مجید ملامحمدی، نویسنده کتاب «دوست مهربان کبوترها» در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی همدان گفت: تاکنون هفت جلد کتاب با موضوع امام رضا(ع) برای کودکان و نوجوانان نوشتهام که محتوای آنها داستانهایی متناسب با این گروه سنی است که از زندگی آن حضرت، استخراج شده است.
نویسنده یکی از منابع بخش مسابقه جشنواره «کتابخوانی رضوی» خاطرنشان کرد: رأفت و مهربانی امام رضا(ع) و پررنگ بودن جنبههای اخلاقی ایشان از ویژگیهای عمدهای است که در سیره زندگی امام هشتم، مشاهده و برای مخاطبان آثار خود، بازآفرینی کردم.
ملامحمدی با تأکید بر اینکه «سیره زندگی ائمه(ع) همواره میتواند سرمشق جامعه در سطوح و سنین مختلف زندگی باشد»، افزود: با مراجعه به زندگینامه هر یک از امامان معصوم(ع)، شاهد ارائه روشهای متعالی برای زندگی و پندهایی آموزنده خواهیم بود. این پندها، فقط مختص موضوع رفتار و اخلاق نیست، بلکه تمام موضوعات گسترده مورد نیاز جامعه و زمینههایی مانند: علم، ارتباطات و... را در بر میگیرد.
نویسنده کتاب «دوست مهربان کبوترها» بیان کرد: ائمه اطهار(ع) برای کودکان نیز پیامهایی دارند. پیامهایی که از دستورات الهی سرچشمه میگیرد هرگز کهنه و تکراری نمیشوند و بازآفرینی آنها میتواند، راهنمای مناسبی برای هدایت کودان و نوجوانان ما به سمت زندگی متعالی باشد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت رعایت ویژگیهایی برای جذب کودک و نوجوان به مطالعه گفت: سادگی و قابل فهم بودن محتوای کتاب، حجم متناسب با حوصله مخاطب، تصاویر جذاب و دیدنی، شکل بصری و فرم هنری کتاب از مهمترین ویژگیهای جذب مخاطب کودک و نوجوان به کتابخوانی است.
نویسنده آثاری چون «خواب عجیب استاد» و «داستان یک مرد» ضمن بیان این مطلب که «خانوادهها میتوانند کتابهای سبک را با شیوههای مختلف خواندن کتاب، خلاصهگویی و یا به شکل هدیه در اختیار کودکان قرار دهند» ادامه داد: کتاب خوب، میتواند راه درست را به ما نشان دهد و این مطلب، مبین اهمیت مطالعه در خانواده است.
ملامحمدی با اشاره به گسترش شبکههای اجتماعی و کاهش حوصله مخاطب برای کتابخوانی گفت: کتابهای سنگین و رمانهای حجیم، هیچگاه در کشور ما با اقبال عمومی مواجه نشدهاند و مخاطبان خاص خود را دارد. برای علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان لازم است به سراغ کتابهای سبک، بهروز و هماهنگ با حوصله این مخاطبین برویم.
این نویسنده با تأکید بر اهمیت کتابخوانی در اسلام، افزود: پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) با وجود همه محدودیتهای چاپ، آمادهسازی و انتشار کتاب در آن دوران، همواره پیروان خود را به کتابخوانی سفارش میکردند.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنوارههای کتابخوانی، اظهار کرد: اگر جشنواره کتابخوانی رضوی بتواند مخاطب و نیازهای وی را به خوبی بشناسد و به او، پاسخی مناسب بدهد، بهترین راه و شیوه برای انتقال فرهنگ اهل بیت(ع) خواهد بود.