پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸

آیین تجلیل از مقام کتابدار و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کرمان برگزار شد

تجليل كتابدار كرمان

به مناسبت بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، آیین تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برتر استان کرمان با حضورمعاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی کرمان، هم‌زمان با ایام بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار»، آیین تجلیل از مقام کتابداران و خادمان فرهنگ کتابخوانی با حضور اسماعیل شفاعی، معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ غلامرضا فدایی عراقی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران؛ محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان؛ سیدمحمدعلی گلاب‌زاده، مدیر مرکز کرمانشناسی؛ حجت‌الاسلام محمد محمودآبادی، مدیرکل سازمان اسناد وکتابخانه ملی کرمان؛ محمد جواد حسین‌زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و جمعی از اساتید دانشگاه و کتابداران در تالار کاخ برگزار شد.

اسماعیل شفاعی در این آیین تکریم با اشاره به سابقه دیرینه فرهنگی کرمان اظهار کرد: استان کرمان از دیرباز، گهواره فرهنگی کهن و مرکز رونق و آبادانی بوده و مردم این استان همواره برای حفظ و پاسداشت ارزش‌های دینی و ملی، پایمردی کرده‌اند.

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: توسعه فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها توسط کتابداران از توصیه‌های موکد دبیرکل نهاد است که مبتنی بر مطالبات رهبر معظم انقلاب (مدظله‌تعالی)، بنا شده است.

وی افزود: نهاد کتابخانه‌ها در همه سطوح، موظف به صرفه‌جویی و رعایت انصاف در استفاده از تجهیزات اداری است. باید کارآیی را ارتقاء داده و همه توان و ظرفیت خود را در انجام وظایف سازمانی به کار گیریم تا بتوانیم در تحقق اقتصاد مقاومتی، گام برداریم.

شفاعی، ضمن تأکید بر کتابدارمحوری، به‌عنوان مهم‌ترین سیاست دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، خطاب به کتابداران گفت: همه ما در نهاد کتابخانه‌ها وظیفه داریم در برابر امانت عظیمی که به ما سپرده شده امین بوده و در انجام وظایف، مصمم باشیم و اهمیت و ارزش کار خطیرمان در اثرگذاری بر اعتلا و رشد کشور را درک کنیم.

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: تحقق اهداف نهاد در گرو تلاش، انگیزه، صداقت، امانتداری، هم‌دلی، همکاری و حفظ احترام متقابل میان همه کتابداران و کارکنان نهاد در کشور است.

شفاعی با اشاره به فعالیت بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ نفر در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سامان‌دهی نمودار سازمانی این نهاد را از اولویت‌های آن دانست و افزود: کتابخانه مرکزی کرمان با توجه به دارا بودن شاخص‌های مناسب، قابلیت زیادی در جلب محاطبان دارد و می‌توان با به رتبه قابل قبولی برسد.

.

وی با اشاره به لزوم کتابخانه‌محوری در کنار کتابدارمحوری، تأکید کرد: با توجه به شعار امسال نهاد کتابخانه‌ها، مبنی بر اهمیت خواندن، باید ابتدا خودمان اهل کتاب باشیم تا بتوانیم دیگران را به فرهنگ مطالعه دعوت کنیم.

محمدجواد حسین‌زاده نیز در این آیین با اشاره به اهمیت کمک‌های خیرین برای رشد کتابخوانی در کرمان، اظهار کرد: کرمان یک استان فرهنگی، با مردمی علاقه‌مند به حوزه کتاب و کتابخوانی است که در حال حاضر، ۱۳۲ باب کتابخانه عمومی فعال دارید. فعالیت بخش عمده‌ای از این کتابخانه‌ها، مرهون همت خیران است.

وی افزود: کتابخانه‌های این استان، دارای یک میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب و بیش از ۱۳۰ هزار عضو است و از ابتدای امسال، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به کتابخانه‌های عمومی استان، مراجعه کرده‌اند.

حسین‌زاده تصریح کرد: امروز کتابخوانی در استان با وضعیتی رو به رشد، مواجه است، به‌طوریکه به ازای هر ۲۰ هزار نفر، یک باب کتابخانه عمومی در استان کرمان، فعال است.

وی بیان کرد: ۳۰۰ نفر نیروی انسانی در کتابخانه‌های استان کرمان به خدمت‌رسانی مشغولند که دارای تحصیلات دانشگاهی مربوط در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده و این امر نیز به نوبه خود در توسعه امر کتابخوانی موثر بوده است.

وی با اشاره به همکاری خوب خیّران کتابخانه‌ساز با اداره کل کتابخانه‌های عمومی کرمان، تصریح کرد: احداث ۳۰ باب کتابخانه با کمک خیّران کتابخانه‌ساز، ظرفیت قابل توجهی در توسعه کتابخوانی استان، ایجاد کرده است.

وی گفت: آنچه که امروز، جامعه نیاز دارد، پیشرفت است و این امر، تنها از طریق خواندن کتاب و علم اندوزی محقق می‌شود.

زهرا موسی‌پور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت حضور کتاب در زندگی مردم، گفت: باید حصار را از کتابخانه برداشته و حضور کتاب، کتابخانه و کتابدار در اجتماع را گسترش و توسعه بدهیم و افراد را به بهانه‌های مختلف به کتابخانه جذب کنیم.

موسی‌پور، افزود: تجلیل از کتابداران و فعالان عرصه کتاب، وظیفه عمومی است و باید قدردان این افراد باشیم که با وجود همه مشکلات، درب کتابخانه‌ها را به روی اهل علم، باز می‌کنند.

وی، تصریح کرد: کتابخانه باید با اجتماع و محله خود پیوند برقرار کرده و مردم نیز باید روزانه به کتابخانه محل، سر بزنند؛ در این صورت فاصله بین کتابخانه و جامعه کاهش پیدا کرده و سرانه مطالعه، ارتقا می‌یابد.

وی بیان کرد: اگر علم را به نور، تشبیه کنیم و جهل را به تاریکی؛ کتابخانه و کتاب، نیروگاهی است که منشاء تولید علم و نور است.

گفتنی است؛ تجلیل از خانواده شهیدان مداحی‌پور، کرم‌وند و فدایی به پاس رشادت‌های این شهدای گرانقدر، تقدیر از کتابداران و کتابخانه‌های برگزیده، همچنین اهالی رسانه فعال در حوزه کتاب از بخش‌های ویژه این مراسم بود.