سه‌شنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹

گفتگو با برگزیدگان طرح «مأموریت کتابخانه من» / ۱۴

طرح «مأموریت کتابخانه من» موجب شناخت بیشتر از محدوده کتابخانه و جمعیت خدمتگیر شد

کبری شهابیان - کراپ‌شده

مسئول کتابخانه شهید کمیل ایمانی بخش زیرآب سوادکوه گفت: در طراحی خدمت جدید کتابخانه عمومی بخش زیرآب بر آن شدیم مهارت های اساسی مورد نیاز کودکان و نوجوانان را با راه‌اندازی کلاس های فن بیان، داستان نویسی و جلسات مشاوره گروهی به صورت مستمر تقویت کنیم و با این کار گامی در راستای بهبود زندگی جمعیت خدمت گیر کتابخانه برداریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به دنبال تعیین مقاصد آرمانی کتابخانه‌های عمومی کشور (شامل مأموریت، چشم‌انداز و ارزش) و ابلاغ آن، مسیر برنامه‌ریزی راهبردی برای کتابخانه‌های عمومی ایجاد شد و در این مسیر، طرح «مأموریت کتابخانۀ من» به عنوان نخستین گام برای تحقق عملیاتی آن در گستره ملی اجرا شد. کتابخانه شهید کمیل ایمانی بخش زیرآب شهرستان سوادکوه مازندران، با مسئولیت کبری شهابیان یکی از کتابخانه های داوطلب شرکت در این طرح، این مأموریت را با موفقیت به انجام رساند.

شهابیان، مسئول کتابخانه شهید کمیل ایمانی که ۲۳ سال است در کسوت کتابدار خدمت می کند، در توصیف منطقه کتابخانه محل خدمت خود گفت: بخش زیرآب دارای ۱۶۱۹۱ نفر جمعیت است و مردم منطقه عموما به کشاورزی، دامداری و کار در معدن مشغول هستند. با وجود اینکه زیرآب از پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است، همچنان یکی از شهرهای کمتر توسعه یافته استان مازندران محسوب می شود. کتابخانه در بخش مرکزی بخش واقع شده و در محدوده خدمت آن مجتمع های مسکونی، مراکز تجاری، اداری، درمانی، بانک ها و ... قرار دارد.

وی تصریح کرد: کتابخانه شهید کمیل ایمانی به عنوان تنها کتابخانه عمومی بخش زیرآب، مردم از تمامی اقشار را به خود جذب می کند اما در این میان کودکان و نوجوانان، بیشترین مراجعان کتابخانه محسوب می شوند. تجربه بیش از دو دهه فعالیت به عنوان یک کتابدار، باعث آشنایی من با نیاز کودکان و نوجوانان شده است. سال ها است که اعضا را می شناسم، برای آن ها وقت می گذارم، با هم گفتگو می کنیم و در خلال این صحبت ها از علایق، استعدادها و تصویری که از آینده خود دارند، می پرسم. این گفتگوها را با اشتیاق به اینکه شاید بتوانم مسیر شکوفایی استعدادشان را هموارتر و دلپذیرتر کنم، آغاز می کردم. در جریان گفتگوها چیزهای مهمی دریافتم؛ بسیاری از نوجوانان در پیدا کردن واژه ها برای بیان ذهنیات خود ضعیف هستند؛ عده ای از صحبت در جمع خجالت می کشند؛ خیلی ها برای انتخاب مسیر آینده خود سردرگم هستند و بسیاری از والدین مشکلات فرزندان خود از جمله اضطراب را با ما در میان می گذارند.

شهابیان ادامه داد: از آنجاکه چگونگی پشت سر گذاشتن دوران کودکی و نوجوانی در آینده افراد بسیار اثرگذار است، در طراحی خدمت جدید تنها کتابخانه عمومی بخش زیرآب بر آن شدیم تا مهارت های اساسی مورد نیاز کودکان و نوجوانان را با راه اندازی کلاس های فن بیان، داستان نویسی و جلسات مشاوره گروهی به صورت مستمر تقویت کنیم و با این کار گامی در راستای بهبود زندگی جمعیت خدمت گیر کتابخانه برداریم. به اعتقاد من فن بیان و نحوه ارائه ذهنیات، از مهارت های لازم و اساسی در زندگی هر فرد است و مسیر او را در نیل به موفقیت هموارتر می کند. کتابخانه بخش زیرآب در خدمت جدید خود بر آن است کاربران کودک و نوجوانش را به ملزومات موفقیت مجهز کند. همچنین برگزاری جلسات مشاوره گروهی به صورت مستمر، کاربران نوجوان ما را در انتخاب مسیر آینده و حل مسائل زندگی حمایت و پشتیبانی می کند. ارائه این خدمات نه تنها نیاز کاربران فعلی کتابخانه را رفع می کند، بلکه در جذب اعضای جدید به کتابخانه موثر خواهد بود.

مسئول کتابخانه شهید کمیل ایمانی در خاتمه اجرای طرح «مأموریت کتابخانه من» را اقدامی سودمند در جهت ارتقای کیفیت خدمات کتابخانه های عمومی دانست و گفت: تجربه حضور در این برنامه و استفاده از نظرات مشاوران برای من بسیار ارزشمند بود؛ مأموریت کتابخانه من، شناخت مرا از محدوده کتابخانه ام و جمعیت خدمتگیر آن افزایش داد و این امر مقدمه ای برای سودمندی بیش از پیش کتابخانه در زندگی جامعه کاربران آن است.