چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳

گفتگو با برگزیدگان هفته کتاب نهاد در سال ۱۴۰۰/ ۱۱

اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا شیرین‌ترین نتیجه است

میترا قربانی

میترا قربانی، مسئول کتابخانه عمومی ثارالله(ع) پالیز گفت: همیشه بین آنچه می خواهیم و به دست می آوریم، فاصله ای هست اما من همه تلاشم را کرده ام و شیرین‌ترین نتیجه برایم بازخورد مثبت مخاطب و اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی ثارالله(ع) شهر پالیز استان همدان، یکی از کتابخانه های برگزیده در بخش کتابخانه های برتر نهادی و صفحه مجازی برتر در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۰ بوده است.

میترا قربانی، مسئول کتابخانه عمومی ثارالله(ع) پالیز که از ابتدای تأسیس این کتابخانه در سال ۱۳۹۳ همراه آن بوده است، در معرفی کتابخانه محل خدمت خود گفت: پالیز، شهری کوچک با جمعیت حدود ۴۲۰۰ نفر است و کتابخانه ثارالله یکی از مهم ترین مراکز فرهنگی شهر است. کتابخانه با داشتن بخش های مخزن، کودک و سالن مطالعه، در حال حاضر ۳۲۰ عضو فعال دارد و بیشترین مراجعین ما قشر کودک، نوجوان و زنان خانه دار هستند.

وی تعامل با سایر ادارات در سطح شهرستان اسدآباد را یکی از نقاط قوت و عاملی موثر در موفقیت کتابخانه دانست و با اشاره به خدمات این مرکز، گفت: پیش از شیوع کرونا، برای بهره مندی ساکنان روستاهای فاقد کتابخانه اطراف پالیز از نعمت کتاب، هفته ای یک روز با حضور در مکانی عمومی همچون مسجد، حسینیه یا مدرسه به میان اهالی روستا می رفتم و با معرفی کتابخانه و امانت دادن کتاب به آن ها، برای ترغیبشان به مطالعه تلاش می کردم. این آشنایی، مقدمه ورود آن ها به کتابخانه شد و تعداد اعضا و میزان امانت کتاب افزایش یافت. با شیوع ویروس کرونا، فعالیت ها مدتی تعطیل شد تا اینکه من هم، همچون کتابداران در تمامی نقاط کشور، فضای مجازی را فرصتی برای استمرار کار کتابداری یافتم. در این فضا کار را با اعضای فعال کتابخانه و معرفی کتاب آغاز کردم، کم کم تعداد اعضا بیشتر و بیشتر شد و کتابخانه مجازی ما هم رونق گرفت.

اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا شیرین‌ترین نتیجه است

قربانی ادامه داد: برگزاری کارگاه های آموزشی با همکاری بهزیستی، جمعیت هلال احمر و آموزش و پرورش، یکی از برنامه هایی است که در این مدت هم به صورت مجازی و هم حضوری برگزار و با استقبال خوب اعضا رو به رو شد. موضوع این کارگاه ها با نیازسنجی از اعضای کتابخانه انتخاب می شود و تاکنون در موضوعاتی چون فرزندآوری و تربیت فرزند، روش های دوست یابی، مشاوره تحصیلی و ... ویژه گروه های سنی مختلف برگزار شده است. بعلاوه، در این مدت مسابقات کتابخوانی مجازی یکی از پراستقبال ترین برنامه های ما بود. این مسابقات با محوریت کتاب هایی مرتبط با مناسبت های مختلف همچون ایام محرم، هفته بسیج، دهه فجر، هفته کتاب و ... برگزار می شد.

اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا شیرین‌ترین نتیجه است

اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا شیرین‌ترین نتیجه است

وی افزود: راه اندازی پیک کتاب، از خدماتی بود که همزمان با تعطیلی کتابخانه ها ارائه می شد؛ من هفته ای دو روز به کتابخانه می رفتم و کتب درخواستی اعضا را آماده می کردم و خودم با همکاری داوطلبانه چند عضو فعال کتابخانه، کتاب ها را به دست متقاضیان می رساندیم تا این کتاب ها مرهمی برای روزهای خانه نشینی اجباری باشد. همچنین در این مدت، خدمات مرجع مجازی کتابخانه با دسترسی به پایگاه مگاپیپر بسیار مورد استفاده و استقبال قرار گرفت.

اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضا شیرین‌ترین نتیجه است

قربانی با اشاره به رونق دوباره کتابخانه با حضور اعضا، گفت: نخستین روزهایی که کتابخانه به طور کامل بازگشایی شد با تک تک اعضای کتابخانه تماس گرفتم تا به بهانه پیگیری کتاب های تأخیری، آن ها را از بازگشایی کتابخانه مطلع کنم؛ حالا با حضور اعضا، خوشبختانه شور و نشاط پیشین به کتابخانه بازگشته است.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، گفت: از اولین روز کار درکتابخانه همیشه دوست داشتم کارهایم را به بهترین نحو انجام دهم؛ همیشه بین آنچه می خواهیم و به دست می آوریم، فاصله ای هست اما من همه تلاشم را کرده ام و شیرین‌ترین نتیجه برایم بازخورد مثبت مخاطب و اثرگذاری کتابخانه بر زندگی اعضای آن است. راستش را بخواهید اصلا فکر نمی کردم برگزیده شوم، حتی گمان می کردم اشتباهی پیش آمده، اما اینکه می‌دانی تلاش هایت دیده می شود، بسیار انرژی‌بخش است.