به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور تراب محمدی، معاون امنیتی- سیاسی استاندار آذربایجان شرقی؛ علی بدرشکوهی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ علی محرمی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی؛ شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و جمعی از مسئولین و برگزیدگان، یک شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.
در ابتدای این مراسم شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی از روند برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان، برگزاری یازدهمین دوره جشنواره رضوی را در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتابخوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت(ع) دانست و گفت: میزان مشارکت اقشار مختلف مردم استان در یازدهمین دوره این جشنواره ۵۳۷۲۳ نفر بوده که از این میزان ۵۰۹۷۳ نفر به صورت مجازی و از طریق سامانه الکترونیکی مسابقات کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی در این جشنواره شرکت کرده اند.
شهرام خدایی با اشاره به مکاتبات و برگزاری جلسات متعددی برای جلب مشارکت سازمانها و ادارات استان، ادامه داد: اداره کل آموزش و پرورش استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، شورای اسلامی کلانشهر تبریز، بانک تجارت، صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، اداره کل زندانهای استان، اداره کل ورزش و جوانان، اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی و ... از سازمانهای مشارکتکننده در برگزاری باشکوه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان بودند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه عشق به ائمه اطهار(ع) و به ویژه امام رضا(ع) در میان مردم آذربایجان موج می زند، گفت: برنامه ریزی و اجرای برنامه های فرهنگی به ویژه برنامه های مرتبط با سیره و الگوی زندگی ائمه اطهار(ع) باعث کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه خواهد شد.
تراب محمدی، معاون سیاسی-امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در دستیابی به توسعه همه جانبه کشور گفت: کتاب غذای روح بشر است و فضیلت کتابخوانی است که به انسان شأن بخشیده و باعت ایجاد و گردش جریان اندیشه در جامعه می شود. از طرف دیگر امروزه تمامی بنیان های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جهان را پژوهشکده ها و اندیشگاه هایی اداره می کنند که وظیفه برنامه ریزی و کار بر روی اهداف بلند مدت مطابق با سیاست های کلان کشورها را دارند. بنابراین در داخل کشور هر چه بیشتر بر روی کتاب و کتابخوانی سرمایه گذاری شود در واقع سرمایه گذاری برای مقابله با تزریق اندیشه غربی مغایر با بنیان های فکری و اندیشه ناب اسلامی است.
تراب محمدی با بیان اینکه هر مکتب و مذهبی، سبک زندگی برای بشریت ارائه میدهد، افزود: الگوی زندگی و سبک زندگی غربی بر اساس مصرفگرایی و اخلاقستیزی و ناهنجاریها بنا شده است؛ اما سبک زندگی دینی بر مبنای استعلا، مقاومت و با هدف رسیدن به مقام قرب حضرت حق بنا شده است. بنابراین هر حرکتی که با هدف جلوگیری از نفوذ روز افزون ضد فرهنگ غربی در کشور انجام شود، شایان تقدیر است و جشنواره کتابخوانی رضوی نیز یکی از بزرگ ترین رویدادهایی است که با برنامه ریزی و مدیریت خوب در این راستا انجام می گیرد و همه سازمان ها و ادارت استانی موظف به همکاری در تداوم آن هستند.
گفتنی است، تجلیل از تعدادی از برگزیدگان در بخش های فردی و خانوادگی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، پخش کلیپ، شعرخوانی شاعران و همخوانی گروه بینالمللی تواشیح معارج از دیگر برنامههای آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی آذربایجان شرقی بود.