چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۲

با معرفی و تقدیر از فعالان حوزه کتابخانه های عمومی؛

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان همدان برگزار شد

بیست و هشتمین دوره کتاب، کتاب خوانی و کتابدار همدان

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با تقدیر از کتابداران فعال و کتابخوانان برتر در استان همدان برگزار شد. مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل که مهمان این مراسم به صورت مجازی بود گفت: اداره  کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همت کرده و به توفیقات مطلوبی یافته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان همدان با حضور  مصطفی آزادبخت، معاون سیاسی، امنیتی استانداری همدان؛ مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و کتابداران و کارشناسان اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان به صورت مجازی در بستر اسکای روم برگزار شد.

در این مراسم  از هاجر بیگی، مسئول کتابخانه عمومی فجر شهرستان بهار و زهرا ساکی، مسئول کتابخانه عمومی شهید قدوسی(ره) شهرستان نهاوند به عنوان کتابداران فعال در حوزه فعالیت‌های ترویجی کتابخوانی تقدیر به عمل آمد. همچنین الهام همایی‌نژاد، عضو کتابخانه عمومی شهید مدرس و محمدحسین خدادادی، عضو کتابخانه مرکزی همدان به عنوان کتابخوانان برتر معرفی شدند.

در این مراسم همچنین از پوستر نخستین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان توسط معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان رونمایی شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در این مراسم اظهار کرد: کتابداران استان همدان در راستای ترویج فرهنگ مطالعه از هیچ اقدامی کوتاهی نکردند و در دوران شیوع بیماری نیز از حرکت و تلاش بازنایستادند و فعالیت‌های فرهنگی خود را در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سلامت و بهداشت سلامت و روان به سمت فضای مجازی سوق دادند.

وی با اشاره به اینکه برای مبارزه با ویروس کرونا اقدامات بسیاری در کتابخانه‌های عمومی استان و کشور انجام شد، افزود: کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان همدان در ایام شیوع بیماری کرونا جشنواره بزرگ کتابخوانی رضوی را در فضای مجازی برگزار کردند که در آن بیش از ۴۲ هزار شرکت کننده حضور پیدا کردند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان تصریح کرد: در این ایام ۱۴ هزار برنامه از جمله نقاشی، کتابخوانی، پویش‌هایی مانند هر خانه یک کتابخانه، خانه بمانیم- کتاب بخوانم، خانواده کتابخوان و برنامه‌هایی برای ارتقا سواد سلامت برگزار شد.

وی ادامه داد: نشست‌های کتابخوان، نقد کتاب، معرفی کتاب در سطح استانی و ملی، پاتوق‌های مقاله خوانی در فضای مجازی با همکاری انجمن علمی کتابخانه‌های عمومی ایران، راه اندازی محفل ادبی هگمتانه و  محافل شهرستانی از دیگر اقدامات انجام شده است.

زارعی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹، بیش از ۲۲ هزار منابع اطلاعاتی به کتابخانه‌های عمومی استان ارسال شده است، خاطرنشان کرد: همچنین اشتراک پایگاه‌های اینترنتی نورمگز برای کتابخانه‌های عمومی تهیه شده است و در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در راستای تهیه منابع الکترونیکی تهیه نرم افزار طاقچه برای اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی کشور برنامه ریزی شد، گفت: در استان همدان نیز پیگیری‌های لازم صورت گرفته تا بتوانیم در آینده نزدیک نرم افزار طاقچه را در اختیار اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی قرار دهیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان اظهار کرد: در یک سال گذشته بیش از ۵۰۰ خبر در رسانه‌ها و پورتال‌های اطلاع رسانی با هدف آشنایی جامعه با رویدادهای فرهنگی کتابخانه‌ها  منتشر شده است.

زارعی در ادامه  افزود: از سال ۱۳۹۴ تا کنون ۱۵ کتابخانه عمومی در استان احداث شده و تا پایان سال جاری نیز ۹ کتابخانه عمومی به مجموعه کتابخانه‌های استان افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در هفته کتاب سال جاری نیز بیش از یک هزار و ۴۰۰ برنامه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این برنامه‌ها هم اکنون در تمامی شهرستان‌ها و توسط کتابخانه‌های عمومی استان همدان برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان  ادامه داد: یکی از برنامه‌های برجسته نیز برگزاری جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان در سه رده سنی و با موضوع کتاب، کتابخوانی و کتابخانه است که توسط محفل ادبی هگمتانه استان همدان به نام «دوست من کتاب» برگزار می‌شود. در هر حوزه ای کودکان و نوجوانان و البته نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان می‌توانند آثار خود را ارسال کنند.

زارعی همچنین از شادپیمایی کتابخانه سیار یار مهربان با همکاری شهرداری همدان خبر داد و گفت: در هفته کتاب کاروان شادپیمایی یار مهربان در سطح شهر حضور دارد و مردم را به استفاده از ماسک و مطالعه کتاب و خانه ماندن تشویق می‌کنند.

همدان هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج اهداف نهاد همت کرده است

 مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،  اظهار کرد: کتابداران و کارشناسان استان همدان در ایام شیوع بیماری کرونا در فضاهای مجازی به خوبی فعالیت کردند. با توجه به شرایط پیش آمده، امید است با اقدامات و خلاقیت‌های کتابداران و کارشناسان، تهدید بیماری کرونا به فرصت تبدیل شده و فعالیت‌های کتابداران ادامه یابد تا بالاخره از این شرایط عبور کرده و به یک وضعیت با ثبات برسیم.

وی تصریح کرد: اداره  کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همت کرده و به توفیقات مطلوبی یافته است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه  سال ۱۴۰۰ برای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور سال بسیار مهمی به شمار می‌رود، ادامه داد: در سال آینده در راستای اصلاح قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گام برمی‌داریم چراکه یکی از دغدغه‌های جدی ما این مهم است.

توکلیان با تأکید بر اینکه در همین راستا با تک تک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مراجع ذی‌صلاح و تصمیم ساز  جلسات مشترکی برگزار شده تا در قانون جدید و بودجه سال آینده این مشکل برطرف شود، تصریح کرد: امیدواریم دغدغه خانواده بزرگ ۷ هزار و ۵۰۰ نفری کتابخانه‌های عمومی کشور رفع شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر با تغییر رویکرد کتابخانه‌های عمومی مواجه هستیم، ادامه داد: کتابخانه‌ها به انجام فعالیت‌های باشگاهی، فرهنگی و اجتماعی روی آوردند و فعالیت آن ها تنها به امانت کتاب محدود نیست بلکه کاهش آسیب‌های اجتماعی را نیز دنبال می‌کنند.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های عمومی استان‌ها تبدیل به یک پایگاه اجتماعی و فرهنگی شدند و در راستای ارائه خدمات در مناطق مختلف تلاش می‌کنند.

وی گفت: استان همدان همانند گذشته به واسطه عقبه تمدنی، فرهنگی و هنری که دارد، هنرمندانه و خلاقانه در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی گام برمی‌دارد از همین رو اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان توانسته به موفقیت‌های بسیاری دست یابد.

کتابداران با کار فرهنگی به مبارزه با کرونا کمک کنند

 مصطفی آزادبخت، معاون سیاسی- امنیتی استانداری همدان با بیان اینکه اگر اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوش درخشیده  به دلیل وجود مدیری لایق و کارشناسان و کتابداران ساعی و کوشا است، گفت: در کتابخانه‌های عمومی استان وحدت،  همدلی و خدمتگزاری دیده می‌شود. استاندار و مسئولان همدان به کتاب توجه بسیار دارند و کتابخانه‌های عمومی را به طور ویژه رصد و پشتیبانی می‌کنند.

وی اظهار کرد: اگر جبهه فرهنگی تقویت شود، نظام تقویت می‌شود و تشویق مردم به مطالعه و ترویج کتابخوانی باعث خدمت به نظام خواهد شد. یکی از ارکان اصلی فرهنگ و مرام ما کتاب قرآن است که سرمنشأ همه کتاب‌ها و خوبی‌ها است.

معاون سیاسی استانداری همدان با اشاره به اینکه واژه مقدس کتاب، بی‌نظیر و بی‌بدیل است، تصریح کرد: ریشه آرامش، دانایی و رکن اصلی در دانایی کتاب و کتابخوانی است به طوری که مقام معظم رهبری می‌فرمایند سلامت فکری را با کتابخوانی تأمین کنید. فردی که دانا باشد، به طور قطع به یقین می‌تواند بهترین زندگی را داشته باشد و کتاب رکن اصل دانایی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها بستر را فراهم می‌کنند که مردم به کتاب دسترسی پیدا کنند، خاطرنشان کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنکی بود که با استفاده از فرهنگ غنی اسلام توانستیم پیروز شویم و در ادامه نیز مقاومت کنیم و امروز هم به دنبال ایجاد بهترین حکومت در زمین هستیم. در انقلاب اسلامی کتاب از جایگاه والایی برخوردار است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کتاب توجه بسیاری شده و خوشبختانه همدان و کتاب پیوندی ارزشمند و والا دارند.

آزادبخت با اشاره به اینکه در بحبوحه شیوع کرونا، به کار فرهنگی برای مقابله با آن نیاز داریم، تصریح کرد: در آینده نزدیک و بر خلاف میل مسئولان محدودیت‌های بیشتری اعمال می‎شود چراکه همراهی برخی از مردم برای پیشگیری و مقابله با بیماری کمتر شده است.

آزادبخت با تأکید بر اینکه برای قطع زنجیره ابتلا به بیماری مجبوریم محدودیت‌های شدیدی اعمال کنیم، یادآور شد: کتابداران در ترویج فرهنگ پیشگیری نقش بسزایی دارند تا بتوانیم زنجیره این بیماری را قطع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امید است با همراهی کتابداران و فعالان عرصه کتابخوانی، با استفاده از فعالیت‌های فرهنگی در پیشگیری از این بیماری توفیق داشته باشیم.