یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹

با حضور جمعی از مسئولان؛

مراسم بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان مرکزی برگزار شد

روز کتابدار استان مرکزی

مراسم بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور معاون استاندار مرکزی و سایر مسئولان استانی در شهر اراک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، مراسم بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و تکریم مقام کتابداران استان مرکزی با حضور هادی آشتیانی، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری؛ جواد اتابکی، مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری؛ نظام الدین جهان میرزایی، فرماندار شهرستان آشتیان؛ ابراهیم رستمی، فرماندار شهرستان کمیجان؛ سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی؛ سرهنگ غلامرضا کریمی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان و جمعی از مسئولان، کتابداران، خبرنگاران، فعالان حوزه کتابخوانی استان و اعضای کتابخانه‌های عمومی در سالن اجتماعات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شد.

آشتیانی، مدیر کل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با حضور در مراسم تکریم استان مرکزی ضمن تبریک به مناسبت بیست و نهمین دوره هفته کتاب، گرامیداشت این رویداد بزرگ فرهنگی کشور را به عنوان یک فرصت جریان ساز فرهنگی عنوان کرد.

آشتیانی گفت: کتاب و کتابخوانی جزو مهمی از رشد فرهنگی است که به تبع برگزاری گردهمایی و تکریم از خادمان کتاب و تجلیــل از کتابداران فعــال تاکید بر فرهنگ سازی انس با کتاب و بیانگر نقش کتاب و کتابخوانی در مسیر توسعه است.

وی ادامه داد: اکنــون بیست و نهمین دوره هفتــه کتــاب جمهوری اســلامی ایران در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با مشــارکت بیش از ۳۳۰ برنامه استانی و بیش از ده هزار برنامه کتابخانه‌ای و شهرستانی در حال برگزاری است و از مشارکت مستمر، موثر و همراهی کلیه مقامات و دست اندرکاران تشکر می کنم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در آیین گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار با تقدیر از زحمات تمام فعالان عرصه کتاب به ویژه کتابداران، ناشران و کتابفروشان، اظهار داشت: کتاب معجزه پیامبر(ص) است و عمل صالح مدنظر خداوند نیز از طریق همین کتاب خواندن و کسب آگاهی میسر می‌شود.

اکرمی گفت: شرایط کتابخوانی در جامعه مناسب نیست و می‌طلبد که دلیل این مهم اهالی فرهنگ و با مشارکت فعالان و دلسوزان این عرصه مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: نیاز است عوامل بهبود تمایل و تقاضای مردم به حوزه کتابخوانی احصا شود تا جامعه‌ای دانامحور و اهل تعقل و مطالعه داشته باشیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: پژوهش در زمینه بهبود انگیزش کتابخوانی در اقشار مختلف باید در سطح ملی و استان‌ها انجام شود.

اکرمی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: بسیج یک امکان و ظرفیت موثر است و هر زمان گره و مشکلی در جامعه برای مردم به وجود آمده بسیج با تمام توان  وارد میدان شده‌ است و برای بهبود فرهنگ مطالعه نیز بسیج باید متعهدانه پای کار باشد. امید است نهضت کتابخوانی به عنوان یک مولفه مهم در پیشبرد امور جامعه روز به روز تقویت شود.

سکینه خاتون مهدیانپور، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: عرصه کتاب و کتابخوانی همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده اما در عین حال در جامعه مغفول مانده است و هرساله در هفته کتاب و کتابخوانی حضور کتاب در جامعه با برنامه های مختلف پررنگ تر می شود.

وی افزود: هفته کتاب و کتابخوانی تولدی دوباره برای بهترین و تاثیرگذارترین رسانه ای است که هیچگاه رنگ کهنه‌گی به خود نمی‌گیرد و واجب است در تمامی جایگاه ها به خوبی حق آن ادا شود.

مهدیان پور اضافه کرد: امروزه اقدام و عمل در حوزه ترویج کتابخوانی اهمیت بالایی دارد، بدون اغراق و به استناد اسناد تاریخی می‌توان گفت کتاب یکی از مولفه‌های تمدنی ایران در گذشته بوده که در آینده هم باقی خواهد ماند و می‌تواند کشتی نجات فکر و اندیشه انسان باشد و کتابداران نیز سکاندار این سفینه هستند.

وی ادامه داد: با رصد فعالیت‌هایی صورت گرفته در شهرهای دارای آسیب می‌توان دریافت که برای کاهش این آسیب‌ها باید از طریق برنامه‌های فرهنگی و دوره‌های آموزشی استفاده کرد. در زمان کرونا خلاقیت در کتابخانه‌ها ظهور کرد و فعالیت ها به سمت فضای مجازی رفت و این فعالیت نقمت کرونا را به نعمت تبدیل کرد و تمامی فعالیت های فرهنگی در فضای مجازی انجام شد و با تنوع و خلاقیت، قدرت کنشگری فرهنگی خودمان را اثبات کردیم.

سرپرست اداره کتابخانه های عمومی استان مرکزی اضافه کرد: امروزه کتابخانه ها پایگاه های فرهنگی و اجتماعی هستند که در جامعه فعالیت می‌کنند. تلاش‌هایی که در کتابخانه‌ها انجام می‌شود از زاویه‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، مثلا در زمان مواجهه با بحران، کتابخانه‌ها به عنوان امدادگران فرهنگی وارد عرصه می‌شوند کما اینکه در زلزله  و سایر شرایط خاص این موضوع کاملا لمس شد و فعالیت‌های کتابخانه‌ها برای امداد فرهنگی در سطح بالایی قرار داشت.

در این آیین با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی و برخی مدیران این استان از کتابخوانان، کتابداران، مروجان کتاب و برخی مسئولان شهرستان‌ها تقدیر شد.

فرمانداران برتر استان مرکزی:

نظام الدین جهان میرزایی، فرماندار شهرستان آشتیان

ابراهیم رستمی، فرماندار شهرستان کمیجان
 

کتابخانه‌ برتر استان مرکزی:

کتابخانه عمومی شهدای شهر قورچی باشی شهرستان خمین

کتابخانه عمومی سیدالشهداء(ع) روستای کردیجان شهرستان آشتیان

کتابخانه عمومی شهدای سنجان شهرستان اراک
 

کتابدار برتر استان مرکزی:

یارمحمد بندعلی، کتابخانه علامه دلیجانی شهر دلیجان

زینب سادات سیدی، کتابخانه علامه دلیجانی شهر دلیجان

مریم سادات جلالی، کتابخانه اشراق شهر دلیجان

سعیده رونقی، کتابخانه شهید هاشمی نژاد شهر ساوه

ملیحه گندمکار، کتابخانه امام علی(ع) شهر مامونیه

کتابخانه برتر در حوزه پیک کتاب:

کتابخانه عمومی اشراق شهر دلیجان
 

صفحه مجازی برتر کتابخانه:

کتابخانه عمومی شهید هاشمی نژاد شهر ساوه
 

کتابخوانان برتر استان مرکزی:

(گروه سنی ۷-۰ سال) : نازنین زهرا داود آبادی، کتابخانه شهدای شهر داود آباد

(گروه سنی ۱۲-۸ سال) : سید محمد حسینی، کتابخانه علامه دلیجانی شهر دلیجان

(گروه سنی ۱۸-۱۳ سال) : آرین ابراهیمی، کتابخانه علامه علامه دلیجانی شهر دلیجان

(گروه سنی ۲۹-۱۹ سال) : نرگس نصرالله زاده، کتابخانه پروفسور حسابی شهر تفرش

(گروه سنی بالای ۳۰ سال) : مریم امیرمقدم، کتابخانه پروفسور حسابی شهر تفرش
 

خیر برتر:

آدرین یونانی پور