به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، دومین دوره از ویژه برنامه از تبار قلم با حضور رضوان باقلاچی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل؛ عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان و جمعی از علاقه مندان به کتاب و نویسندگان و فرهیختگان با تجلیل از رحمان شاه محمد اردبیلی در تالار بیضاء کتابخانه شهید مطهری اردبیل برگزار شد.
پروانه رضاقلیزاده با تبریک فرارسیدن عید غدیرخم اظهار کرد: دومین دوره این برنامه با هدف تجلیل از نویسندگان بومی و معرفی آثار آن ها برگزار شد تا تجلیلی شایسته از رحمان شاه محمدی اردبیلی، نویسنده برجسته استان داشته باشیم.
رضاقلیزاده بیان کرد: تلاش ما این است تا با همکاری نهادهای فرهنگی، انجمن ها و گروه های هنری و ادبی چنین رویدادهایی را به صورت ماهانه و یا فصلی ادامه دهیم تا تجلیلی شایسته از نویسندگان استان اردبیل به عمل آید.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل نیز در این مراسم با تبریک عید غدیر خم گفت: عید غدیر بزرگ ترین عید شیعیان است و تمسک به امامت و ولایت مایه خیر و برکت و راهگشا در مسیر زندگی است.
رضوان باقلاچی با تکریم شاعران و نویسندگان فرهیخته اردبیلی خاطرنشان کرد: بخشی از این آثار مکتوب، احیاکننده هویت بااصالت و تاریخی اردبیل است.
وی به انتشار دو جلد کتاب «از ارته ویل تا اردبیل» به همت رحمان شاه محمدی اشاره کرد و گفت: در این اثر ارزشمند سعی شده تا تاریخ باعظمت اردبیل به شایستگی به نمایش گذاشته شود.
در ادامه این مراسم یکی از نویسندگان و پژوهشگران اردبیلی نیز با گرامیداشت هفته اردبیل به آثار فاخر رحمان شاه محمدی اردبیلی اشاره کرد و گفت: این نویسنده شخصیتی صادق، برجسته و با وجوه هنری متعدد است که خود، کارشناس و اهل این عرصه بوده و در کنار تسلط بر خواندن بر نوشتن نیز تسلطی کامل دارد.
علی مکارمی نیا تصریح کرد: این نویسنده در اکثر هنرها از موسیقی گرفته تا هنر چوب تبحر و تخصص دارد و در جایگاه پژوهشگر آثار خود را با عشق و علاقه ای خاص ارائه می کند.
وی افزود: این نویسنده اردبیلی به دنبال نام و آوازه نبوده بلکه سعی کرده در فضایی متفاوت هویت فراموش شده اردبیل را احیا کند و در حالی که نسل امروز حوصله خاطره نگاری و تحمل همدیگر را ندارد یک اثر فاخر پدید آورده است.
این نویسنده اردبیلی ادامه داد: رحمان شاه محمدی اردبیلی جنس کار را در عرصه تاریخی می شناسد و در بیش از دو دهه سعی کرده در کنار کارهای هنری و نویسندگی «سازه نارین قلعه» را به صورت ماکت طراحی کند و درصدد احیای این بنای تاریخی و فاخر اردبیل باشد.
رضا کاظمی، دیگر نویسنده اردبیلی نیز به دوستی چندین ساله با رحمان شاه محمدی اردبیلی اشاره کرد و گفت: در این مدت همراهی و همکاری نویسنده اردبیلی سعی کردیم تا هویت اردبیل را بازشناسی کرده و از زیر صدها خروار خاک تاریخ و تمدن این شهر را آشکار کنیم.
وی اظهار کرد: ما بر این باوریم که شهرها نیز همچون آدم ها پیر شده و به مرور زمان از بین می روند اما این نویسندگان و اهالی قلم هستند که تاریخ و پیشینه یک شهر را می توانند به شایستگی احیا کنند.
نویسنده کتاب «از ارته ویل تا اردبیل» نیز گفت: به رغم توسعه اصفهان در سایه گنجینه دوران صفویه، اردبیل از این کاروان عقب مانده و نتوانسته در تراز اصفهان و تبریز از گنجینه صفویه برای خود اعتبار کسب کند.
رحمان شاه محمدی اردبیلی خاطرنشان کرد: ما بذری را برای احیای هویت تاریخی اردبیل کاشته ایم که امیدواریم نسل های آینده از این درخت به خوبی صیانت کرده و با بالندگی آن کمک کنند تا اردبیل از مسیر تحول خود عقب نماند.
وی از تهیه و انتشار سومین جلد کتاب «از ارته ویل تا اردبیل» خبر داد و بیان کرد: بیش از یک دهه است که سعی می کنیم ماکت نارین قلعه را که نماد دیپلماسی ایران و مرکز حمایت از نیروهای نظامی در برابر روس بود احیا کنیم تا این اثر تاریخی فاخر اردبیل در زیر خاک پنهان نماند.
در بخش هایی از این مراسم، فرناز حمزاده، بخش هایی از کتاب «از ارته ویل تا اردبیل» را قرائت کرد و گروه موسیقی طهورا به اجرای موسیقی آئینی پرداختند.
در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدیه از طرف استانداری اردبیل و ادارات کل کتابخانه های عمومی، فرهنگ و ارشاداسلامی، آموزش و پرورش، حوزه هنری و شهرداری اردبیل از رحمان شاه محمدی، نویسنده اردبیلی تجلیل شد.