به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، مراسم آغاز احداث کتابخانه مرکزی شهرستان مراغه روز سه شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ با حضور داود اسدیان، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه؛ شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی؛ محمد مقتومی، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مراغه؛ احمد رحمانی، خیّر کتابخانه ساز و خانواده وی و جمعی از مسئولین لشکری و کشوری و مردم فرهنگ دوست شهرستان مراغه برگزار شد.
شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این آیین با اشاره به روند تخصیص زمین برای احداث کتابخانه مرکزی مراغه گفت: در سال ۸۸ در جریان سفر ریاست جمهوری، زمین هایی در سطح آذربایجان شرقی برای احداث مراکز فرهنگی از قبیل کتابخانه در شهرهای بزرگ تخصیص یافته بود. پس از کش و قوس های بسیار و با رایزنی های چندین ساله، امسال همزمان با سفر جناب آقای دکتر اسماعیلی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم به شهرستان مراغه، زمین پنج هزار متری برای احداث کتابخانه مرکزی در اختیار این نهاد قرار گرفت.
خدایی با اشاره به پیشینه فرهنگی و وجود کتابخانه بزرگ ۴۰۰ هزار جلدی مراغه در دوره ایلخانی گفت: این شهر وارث میراث گرانقدری است که همگی باید برای حفظ و توسعه چنین سوابق درخشان علمی و فرهنگی این خطه بکوشیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با بیان اینکه سازمان های فرهنگی علیرغم نیاز مخاطبان به توسعه فزاینده مراکز و اماکن فرهنگی با مشکلات بودجه ای مواجه هستند از خیرین به عنوان بازوان توانمند انجام پروژه های فرهنگی نام برد و افزود: در استان آذربایجان شرقی نیز در حوزه فرهنگ و به ویژه فرهنگ کتابخوانی خیرین نام آوازه ای پای کار آمده اند که احداث پروژه های کتابخانه ای عظیمی همچون کتابخانه شهید حاج قاسم سلیمانی، کتابخانه و قرائتخانه قره چمنی و کتابخانه الدار- اصلان و ... نتیجه نیّت خیرخواهانه آنان در سال های اخیر بوده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این مراسم گفت: مردم و جامعه همواره نیازمند الفت با کتاب و کتابخوانی برای ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی هستند.
وی افزود: امروزه باید در برابر آنتن های سمی فرهنگ منحط غربی ایستاد و جوانان را با تفکرات متعالی به واسطه بهره مندی از مطالعه و کتابخوانی در برابر آسیب های فرهنگی و اجتماعی بیمه کرد.
داوود اسدیان ادامه داد: متاسفانه هم اکنون سرانه فضای کتابخانه ای شهرستان مراغه در مقایسه با شهرهای آذربایجان شرقی بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه مراغه دارای ظرفیت ها و توانمندی های بسیاری در زمینه کتابخوانی است اظهار امیدواری کرد با تلاش جهادی و فارغ از بروکراسی های اداری، کارها و طرح های نیمه تمام به سرانجام برسد و شاهد بهره برداری هرچه سریع تر کتابخانه مرکزی خیّرساز این شهرستان باشیم.