یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب نهاد در سال ۱۴۰۰/ ۱۴

کتابخانه بدون حضور اعضا همچون پیکری بی جان است

سمیه حقیقت

سمیه حقیقت، مسئول کتابخانه مکتب جعفری شیراز با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، بیان کرد: برای من کتابخانه بدون حضور اعضا، همچون پیکری بی جان است. حضور مجدد اعضا، روح تازه ای به کالبد کتابخانه دمید و با بهتر شدن شرایط، کتابخانه دوباره مکانی برای دورهمی های کتاب محور شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه مشارکتی مکتب جعفری شیراز واقع در ورودی شرقی شهر شیراز، یکی از کتابخانه های مشارکتی برگزیده در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۰ بوده است.

سمیه حقیقت، مسئول کتابخانه مکتب جعفری شیراز در معرفی این کتابخانه گفت: کتابخانه خیرساز مکتب جعفری در سال ۱۳۸۲ با زیربنای ۶۴۵ مترمربع تأسیس شد و من از سال ۱۳۸۵ تاکنون در این کتابخانه خدمت می کنم. این کتابخانه در حال حاضر با ۲۰ هزار نسخه کتاب که بیش از ۴ هزار نسخه مربوط به بخش کودک و نوجوان است و بخش های امانت، سالن مطالعه، نشریات، مرجع، کودک و نوجوان و پارک کودک همه روزه از ۷ صبح الی ۹ شب به ساکنان منطقه و شهرک ها و روستاهای اطراف تا شعاع سی کیلومتری خدمات ارائه می دهد. بیشترین مراجعان ما کودکان و نوجوانان هستند. کتابخانه مکتب جعفری در سال های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۵ به عنوان کتابخانه برگزیده استانی و در سال های ۱۳۹۷ و۱۴۰۰ به عنوان کتابخانه برگزیده کشوری شناخته شده است.

کتابخانه بدون حضور اعضا همچون پیکری بی جان است

وی با اشاره به فعالیت های این کتابخانه اظهار داشت: اعتقاد شخصی من این است که کتابداری تعطیل نبوده و نیست؛ چراکه در کتابداری مرزی بین کار حضوری یا غیرحضوری وجود ندارد. در دوران شیوع کرونا به جز در وضعیت قرمز، کتابخانه باز بود و ما هر روز به ثبت کتاب مشغول بودیم و امانت کتاب نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام می شد. همچنین با توجه به تعامل خوبی که با مدارس و مراکز فرهنگی داشتیم، تهدید کرونا به فرصت تبدیل شد و توانستیم با تولید محتوای فرهنگی و انتشار در فضای مجازی ارتباطمان را با اقشار گوناگون حفظ کنیم. علاوه بر این برنامه هایی چون کارگاه ها و کلاس های آموزشی ویژه کودکان و بزرگسالان، نمایشگاه های کتاب و ... نیز در این مدت به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

حقیقت با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، بیان کرد: تجربه ارتباط مجازی با اعضا خاطرات شیرینی باقی گذاشت و حتی دنیای مجازی ما را به کاربرانی که پیش از این هرگز ندیده بودیمشان، متصل کرد. با این حال برای من کتابخانه بدون حضور اعضا، همچون پیکری بی جان، سرد و بی روح است. حضور مجدد اعضا، روح تازه ای به کالبد کتابخانه دمید. با بهتر شدن شرایط، کتابخانه دوباره مکانی برای دورهمی های کتاب محور شد؛ البته برنامه های ما تنها محدود به محیط کتابخانه نیست و این روزها با همکاری حوزه فاطمه الزهرا(س) برنامه «کافه دوستی» را با محوریت معرفی کتاب و نویسنده، برگزار می کنیم.

کتابخانه بدون حضور اعضا همچون پیکری بی جان است

کتابخانه بدون حضور اعضا همچون پیکری بی جان است

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، گفت: حس ها را نمی توان به زبان آورد، اما می توانم بگویم لحظه ای که به عنوان برگزیده معرفی شدم، لحظه ای آمیخته از آرامش و غرور بود؛ چراکه همواره ایمان داشتم که هیچ تلاشی کمرنگ نمی شود و این باور دوباره به اثبات رسید.

کتابخانه بدون حضور اعضا همچون پیکری بی جان است