چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۹

طی مراسمی؛

ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از حجت الاسلام و المسلمین مصطفی تیموری در استان لرستان برگزار شد

از تبار قلم لرستان1

به مناسبت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان، ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از حجت الاسلام و المسلمین مصطفی تیموری در استان لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان، ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از حجت الاسلام و المسلمین مصطفی تیموری از نویسندگان شاخص استان لرستان با حضور فرشته طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ میثم زندیه شیرازی، مسئول حراست کتابخانه های عمومی به صورت همزمان و با ارتباط زنده و مستقیم با استان‌های خوزستان، کرمانشاه و ایلام در بستر فضای مجازی برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ابتدای این برنامه بیان داشت: برگزاری ویژه برنامه از تبار قلم از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور علی رغم محدودیت های که بیماری کرونا به وجود آورده، یک حرکت ارزشمند در راستای ایجاد عدالت فرهنگی میان استان های مختلف کشور بوده که موجب شده همه استان های کشور فرصت معرفی و تجلیل از نویسندگان و مفاخر خود را داشته باشند.

فرشته طهماسبی با اشاره به برنامه های گذشته نهاد از جمله «چهل قلم» و «راویان بالندگی»، ادامه داد: رویکرد نهاد در برگزاری برنامه های مشترک در بین همه استان های کشور به ویژه در زمانی که امکان برگزاری برنامه های فرهنگی وجود ندارد، یک اقدام در راستای تبدیل تهدید به فرصت است. تداوم این برنامه ها قطعاً موجبات اتحاد هرچه بیشتر ملت بزرگ ایران اسلامی می شود.

وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: استان لرستان به عنوان یکی از مهد های تمدن و فرهنگ ایران اسلامی از دیرباز تاکنون مهد پرورش چهره های علمی، ادبی، فرهنگی و سیاسی بوده و همواره لرستانی ها در سطح ملی و بین المللی افتخار آفرین بوده اند.    

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی تیموری از اساتید حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به جایگاه والای قلم و اثرات آن، بیان داشت: قلم سه ویژگی دارد. پایه بالندگی، ابزار بیداری و مبدا تحول در بنیان های اساسی هر جامعه است.

وی با بیان این‌که انگیزه الهی باید هر نویسنده را به تألیف، تدریس و تبلیغ وا دارد، اظهارکرد: ما در استانی زندگی می‌کنیم که از عالمان و فرهیختگان فرهنگی بسیاری برخوردار بوده، اما متأسفانه نتوانسته ایم آن‌طور که باید بار تألیف و تدوین را به دوش بکشیم. در مطالعات و تحقیقاتی که انجام می‌دادم، این خلأ را در استان حس کردم و باعث شد به این نتیجه برسم که برای شکوفایی اندیشه اندیشه ورزان استان و پویایی فرهنگ دینی باید دست به قلم شد، کما اینکه باید منبر، تدریس و تحصیل را نیز فراموش نکنیم.

این نویسنده لرستانی با اشاره به این‌که بیشترین مخاطب من نسل جوان هستند، عنوان کرد: حوزه نویسندگی من منحصر به یک بخش نبوده و پژوهش و تحقیقات میدانی، زمینه کتابت یک اثر را به وجود آورده است؛ اما ادبیات بومی، ایثار و شهادت و مذهب بیش از دیگر بخش ها مورد توجه بنده بوده و تا به امروز ۱۰۹ اثر تالیف و به چاپ رسیده است.

شعرخوانی فیروز آزادی از کتابداران با سابقه  لرستان و پخش کلیپ معرفی استان بخش‌های دیگری از این برنامه بود.

در انتهای برنامه با اهدای لوح سپاس از طرف دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از حجت الاسلام و المسلمین مصطفی تیموری تقدیر شد.