به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، نشست کتابخوان «ارتباطات و کتاب» به مناسبت هفته «ارتباطات و روابط عمومی» با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان و روابط عمومی استانداری همدان ویژه مدیران و کارشناسان مولف روابط عمومی دستگاههای اجرایی با حضور مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور؛ اسدالله ربانیمهر، مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان؛ عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان برگزار شد.
تبدیل کتابخانهها به باشگاه فرهنگی اجتماعی
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: با توجه به حوزه فعالیتی که در کتابخانههای عمومی شکل گرفته، این مراکز دیگر صرفاً محلی برای امانت و قرائت کتاب نیستند بلکه به باشگاههای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شدند که خدمات فرهنگی ارائه میدهند.
مهدی توکلیان در این برنامه اظهار داشت: ۲۷ اردیبهشت روز جهانی ارتباطات را در حالی گرامی میداریم که رژیم صهیونیستی در حمله موشکی به غزه، ساختمان مرکزی چندین رسانه بینالمللی را هدف قرار داده است اما در فضای خبری هیچ عکسالعملی نشان داده نمیشود و سکوت خبری در جهان حکمفرما است. همچنین باید گفت هفته جهانی ارتباطات را در حالی گرامی میداریم که دختران مکتب سیدالشهدا در هرات افغانستان به وحشیانهترین شکل ممکن جان خود را از دست میدهند و همچنان سکوت خبری جهان را دربرگرفته است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با تأکید بر اینکه با وجود این اتفاقات در دنیای امروز و سانسورهایی که در فضای رسانهای جهان صورت میگیرد، ارتباطات حد و مرز نمیشناسد و اطلاعات در کم ترین زمان منتقل میشود، تصریح کرد: امروزه شاهدیم اخبار و اطلاعات از طریق پیامرسانها جابه جا میشود و مردم در گوشه و کنار جهان از وقایع مطلع میشوند.
وی ادامه داد: هر یک از اعضای بزرگ خانواده کتابداران ایران در نهاد کتابخانههای عمومی، نقش یک پیامرسان را دارند و در حال آگاهیرسانی و اطلاعرسانی به مردم هستند. با توجه به حوزه فعالیتی که در کتابخانههای عمومی در پنج سال گذشته بر مبنای تدابیر دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، معاونت توسعه کتابخانهها و معاونت برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شکل گرفته، این مراکز دیگر صرفاً محلی برای امانت و قرائت کتاب نیستند بلکه به باشگاههای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده اند که خدمات متنوعی را در کشور به مخاطبان و کاربران خود ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه ارتباطات در دنیای امروز مربعی است از هنر، تبلیغات، ارتباطات و فضای مجازی و فناوریهای نوین، خاطرنشان کرد: آنچه امروز ارتباطات را شکل میدهد با روزگار پیشین متفاوت است و تعریف ارتباطات در هزاره سوم در آستانه قرن جدید، تعریف جداگانهای از آنچه در ذهن پیشینیان ما وجود داشته، به خود گرفته است. در حوزه ارتباطات و فناوریهای جدید باید بتوانیم با مخاطبان خود در پلتفرمهای مختلف اطلاع رسانی، ارتباط برقرار کنیم. بر اساس اصولی که در نهاد کتابخانههای عمومی کشور شکل گرفته، این فضا آماده شده و فعالیت کتابخانههای کشور بر اساس پژوهش و تحقیق و مطالعات علمی و عملی تدوین میشود و در حوزههای مختلف نکات کلیدی و راهگشا مد نظر است.
وی با اشاره به اینکه از کتاب غافل نشویم و کتاب بخوانیم اظهار کرد: روابط عمومیها به ویژه افرادی که با کتاب و نوشتن عجین هستند میتوانند کتابخانههای عمومی را در ترویج و فرهنگ مطالعه و انتقال تجربیات به نسلهای آینده یاری دهند و آثار گرانسنگی در قفسه کتابخانهها برای آیندگان به یادگار بگذارند.
روابط عمومیهای مولف و کتابخوان، موفقترند
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در این برنامه گفت: روابط عمومی آیینه تمام نمای سازمان به حساب میآید که ارتباط بین جامعه و سازمان را ایجاد میکند و آنچه در بطن سازمان رخ میدهد را به سمع و نظر مردم و جامعه هدف میرساند.
عاطفه زارعی با بیان اینکه روابط عمومی به اطلاع رسانی درون سازمانی، بیرون سازمانی و بین سازمانی میپردازد، اظهار کرد: روابط عمومیها وظیفه خطیر و چالش برانگیزی برعهده دارند؛ چراکه کوچک ترین خلأ در حوزه اطلاع رسانی و ارتباطات باعث میشود هر سازمانی از اهداف عالی خود که بر اساس اسناد بالا دستی تدوین شده، فاصله بگیرد. ارتباطات داخل سازمانی و ارتباطات بین سازمانی را روابط عمومی مدیریت و پی ریزی میکند و در این راه مسئولان و کارشناسانی که اهل مطالعه و نوشتن هستند با موفقیت بیشتری گام بر میدارند.
روابط عمومی در گسترش فرهنگ مطالعه موثر است
مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان با بیان اینکه ۱۸ برنامه به مناسبت هفته روابط عمومی پیش بینی شده که یکی از آن ها تقدیر از فعالان حوزه کتابخوانی و تقدیر از مسئولان روابط عمومیهایی است که کتاب تألیف کرده اند، گفت: در همه حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی یکی از مهم ترین مسائل بحث اطلاع رسانی است.
اسدالله ربانیمهر با بیان اینکه وقتی کشوری مانند امریکا با سه درصد جمعیت دنیا، ۷۰ درصد رسانههای جهان را در اختیار دارد میتواند علیه جمهوری اسلامی سیاه نمایی کند، تصریح کرد: این اتفاق اهمیت روزافزون اطلاع رسانی و استفاده از ظرفیتها را در این راه نشان میدهد.
وی با تأکید بر اینکه در استان همدان توانایی بسیاری در حوزه روابط عمومی رسانه و فرهنگ دیده میشود، ادامه داد: بسیاری از مشکلات امروز جامعه ما به خاطر این است که از فرهنگ خود فاصله گرفتیم و مطالعه و کتابخوانی میتواند به حل این مشکلات کمک کند.
مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان با اشاره به اینکه توجه به مسائل فرهنگی باید یک اولویت باشد، خاطرنشان کرد: برای داشتن جامعه توسعه یافته باید شهروندان کتابخوان اهل مطالعه داشته باشیم. روابط عمومیها میتوانند در حوزه گسترش فرهنگ کتابخوانی تأثیرگذار باشند و ما آمادگی لازم در این حوزه را برای همکاری با کتابخانههای عمومی داریم.
در این نشست اسدالله ربانیمهر، مدیرکل روابط عمومی استانداری به معرفی آثار خود به نامهای «فریاد قلم»، «مدیریت علوی» و «سفر چین» پرداخت و از اثر جدید در انتظار چاپش با موضوع «سواد رسانه» خبر داد. همچنین محمد طاهری، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان کتاب «میکروب شناسیCRC »از منابع درسی وزارت بهداشت را که خود تألیف کرده و دو کتاب «میکروب شناسی» و «ویتامینهای گروه بی» را که ترجمه کرده است، معرفی کرد. خسرو محمدی، کارشناس روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کتاب «خانه اربابی بهاءالملک»؛ علی زبرجدی مشفق، کارشناس روابط عمومی شرکت گاز استان دو کتاب «اراده در حقوق ایران و فقه شیعه» و «جایگاه زن در قرآن»؛ حاتم شکری، مسئول روابط عمومی صندوق روستائیان و عشایر استان کتاب «توانمند سازی کارکنان- بالندگی سازمانی»؛ اصغر مرادی، مسئول روابط عمومی شهرداری رزن کتاب «تأثیر ازت و پتاسیم بر کیفیت غده سیب زمینی» و بهرامعلی جعفری، مسئول روابط عمومی شهرداری بهار کتاب «اصول شهروندی در فرهنگ ایرانی» را معرفی کردند.