به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، ویژهبرنامه «از تبار قلم» با تجلیل از اسماعیل همتی، نویسنده و پژوهشگر استان سمنان با حضور محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ سعید دهقانلو، معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ نیره کاشی، دبیر محفل نیستان در استان سمنان و جمعی از کارشناسان ستادی این اداره کل برگزار شد.
محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان ضمن تبریک عید قربان و عید سعید فطر در ویژه برنامه «از تبار قلم» از دبیرکل و مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای برگزاری چنین برنامههایی قدردانی کرد. وی بیان داشت: مشق قلم را به نام عشق مینویسم و هر دل نوشتهای را به نام تو میسرایم، قلم که هست، کاغذ پیداست و سرای نوشتن در کنج ذهن، کرانهای ناپیداست. هرکسی نوشتاری مینویسد و قلم بهانهای برای ثبت بودنها و نبودنها میشود، گاهی قلم بغض میکند و زمانی دیگر، سهمی از شاد بودن را مینگارد.
طاهریان با بیان اینکه استاد اسماعیل همتی از نویسندگان سرآمد در حوزه کودک و نوجوان استان سمنان است بیان داشت: باید نویسندگان جوان از تجربه پیشکسوتان بهرهمند شوند.
در ادامه اسماعیل همتی، نویسنده استان سمنان در حاشیه این برنامه ضمن قدردانی از نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای برگزاری برنامههایی چون «از تبار قلم» بیان داشت: هرگونه تشویقی در عرصه فرهنگ و ادبیات از ناشران، نویسندگان، کتابداران، چاپخانهها و تمامی اقشاری که در این عرصه مشغول فعالیت است موجب دلگرمی و انگیزه برای کار بهتر و باکیفیتتر میشود.
وی افزود: امیدواریم برنامههای بیشتری در زمینه تجلیل از خادمان این عرصه و نویسندگان برگزار شود.
این نویسنده با تاکید بر این که باید والدین از همان دوران کودکی فرزندان را به مطالعه تشویق کنند عنوان کرد: باید لذت مطالعه در کودکان ایجاد شود. مطالعه در درک و خلاقیت کودکان نقش بسزایی دارد و سلیقه کودکان با عادت کردن به مطالعه شکل میگیرد و این مهم موجب میشود خود کودک، کتابی را که دوست دارد انتخاب و مطالعه کند.
وی نقش نهادهای اجتماعی و فرهنگی بهویژه آموزشوپرورش را در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار مهم خواند و گفت: ترویج فرهنگ مطالعه به عزم همگانی نیاز دارد. کتابهایی که برای مطالعه سن کودکان و نوجوانان انتخاب میشود بسیار مهم است و باید در کتابی که برای کودکان و نوجوانان نوشته میشود خلاقیت ویژهای به کار گرفته شود.
به گفته این نویسنده کودکان به فرد و شخصیت داستان توجه دارند اما نوجوانان چون تازه وارد جامعه و اجتماع شدهاند، بعد اجتماعی در داستانها برای آنها جذابتر است.
همتی تصریح کرد: داستانهایی برای کودکان و نوجوانان جذاب است که دارای تجسم بیشتری باشند. تصویر، کوتاه جملات و نزدیکی موضوع داستان به افسانه، برای کودکان و نوجوانان جذابتر است، زیرا یک داستان زمانی که افسانه و غیرواقعی است موجب خلاقیت و رشد ذهنی کودک میشود. متأسفانه رعایت نکردن قانون کپیرایت و نپیوستن به کنوانسیون بینالمللی برن، به زیان نویسندگان است. نیاز است تا ایران هم به کنوانسیون برن، بپیوندد و قانون کپیرایت را رعایت کند، اکنون به علت عضو نبودن در این کنوانسیون بینالمللی، ترجمههای کتابهای ایران انجام نمیشود و در کشورهای دیگر عرضه نمیگردد.
همتی بابیان اینکه تنوع در نوشتن کتاب کودکان و نوجوانان کم است افزود: تنوع کم در نوع موضوعهای جغرافیا، داستانها و شخصیت داستانها موجب ایجاد داستانهایی، مشابه و تکراری شده است و این مسئله موجب شده است از جذابیت کتابهای کودکان و نوجوانان کاسته شود.
وی با تأکید بر اینکه کشور ایران بسیار گسترده است از نویسندگان خواست برای نوشتن کتابها از اقلیمها و محیطهای متفاوت استفاده کنند تا خلاقیتهای بیشتری در نوشتن ایجاد شود.
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر دبیرکل نهاد از اسماعیل همتی تجلیل شد.