به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد، رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد روز چهارشنبه ۱۹ آبان و در آستانه بیست و نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه، به تشریح برنامههای اداره متبوع خود در این هفته پرداخت.
در این نشست که به میزبانی کتابخانه مرکزی یزد برگزار شد، علی ملاعباسی، معاون ادرای مالی؛ روحاله محیالدینی، مسئول روابط عمومی و مهدیهالسادات حسینیمطلق، کارشناس فرهنگی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد و همچنین امیر زکیپور، مدیر کتابخانه مرکزی حضور داشتند.
دوست فاطمیها در این نشست با اشاره به اینکه شعار بیست و نهمین دوره هفته کتاب «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» اعلام شده، بیان داشت: این شعار متناسب با ایام کرونا نامگذاری شده و هرکدام از ما میتوانیم بر اساس این شعار، جای خالی بسیاری از فعالیتها و اجتماعات را با کتاب پر کنیم.
وی ادامه داد: همزمان با هفته کتاب بیش از ۵۶۰ برنامه فرهنگی و کتابمحور در کتابخانههای استان اجرا میشود که بیش از ۶۰ نشست کتابخوان، بیش از ۵۵ مسابقه کتابخوانی، برگزاری دو جلسه رونمایی و نقد کتاب، ۳۹ برنامه محافل ادبی و ۳۵۰ برنامه ویژه کودکانو نوجوانان از جمله آن ها است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد ادامه داد: یکی از برنامههای مهم اداره کل کتابخانههای عمومی استان، افتتاح تالار فرهنگ و هنر نگین جنب کتابخانه فرخی یزدی است که این سالن به همت زوج خیّر یزدی و برای اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، در گذر فرهنگ و هنر یزد احداث شده است.
وی همچنین از افتتاح کتابخانه سیار روستایی «سفیر دانایی» در شهرستان بهاباد خبر داد و یادآور شد: برترینهای استانی بیست و نهمین دوره هفته کتاب نیز در در مراسمی با حضور مسئولان استانی در کتابخانه مرکزی یزد تجلیل میشوند.
این مسئول فرهنگی با بیان اینکه در گذشته محیط کتابخانهها جذابیت چندانی برای عضو نداشت، تصریح کرد: در سالهای اخیر سعی شده است با بهسازی فضاها، کتابخانهها و به خصوص بخشهای کودک، جذابتر و دلپذیرتر شوند، بهگونهای که بخش کودک کتابخانه مرکزی یزد در حال حاضر بزرگترین و یکی از زیباترین بخشهای کودک در بین کتابخانههای کشور است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد با اشاره به هزینهبر بودن بهسازی و بازسازی کتابخانهها عنوان کرد: در طول ۶ سال گذشته، ۳۵ کتابخانه در مناطق شهری و ۱۵ کتابخانه در مناطق روستایی ساماندهی، بهسازی و تجهیز شدند.
وی یادآور شد: تلاش کردهایم در هر شهر شهرستان حداقل یک کتابخانه خوب، تجهیز و بازسازی شود.
دوست فاطمیها با تأکید بر اینکه کتابخانههای امروز بسیار متفاوت از گذشته شدهاند و تصورات گذشته از کتابخانههای عمومی دیگر وجود ندارد، گفت: امروز کتابخانهها به یک پایگاه اجتماعی مهم و به نوعی به پاتوقهای فرهنگی تبدیل شدهاند که علاوه بر ارائه خدمات کتابداری، به مراکزی برای برگزاری کارگاههای آموزش مهارت و حتی مشاوره خانواده بدل شدهاند.
دوست فاطمیها در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شاخصهای آماری و سرانههای کتابخانهای استان یزد گفت: در حال حاضر ۱۱۴ کتابخانه شامل ۸۶ کتابخانه شهری و ۲۷ کتابخانه روستایی در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۱۰۰ باب کتابخانه نهادی، ۱۲ باب کتابخانه مشارکتی، یک کتابخانه سیار و یک باب نیز مستقل است.
وی همچنین از امکان عضویت رایگان مردم استان یزد در تمامی کتابخانههای عمومی در روز ۲۴ آبان، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار خبر داد.
در حاشیه نشست خبری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد، از پوستر بیست و نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی که به همت نهاد کتابخانههای عمومی تهیه شده است، رونمایی شد.
گفتنی است، هفته کتاب سال جاری از ۲۴ آبانماه، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار آغاز میشود و تا اول آذرماه ادامه خواهد داشت.