به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان، ویژه برنامه راویان بالندگی با عنوان بزرگداشت شاعران و فعالان شعر انقلاب اسلامی، به میزبانی محفل ادبی استاد رضا روزبه کتابخانه های عمومی زنجان با تجلیل از دو شاعر انقلابی استاد ولی اله کلامی(پیشکسوت شعر انقلاب) و امیر رسولی(چهره فعال شعر انقلاب) با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه استان و امام جمعه زنجان؛ امیرعلی نیک بخش، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان؛ نغمه مستشار نظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور؛ استاد محدثی خراسانی، شاعر، نویسنده، محقق و منتقد ادبی و عضو هیات امنای محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی؛ حسن پاکزاد، دبیرمحفل ادبی استاد رضا روزبه؛ قاسم محمدی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس؛ علیرضا نوری، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان؛ سید شمس الدین موسوی مرادی، معاون اجرایی سپاه انصار المهدی(عج) زنجان؛ حجت الاسلام و المسلمین علی ناصر، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان زنجان؛ امیر نعمتی، رئیس حوزه هنری استان زنجان روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه در سالن اجتماعات کتابخانه سهروردی برگزار شد.
اشعار استاد کلامی میراث ماندگاری است
آیتالله علی خاتمی، نماینده ولی فقیه استان و امام جمعه زنجان در نشست راویان بالندگی که در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی سهروردی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: پاسخ دو سؤال اول زندگی انسان با توجه به عبارت «انالله و اناالیه راجعون» مشخص است و همانطور که ما به انتخاب خود نیامدهایم، از پایان زندگی خود نیز اطلاعی نداریم.
وی با بیان اینکه انسان باید در زندگی هدف داشته و بر اساس قواعد زندگی کند، افزود: در طول حیات باید به گونهای زیست که بعد از هجرت به دیار باقی نامی نیک از ما بر جای بماند.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان در ادامه به بزرگداشت شاعر آیینی ولیالله کلامی اشاره کرد و با بیان اینکه اشعار وی میراث ماندگاری است، تصریح کرد: باید جوانان با استفاده از الگوهای مناسب در مسیر درست گام بردارند.
امیرعلی نیکبخش، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان در نشست «راویان بالندگی» که به منظور تجلیل از شاعران ملی و استانی انقلاب برگزار شد ضمن گرامیداشت ۲۹ بهمنماه، سالروز قیام مردم تبریز گفت: دو شاعر عزیز استان ولیاله کلامی و امیر رسولی، خدمات بسیار ارزندهای در حوزه شعر انقلاب اسلامی ارائه کردهاند.
وی در ادامه با اشاره به ۲ رونمایی در مراسم امروز اظهار داشت: رونمایی اول مربوط به پایگاه اطلاعاتی است که ۱۸۰۰ پایگاه اطلاعات علمی داخلی و خارجی در این پایگاه، بارگزاری شده و عموم مردم بهویژه دانشجویان میتوانند از منابع این پایگاه استفاده کنند.
نیکبخش با بیان اینکه رونمایی دوم، پیک کتاب است، خاطرنشان کرد: در این طرح که برای بعد از دوران کرونا برنامهریزی شده به جای اینکه مردم به کتابخانهها مراجعه کنند ما کتاب را به مردم میرسانیم.
وی افزود: در «طرح پیک کتاب» بعد از تماس شهروندان با کتابخانهها بلافاصله رصد شده و کتاب مورد نظر در منزل به فرد مورد نظر رسانده میشود و بعد از چند روز نیز تحویل گرفته میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان با بیان اینکه در طرح «پیک کتاب» نیازی به مراجعه حضوری مردم به کتابخانهها نیست، تصریح کرد: این طرح که امروز رونمایی شد برای بعد از دوران کرونا برنامهریزی شده است.
استاد کلامی از گنجینههای شعر انقلاب است
نغمه مستشارنظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز که به صورت مجازی با این نشست ارتباط داشت، گفت: حضور استاد ولیاله کلامی، یکی از بزرگترین گنجینهها برای شعر انقلاب است.
وی اظهار داشت: در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، وجود ۴۲ اثر از استاد کلامی زنجانی را به فال نیک میگیریم و امیدواریم همانطور که انقلاب اسلامی روزبهروز باشکوهتر و پرشورتر میشود، اشعار ایشان نیز در خدمت انقلاب اسلامی باشد.
مستشارنظامی خاطرنشان کرد: نشست راویان بالندگی، حرکتی در جهت سپاس از چهرههایی است که در طول ۴۲ سال گذشته به ما آموختهاند که باید راوی بالندگی بود.
دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: در این نشستها در سراسر کشور به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در خدمت ۴۲ فرهیخته ارزشمند بودیم که این افراد، گوشههایی از شخصیتهای انقلابی کشور هستند.
حوادث انقلاب، اجازه بررسی اشعار را نمیداد
ولیاله کلامی، شاعر آیینی و انقلابی زنجان نیز در این نشست گفت: از سال ۶۶ تا ۷۳ در همین مکان (کتابخانه سهروردی) در انجمن ادبی استان بودم.
وی با بیان اینکه اکثر ابیات بنده دارای اشکالاتی است، اظهار داشت: در سربالایی انقلاب قرار داشتیم و حوادث و اتفاقات انقلاب، امان نفس کشیدن و بررسی اشعار را نمیداد.
کلامی با بیان اینکه به همین علت علیرغم کثرت کتابها اکثر اشعار بنده دارای اشکالاتی است، افزود: علت اصلی این امر، بیامان بودن روزگار بود که در کوران تهدیدها، ترورها، جنگ و سایر اتفاقات قرار داشتیم.
شاعر آیینی و انقلابی زنجان خاطرنشان کرد: تعداد آثار بنده را در کشور فقط آقای کریمی مراغهای دارند که ایشان در ۲ سنگر اشعار طنز و آیینی فعالیت داشتند.
ولیاله کلامی هم زبان مردم را میداند و هم سطح اشعارش قابل قبول است
مصطفی محدثی خراسانی نیز که به صورت مجازی با این نشست ارتباط داشت با بیان اینکه استاد ولیاله کلامی زنجانی از چند وجه، چهرهای منحصربهفرد و نقشآفرین در عرصه فرهنگ و هنر و ادبیات انقلاب است، گفت: ایشان حضوری پرانرژی و مستمر در عرصه انقلاب داشتهاند و کمتر شاعری سراغ داریم که در تمام عرصهها و فراز و فرودهای انقلاب اسلامی چنین نقش پررنگ و موثری داشته باشد.
وی اظهار داشت: استاد کلامی زنجانی در اتفاقاتی که در جایجای جهان رخ میدهد نیز نقش موثری دارد.
محدثی خراسانی خاطرنشان کرد: معمولا اینگونه است که شاعران حرفهای نمیتوانند ارتباط خوبی با مردم برقرار کنند اما نقش دیگر استاد کلامی این است که ایشان از چهرههای میانی بوده که توانسته هم زبان مردم را بفهمد و هم سطح شعر ایشان، شعر معیار و قابل قبولی باشد و کلامی از سرآمدان این چهرهها است.
استاد ولی اله کلامی در ادامه به قرائت شعر با موضوع شهادت جانسوز پیشوای دهم شیعیان حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام پرداخت.
من گدای آستان بوس امام هادیم
منصب شاهانه دارم چون غلام هادیم
.
نام نیکویش نقیّ و کنیه ی او بوالحسن
روح کوثر او بود من مست جام هادیم
.
نوگل باغ سمانه در زمانه نامدار
واله اجلال و مفتون مقام هادیم
.
عشق می ورزند بر او شیعیان اهل بیت
من فدای عاشقان حق مرام هادیم
.
اوست باب عسکری پور تقی سبط رضا
خاکسار درگه ذوالاحترام هادیم
.
از چهل بیش است و از پنجاه کم او را حیات
خونجگر از حسرت و آه مدام هادیم
.
مولدش شهر حجاز و مدفنش در سامره
دست ما کوتاه و محروم از سلام هادیم
.
کرد مسمومش عدو در سوّم ماه رجب
داغدار از دل چو لعل نیلفام هادیم
.
ای «کلامی» بشنو از دلبند او صاحب زمان
با فغان گوید به فکر انتقام هادیم
در ادامه این نشست امیر رسولی، چهره فعال شعر انقلاب یکی از آثار خود را با موضوع انقلاب اسلامی به نام «برای ایران همیشه سربلند» قرائت کرد:
می رسد از وصف تو گفتن، به طوفان بیشتر
با تو هم معنی است، صبح و ابر و باران بیشتر
.
از زمستان زخم، با اینکه ندیدی کم، ولی
هست در تقویم تو فصل بهاران بیشتر
.
در تو بالیده است شعر از مولوی تا منزوی
هست در پیشینه ات از این شماران بیشتر
.
با که؟ در هر چه؟ بسنجم گر تو را، معلوم هست
سهم خواهی برد از تعریف و عنوان بیشتر
.
عادتم آغوش گرم تست وقتی خسته ام
می گذارم مثل طفلی سر به دامان بیشتر
.
بیشتر از هر چه اسمی که تو را شایسته است
هست در اندازه نامِ تو " ایران " بیشتر
.
برگ برگِ تو حماسه، خط به خطت روشنی است
اعتبار تو شده با دین و ایمان بیشتر
.
زخم خوردن پا به پای تو، بزرگی می دهد
پیشِ پای تو گذشتن از سر و جان، بیشتر
.
جای جای تو پر از بوی بهشت کربلاست
می وزد این عطر از سمت خراسان، بیشتر
.
هر کجای خاک تو یادِ شهیدی روشن است
کوچه آکنده از این نور و خیابان، بیشتر
.
بیشتر شد ذوقِ ماهِ بهمن این سال ها
گفته شد هر وقت از پیرِ جماران بیشتر
.
گامِ دوم را پر از امید بر خواهند داشت
مانده اند آنانکه پایِ عهد و پیمان بیشتر
.
روبه سامان می شود هر کار در این مرز و بوم
هر زمان افتاده بر دوشِ جوانان، بیشتر
حسن پاکزاد، دبیر محفل ادبی رضا روزبه زنجان در پایان به شعرخوانی با موضوع شهادت جانسوز پیشوای دهم شیعیان حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام پرداخت.
در نسخه های خطی دیرین اضافه شد
لحن تو در ادامه ی آمین اضافه شد
.
در بین بزم وعیش، حقیقت طلوع کرد
«یا طالما» که گفت، مضامین اضافه شد
.
تنها برای دیدن لبخندهای تو
در سامرا دوباره قوانین اضافه شد
.
نام تو خود هدایت محض است بی گمان
باقی فقط بخاطر تزئین اضافه شد
.
همراه واژه های فراوانی آمدی
مفهوم آیه آیه ی والتین اضافه شد
.
لطف تو بی حد است، نگاه تو بی دریغ
در شهر با عبور تو مسکین اضافه شد
.
از قطره های سم زده، دریا شکفته شد
نام تو بر مقدمه ی دین اضافه شد
در پایان محفل ادبی «روایان بالندگی» در استان زنجان لوح سپاس علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به شاعران پیشکسوت و جوان استان، استاد ولی اله کلامی و امیر رسولی تقدیم شد.