانی می رفتند؛ در استان چهار محال و بختیاری نیز شاعران بسیار خوش قریحه ای از جمله عمان و دهقان سامانی، ظهور کردند و منظومه ارزشمند «گنجینه الاسرار» عمان سامانی را می توان به عنوان یکی از درخشان ترین آثار عاشورایی نام برد.
علیدوستی افزود: از دیگر شاعران بنام در عرصه مرثیه سرایی در استان می توان به بیضای جونقانی و میرزا ملال دزکی اشاره کرد که با سرودن ترکیب بندهایی به پیروی از محتشم کاشانی به بیان مرثیه و سرودن مضامین عاشورایی پرداختند.
دبیر محفل ادبی «بام ایران» در بخش دیگری از سخنان خود به سنت قُمری خوانی در شهرهای ترک زبان استان اشاره کرد و گفت: در این محافل که با شور و حال خاصی برگزار می شود، اشعار ملامحمد تقی تاجر معروف به قمری، از عرفای قرن ۱۳ هجری قمری و از شعرای منطقه داغستان به سبک و شیوه ای خاص خوانده می شود و هنوز نیز این سبک علاقه مندان خود را دارد.
وی در ادامه به بیان اشعاری به زبان ترکی در خصوص واقعه عاشورا پرداخت.
در ادامه نیز مرید محمدی، شاعر پیشکسوت و زهرا علیدوستی، از شعرای جوان استان به قرائت اشعاری با گویش محلی پرداختند و سپس علیرضا گودرزی به مداحی پرداخت.
گفتنی است، محافل ادبی کتابخانه های عمومی سراسر کشور به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از جریانهای اصیل ادبی، با همراهی جمعی از استادان عرصه شعر و ادب توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور تشکیل و راهاندازی شده است.