به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، محمدرضا بدیعزادگان در اینباره گفت: در ابتدای سال ۹۲ در شهرستان کاشمر، تنها ۷ باب کتابخانه وجود داشت؛ اما این تعداد در سه سال اخیر، دو برابر شده و پس از افتتاح کتابخانه شهید سلیماننژاد در روستای اوندر در هفته دولت به ۱۴ باب میرسد.
وی افزود: از ۷ کتابخانهای که در سه سال اخیر به مجموعه کتابخانههای دارای مجوز کاشمر افزوده شده است، دو کتابخانه نهادی و پنج کتابخانه نیز مشارکتی هستند.
وی با اشاره به احداث کتابخانههای عمومی در روستاها و مناطق محروم شهرستان کاشمر افزود: احداث سه کتابخانه در روستاهای فرگ، فدافن و اوندر و یک کتابخانه در منطقه محروم خیابان شهید نیازمند کاشمر از اقدامات توسعهای این شهرستان است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر ادامه داد: مبنای سیاستگذاری ما، توسعه کتابخانهها در مناطق روستایی و محروم است و البته در این مناطق، شاهد استقبال بیشتر و گستردهتر مردم، به ویژه کودکان و نوجوانان، نسبت به مناطق شهری و برخوردار هستیم.
بدیعزادگان با اشاره به برنامههای آتی این اداره کل برای توسعه کتابخانههای کاشمر اظهار داشت: درحالحاظر، سه کتابخانه دیگر در این شهرستان در مرحله اخذ مجوز بهسر میبرند که دو مورد آن در مناطق روستایی و یک مورد هم در شهرک سید مرتضی(ع) احداث شده است.
وی افزود: شهرستان کاشمر در صورت اخذ مجوز این سه کتابخانه تا پایان سالجاری از نظر تعداد کتابخانههای عمومی نهادی و مشارکتی بعد از مشهد مقدس در رتبه دوم استان، قرار خواهد گرفت.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر تصریح کرد: توسعه کتابخانههای نهادی یکی از مهمترین اهداف ما است؛ زیرا پرسنل کتابخانههای مشارکتی، ساعت کاری مشخصی ندارند و نمیتوانیم در اداره آن دخالت چندانی داشته باشم؛ ولی کتابخانههای نهادی، دارای پرسنل استخدام شده توسط نهاد کتابخانههای عمومی با ساعت کاری و فعالیتهایی مشخص هستند.
بدیع زادگان تصریح کرد: سه کتابخانهای که پیگیر اخذ مجوز آن هستیم، قرار است به صورت نهادی فعالیت کنند.
وی در خاتمه با اشاره به اهمیت جذب کمکهای خیرین در پیشبرد اهداف فرهنگی، ادامه داد: در سه سال گذشته، بخش اعظم هزینههای توسعه و افزایش کتابخانههای شهرستان کاشمر، توسط انجمن خیرین کتابخانهساز تأمین شده و این امر نشاندهنده اهمیت ایجاد ارتباط با خیرین و جذب آنها به مسائل فرهنگی است.