به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور، محمد سیمزاری، مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل؛ عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل؛ مهدی میرزارسول زاده، دبیر محفل ادبی کتابخانه های عمومی استان و حضور مجازی سید باقر میر عبداللهی، مدیرکل تامین منابع نهاد و ابراهیم امامی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان پارس آباد در اردبیل برگزار شد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در این مراسم به علاقه ایرانیان از دیرباز به کتاب اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه که اسباب اصلی نشر و گسترش مکتب اسلام و تشییع شده، کتاب است و برخلاف سایر حکمرانان که با شمشیر به فتوحاتی دست پیدا کردند، ایرانیان به واسطه کتاب، فرهنگ غنی ملی و اسلامی خود را نشر و گسترش دادند.
محمد سیمزاری گفت: در سایه کتاب بود که ایرانیان با فرهنگ غنی اسلامی و مذهب تشییع آشنایی پیدا کرده و فراتر از سایر ملل و اقوام توانسته اند ماندگاری و اصالت خود را به خوبی حفظ کنند.
وی با قدردانی از تلاش و همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل در برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی در ایام کرونا خاطر نشان کرد: با رصدی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی داشتیم، فعالیت های کتابخانه های عمومی استان را در این حوزه مطلوب دیدیم و خوشحال هستیم که در روزهای سخت کرونایی، کتابخانه های عمومی توانسته اند چراغ کتاب را روشن نگه داشته و به نوعی به بقا و استمرار فعالیت ها در این حوزه کمک کند.
در این مراسم پیام استاندار اردبیل توسط مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل قرائت شد. استاندار با قدردانی از زحمات فعالان عرصه کتاب، از کتاب به عنوان دوست و مونس همیشگی به ویژه در ایام کرونا و خانه نشینی مردم یاد کرد.
استقبال از برنامههای کتابخوانی در ایام کرونا رضایتبخش است
سید باقر میرعبداللهی، مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانههای عمومی اظهار داشت : روز کتاب و پاسداشت زحمات کتابداران با سالروز رحلت علامه طباطبایی قرین شده که ضرورت دارد این ایام ارزشمند را برای فعالان این عرصه پاس داشته و گرامی بداریم.
وی گفت: استقبال مردم از برنامههای کتابخوانی در شرایط کرونا مطلوب و رضایتبخش است. در این ایام که شرایط برای ارائه خدمات به علاقمندان کتاب سخت شده، کتابداران سراسر کشور سعی و تلاش خود را انجام میدهند تا با شیوههای جدید رغبت و انگیزه به کتاب و کتابخوانی را افزایش دهند.
مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانههای عمومی گفت: از ابتدای امسال و به دنبال شیوع بیماری کرونا بخش عظیمی از فعالیتهای کتابخانهای تعطیل شده ولی این وظیفه و رسالت توسعه فرهنگ کتاب در فضای مجازی با اعتقاد و علاقه راسخ ادامه دارد.
میرعبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در فضای مجازی سعی بر این است تا علاقمندان به کتاب از تنوع خدمات ارائه شده بهره برده و به نوعی مهارت خود را در این حوزه افزایش دهند.
وی خاطر نشان کرد: همکاران ما در نهاد کتابخانههای عمومی با تهیه و تولید محصولات نرمافزاری و همچنین کلیپهای متعدد در خدمت علاقمندان به کتاب هستند تا فاصله بین مردم و کتابخوانی به وجود نیاید.
میرعبداللهی با قدردانی از تلاش فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در استان اردبیل بیان کرد: تدارک بیش از دهها برنامه فرهنگی در این حوزه توسط مدیریت کتابخانههای عمومی استان اردبیل نوید یک حرکت بالنده و رو به جلو را دارد که قطعا در این شرایط، برنامهها و هدفگذاریها ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه اضافه کرد: هر چند سالنهای کتابخوانی بسته شده اما خدماتی که ما در فضای مجازی برای مخاطبان ارائه میکنیم، مملو از تنوع است که قطعا این حرکت در سالجاری ادامه خواهد داشت.
فرهنگ و هنر همواره در محدودیت ها شکوفا شده اند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: فرهنگ و هنر ایران زمین همواره در شرایط سخت و محدودیت ها به شکوفایی رسیده و بالنده شده است.
وی به شعار هفته کتاب در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: شعار دانایی و مانایی، آیینه تمام نمای پیشینه تاریخ ایرانیان است چراکه ایرانیان همواره در سایه دانایی و علم و مهارت خود توانسته اند ماندگار شوند.
بحرالعلومی به شرایط تحریم ناعادلانه و همچنین شیوع بیماری کرونا به عنوان محدودیت های ایجاد شده اشاره کرد و گفت: این عوامل در ایجاد خلاءها و مشکلات کم تأثیر نبوده ولی آنچه که باید به آن اذعان داشت این است که در طول تاریخ ایرانیان در سایه محدودیت ها، علم و فرهنگ و هنر خود را توانستند توسعه داده و به دنیا صادر کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز ضروری ترین نیاز کشور بعد از نیازهای اولیه، توجه به حوزه فرهنگ و تکیه بر عناصر ارزشمند و سازنده همچون کتاب است که ضرورت دارد همه ما به این عنصر با ارزش توجه کرده و بها بدهیم.
۶۵۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه های عمومی اردبیل برگزار شده است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: در شرایط کرونایی و به رغم تعطیلی کتابخانه ها، بیش از ۶۵۰ برنامه فرهنگی و کتابخوانی در استان اردبیل برگزار شده است.
پروانه رضاقلی زاده خاطر نشان کرد: ما خوشحال هستیم که این هفته با شعار دانایی و مانایی پاس داشته می شود چراکه رجوع به کتاب می تواند به توانمندسازی بشریت در افزایش علم، دانش و آگاهی در جامعه کمک کرده و این خود زمینه ساز ماندگاری خواهد بود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل گفت: همکاران ما در کتابخانه های عمومی استان اردبیل سعی کردند تا به اشکال مختلف کتاب های جدید و پرمخاطب را برای علاقمندان معرفی کرده و در قالب فایل های مشخص برای گروه های سنی مختلف طراحی و ارائه کنند.
درادامه این مراسم فرماندار شهرستان پارس آباد به عنوان رئیس انجمن برتر استان، در سخنانی اضافه کرد: در شهرستان مرزی پارس آباد تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی بسیار زیاد است و ضرورت دارد با تقویت و توسعه فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای به توانمندسازی جوانان مان در این خطه کمک کنیم.
ابراهیم امامی ادامه داد: در این شرایط سخت کرونا و تهدیدهای فرهنگی و اقتصادی بیگانگان باید با تکیه بر غنای فرهنگی خود به تقویت فعالیت های فرهنگی با الهام از الگوهای بومی و منطقه ای توجه کرده و بیش از گذشته به ارتقا و اعتلای عناصر اصیل فرهنگی کمک کنیم.
وی اظهار کرد: باید با دقت و وسواس خاص فعالیت های فرهنگی مورد توجه قرار گیرد چراکه سرمایه گذاری در این حوزه می تواند بزرگ ترین اقدام در دفع تهدیدها و توطئه های دشمنان باشد.
انجمن کتابخانه های پارس آباد به عنوان انجمن برتر معرفی شد و از فرماندار این شهرستان به عنوان رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان پارس آباد تجلیل شد.
در این مراسم همچنین به خاطر فعالیت های پژوهشی برتر از وحیده عباسی و همچنین خدمتگزار برتر کتابخانه های عمومی شهرستان مشگین شهر، نسرین مصطفی زاده تجلیل و تقدیر شد. از کتابخانه الغدیر بیله سوار، المیرا زکی پور مورد تجلیل قرار گرفت و دو کتابخوان برتر نیز مبینا دردمن از کتابخانه عمومی ایران آباد پارس آباد و طناز حسینی از کتابخانه لمبر خلخال مورد تقدیر قرار گرفتند.