به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد، آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید اداره کل کتابخانههای عمومی یزد ۱۵ شهریور با حضور محمد احمدوند، معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور؛ آیتالله سیدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد؛ محمدعلی شاهحسینی، معاون استاندار یزد؛ عباس نعمتی، سرپرست اداره کل امور مجلس و استانهای نهاد و جمعی از مدیران، فرهیختگان و کتابداران یزدی در سالن غدیر یزد برگزار شد.
آیت الله سید محمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد در این مراسم با گرامیداشت ایام اربعین حسینی گفت: اربعین نماد قدرت نرم شیعه در دوران معاصر است و حضور مردم از اقصی نقاط کشور و کشورهای اسلامی در این مراسم بزرگ، اربعین را به بزرگترین خیمه اباعبدالله و گستردهترین عرصه خدمترسانی مردمی تبدیل کرده است.
وی در خصوص نقش مهم کتابخانهها در تولید و نشر علم، بیان داشت: کتابخانهها، مانند کندوهای عسل در مناطق مختلف شهرها و روستاها هستند و تولیدات این کندوها هیچگاه فاسد شدنی نیست و دوام آن را هیچ فرآوردهای ندارد. هیچ چیز و هیچ زمانی در کتابخانهها دور ریختنی نیست و تلف نمیشود و مسئولان کتابخانهها مانند ملکههایی هستند که همه را دور هم جمع کردهاند که تولیدات با دوامی ایجاد کنند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: اداره کل کتابخانه های عمومی استان تحت مدیریت خانم دوست فاطمی ها در طول هفت سال گذشته دستاوردهای خوبی را ارائه و حدود ۱۱۰ کتابخانه استان را به شایستگی مدیریت کرد.
وی با اشاره به همت مدیران کشوری و استانی برای تکمیل کتابخانه مرکزی یزد پس از ۲۵ سال بیان کرد: در مسیر به سرانجام رسیدن این کتابخانهها، تلاشها و پیگیریهای خانم دوست فاطمیها مؤثر بود و سبب شد مردم از شهد شیرین این فضا بهرهمند شوند.
آیتاله مدرسی افزود: بنده در منزل بیش از ۱۴ هزار جلد کتاب دارم و مدیون کتابخانه خود هستم، ولی هر زمانی که دست به کتابی میزنم، به یاد کتابخانه مرکزی یزد و منابع غنی آن میافتم.
وی ادامه داد: ما در استان یزد بیش از ۱۱۰ کتابخانه داریم ولی همچنان در برخی نقاط استان مشکل کمبود و نبود کتابخانه داریم. نمونه آن بخش مرکزی است که با ۷۰ هزار نفر جمعیت تنها یک باب کتابخانه دارد که امیدواریم با تدابیر ویژه مدیرکل جدید کتابخانههای استان، گستردگی فضاهای کتابخانهای به بخشهای عقب مانده از این حوزه نیز برسد.
مدیر حوزه علمیه کاظمیه یزد تصریح کرد: ما امروز به تخصصی شدن کتابخانهها نیاز داریم تا بتوانیم علوم را به صورت تخصصی در هر حوزه توسعه دهیم.
آیتالله مدرسی گفت: ما آثار ارزشمند مانند کتابهای خطی در استان داریم که امیدواریم مدیران ما دست به دست هم دهند تا کتاب های نفیس و ارزشمندی که در خانهها نگهداری میشوند، جمعآوری و در کتابخانه مرکزی به خوبی نگهداری شود.
امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: مطالعات علمی، فکری و عقیدتی باید مورد توجه قرار گیرد که علاوه بر دیجیتالی کردن کتابها و کتابخانهها، در این رابطه نیز فکرها و ایدههای جدیدی باید در دستور کار قرار گیرد.
محمدعلی شاهحسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: یکی از مطالبات و درخواستهای مردم یزد تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی یزد بود که این افتخار به نام مدیرکل سابق کتابخانههای استان رقم خورد و این کتابخانه اکنون افتخاری برای استان یزد است.
وی افزود: استان یزد در سرانه مطالعه در سال ۹۹ رتبه اول کشور را داشت که این دستاوردها را باید حفظ کنیم و برنامههای جدیدی را نیز برای تقویت مطالعه در استان تعریف و اجرایی کنیم.
معاون استاندار یزد بیان کرد: کلید واژه دولت سیزدهم، تحول است که باید با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی و نخبگان در راستای تحول در بخش کتابخانهها نیز گام برداریم.
محمد احمدوند، معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: به نتیجه رساندن کتابخانه مرکزی پس از سالهای طولانی بلاتکلیفی در شهر یزد، به عنوان یکی از خدمات ارزنده خانم دوست فاطمیها شناخته میشود که ناشی از تلاش و پیگیری ایشان بوده است.
وی افزود: ما در نهاد معتقدیم که کتابخانه مرکزی، تنها به نام آن شهر خاص نیست و کتابخانه مرکزی استان است و خدمات آن به استان اختصاص دارد.
احمدوند ادامه داد: با تعاریف جدید از خدمات کتابخانهها، کتابخانه دیگر تنها محل امانت کتاب و سالن مطالعه نیست، بلکه امروزه انواع خدمات فرهنگی و اجتماعی در کتابخانهها به خصوص کتابخانههای مرکزی ارائه میشود.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصریح کرد: تعداد خدماتی که در این کتابخانهها ارائه می شود بسیار زیاد است که نمونه آن برنامههای آموزشی، بخش گالری و اتاقهای ویژه پژوهشگران است.
احمدوند خاطرنشان کرد: ما نباید تنها به این کتابخانه مرکزی بسنده کنیم و در حال حاضر ظرفیتهای دیگری برای توسعه کتابخانههای استان وجود دارد که مسئولان جدید آن را پیگیری خواهند کرد.
وی گفت: استان یزد در حال حاضر ۱۱۳ باب کتابخانه دارد که یزد را از نظر سرانه مساحت کتابخانهای در جایگاه نخست کشور قرار داده است.
احمدوند بیان کرد: آنچه در انتصاب مدیران ما مورد توجه بوده تلاش بر انتخاب مدیرانی از داخل نهاد بوده است و کماکان نیز این تلاش وجود دارد.
وی افزود: ما در کشور از نظر کاری ارتباط خوبی با شهرداریها داریم و استان یزد نیز از این حیث رتبه اول کشور را دارد.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: به لطف الهی میزان قابل توجهی کتاب جدید خریداری کردیم که تا پایان سال توزیع می شود و استان یزد نیز سهم خوبی از این خریدها دارد.
احمدوند خاطرنشان کرد: استان یزد به لحاظ تعداد کتابخانههای شهری و روستایی به نسبت سایر استانها وضعیت خوبی دارد اما تنها یک دستگاه کتابخانه سیار در استان وجود دارد که درخواست داریم با استفاده از ظرفیت خیران، تعداد این کتابخانهها نیز به سطح مطلوب برسد.
گفتنی است، در پایان این مراسم نیز از تلاشهای ۷ ساله رقیه دوست فاطمیها قدردانی و محمدمحسن رفیعی به عنوان مدیرکل جدید کتابخانههای عمومی یزد معرفی شد.