به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، سومین نشست استانی محفل ادبی شهریار به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان و به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین بهجت تبریزی، با حضور شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های آذربایجان شرقی به صورت مجازی در بستر اسکای روم (skyroom) برگزار شد.
شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این نشست با تاکید بر جایگاه رفیع شعر در شکل گیری فرهنگ و تمدن ایران، گفت: اقدام نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ایجاد محافل ادبی برای پر کردن خلأ توجه به شعر به ویژه شعر آیینی قابل تقدیر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های شعر استاد شهریار، افزود: شهریار به دلیل مردمی بودن و پرداختن به مسائل روز جامعه در قالب شعر در نزد مردم جایگاه ویژه ای دارد و این جایگاه تا به امروز حفظ شده است.
در ادامه این نشست محمد طاهری خسروشاهی، رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر فارسی زبانان دانشگاه تبریز به بیان مطالبی تحت عنوان «راز ماندگاری و جاودانگی استاد شهریار» پرداخت.
طاهری خسروشاهی در سخنان خود با تاکید بر اینکه استاد شهریار در گستره تاریخ ادبیات ایران از نخستین سده های شکل گیری شعر فارسی از اواخر سده دوم و اوایل سده سوم یکی از چهره های استثنایی تاریخ ادبیات ایران است، گفت: استاد شهریار نام و آوازه اش در رخدادهای اجتماعی به فراز و نشیب دچار نشد و همیشه در اوج محبوبیت بوده است و اندیشه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شهریار افول نداشته است.
وی راز جاودانگی و ماندگاری شعر شهریار را در سه عامل زیست شاعرانه، آوازه و محبوبیت، و شاعر دوزبانه بودن دانست و گفت: نخستین راز ماندگاری شهریار در زیست شاعرانه او است. منظور از زیست شاعرانه شاعرانگی تمام وقت او است. زنده یاد استاد شهریار به اذعان خودش نیز طبع شعری خود را از بطن مادر داشته است. شهریار در ۶۰ سال حیات شعری خود دغدغه ای به جز شعر نداشته است. در سیاحت شاعر بود، در خواب شاعر بود، در مناجات و راز و نیازهای صبحگاهی خود شاعر بوده است.
طاهری خسروشاهی ادامه داد: مورد دوم مسئله آوازه و محبوبیت استاد شهریار است. شهریار برخلاف بسیاری از هم نسلان خود از همان نخستین روزهای شاعری به شهرت و آوازه رسید. نخستین غزلی که از شهریار در روزنامه ناهید منتشر می شود نام او را در محیط شعری ایران به جریان می اندازد. معروف است که عارف قزوینی وقتی یکی از غزلیات نخستین شهریار را می خواند، شگفتی عارف را فرا می گیرد و یادداشتی را در تمجید این شعر می نویسد. مصداق دیگر این امر زمانی است که در ابتدای راه شاعری شهریار، در حالی که ده سال از عمر شعری شهریار نمی گذرد، ملک الشعرای بهار در مقدمه دیوان غزلیات شهریار، وی را به عنوان شاعر افتخار عالم شرق معرفی می کند. سومین نکته راز ماندگاری شهریار این است که وی شاعر دوزبانه بوده است. هر شاعری که به چند زبان شعر گفته است در یک زبان فقط به اوج رسیده، اما شهریار در شاعری به زبان فارسی و ترکی شعر خود را به اوج رسانده است.
در ادامه این نشست مرتضی طوسی و امین شیخ الاسلامی از شاعران آذربایجانی به شعرخوانی پرداختند.
گفتنی است، دو نشست قبلی محفل ادبی شهریار به مناسب سالروز انقلاب مشروطه و همچنین ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و یاران وفادار ایشان برگزار شده بود.