به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور کاظم دبیر، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار؛ سید محمد اعتماد اعجازی، فرماندار اردبیل؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل؛ عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ زعفر احدزاده، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان و جمعی از مسئولان استانی و کتاب دوستان استان در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی شهید مطهری استان اردبیل برگزار شد.
کاظم دبیر، معاون مدیریت توسعه و منابع انسانی استانداری اردبیل در این مراسم یکی از شاخصه های اساسی توسعه و پیشرفت را ارتقای شاخص های فرهنگی در جامعه دانست و اظهار داشت: جشنواره هایی که برگرفته از تعالیم دینی و اسلامی باشد، نقش محوری در توسعه و تعالی انسان ها خواهد داشت. مشارکت بیش از ۲۸ هزار نفر در این جشنواره و افزایش ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته نشان دهنده حرکتی اثر گذار توسط کتابخانه های عمومی است.
وی ضمن تقدیر از عوامل برگزاری این جشنواره به ویژه کتابداران کتابخانه های عمومی افزود: هر ملتی که با کتاب و کتابخوانی سر و کار دارد، ملتی آگاه است و علم در آن ملت جاری خواهد بود.
معاون استاندار اردبیل با اشاره به توسعه روز افزون کتابخانه های عمومی در حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری خاطرنشان کرد: برخی کتابخانههای نیمهکاره، یا امکانات و تجهیزات فرهنگی که بدون استفاده مانده، نیازمند نگاه برنامهریزان عرصه فرهنگی است تا بیش از این فرهنگ کتاب و کتابخوانی مظلوم واقع نشود.
توسعه زیرساخت ها در مناطق محروم به ترویج کتابخوانی کمک می کند
در ادامه این مراسم فرماندار اردبیل طی سخنانی با اشاره به اینکه اسلام اولین پرچمدار فرهنگ کتاب و کتابخوانی در دنیا است و اهمیت ویژهای برای مطالعه و فرهنگ کتابخوانی قائل شده، تصریح کرد: در جامعه کنونی تا رسیدن به جایگاه واقعی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی مسیر زیادی پیشرو داریم.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساختها، لازمه تحقق اهداف حوزه فرهنگ است، افزود: همکاری و تعامل دستگاههای دولتی و توسعه زیرساختها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی به ویژه در مناطق محروم میتواند به رشد شاخص ها کمک کند.
اعتماد اعجازی با اشاره به عملکرد استانهای مختلف ادامه داد: در بسیاری از استانها علاوه بر ادارهکل کتابخانههای عمومی، شهرداریها نیز همکاری خوبی در راستای ایجاد و راهاندازی کتابخانهها برای افزایش و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی انجام میدهند. در اردبیل نیز میتوان با همکاری دستگاههای مرتبط و توسعه زیرساختها مخصوصا در مناطق محروم، در راستای فرهنگسازی و ترویج کتابخوانی تلاش کرد.
وی استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد و هیاتهای مذهبی در راستای افزایش فرهنگ مطالعه در جامعه را موثر دانست و اضافه کرد: استفاده از ابزارهای الکترونیکی و فضای مجازی و تولید آثار مختلف از جمله کتابهای صوتی میتواند در افزایش فرهنگ مطالعه مفید واقع شود.
فرماندار اردبیل در ادامه سخنان خود میزان عضویت در کتابخانه های عمومی را کمتر از استاندارد های موجود دانست و خاطرنشان کرد: کمتر از ۵ درصد جمعیت استان اردبیل در کتابخانههای عمومی سطح استان عضو هستند؛ این در حالی است که بیش از یک میلیون کتاب در کتابخانههای عمومی استان موجود است.
میزان شرکت کنندگان در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی نسبت به دوره قبل ۲۵ درصد رشد داشته است
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل در این مراسم با اشاره به اینکه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در راستای ترویج فرهنگ ائمه معصومین(ع)، بهویژه حضرت امام رضا(ع) و شناسایی و معرفی کتابهای فاخر مرتبط با ائمه اطهار(ع)، مهدویت و انتظار چندین سال است که به صورت مستمربرگزار میشود، اظهار کرد: این جشنواره در بستر الکترونیک و در رشتههای مختلف از جمله نقاشی، کتابخوانی، پویش کتابخوانی، شعرگویی، داستانخوانی و... در سه رده کودک و نوجوان، جوان و بزرگسال و خانواده از ابتدای خرداد تا آذرماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
وی افزود: از استان اردبیل ۲۸ هزار و ۴۵۹ نفر در این جشنواره شرکت کردند که در مقایسه با سالهای قبل ۲۵ درصد افزایش استقبال داشتیم و از این تعداد ۳۱۳ نفر برگزیده استانی و دو برگزیده ملی از افتخارات این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی است.
اسامی برگزیدگان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان اردبیل را اینجا ببینید.