به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد، دومین دوسالانه قصه گویی نهاد با عنوان «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصه گویی، شناسایی، تشویق و بهره مندی از توانمندی های شبکه کتابخانه های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه گویی صحنهای و قصه گویی دیجیتال در استان برگزار شد.
در این مراسم که با حضور محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ کبری اخلاقی نیا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان؛ مجید عسکری، معاون کانون پرورش فکری استان، داوران جشنواره برگزار شد، قصهگویان منتخب در دو بخش قصه دیجیتال و صحنهای، به رقابت پرداختند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ابتدای این مراسم گفت: هدف از برگزاری این جشنواره احیای فرهنگ قصهگویی و مَتیلهای مادر بزرگ و پدربزرگها است. فرهنگ قصه و متیلهای محلی- منطقهای استان که در معرض مخاطره و فراموشی است را باید زنده و احیا کنیم؛ قصهگویی اثرات مهمی بر شخصیت کودک دارد و ممکن است والدین این ارزش را ندانند؛ فرهنگ قصهگویی در استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار غنی است و تقریباً همه بچههای منطقه با قصههای مادربزرگ و پدربزرگشان قد کشیدند و این بهانهای شد تا گرد فراموشی را از فرهنگ قصهگویی و متیلهای مادربزرگها بزداییم و این فرهنگ غنی را احیا کنیم.
محسن جبارنژاد تصریح کرد: قصهگویی امری فطری است و نزد همه پذیرش دارد، در درون همه انسانها تمنا و طلب قصه وجود دارد؛ همانطور که میل به زیبایی، عدالت و ... وجود دارد، روح کودک نیز به قصه نیاز دارد و شنیدن قصه روح او را سیراب میکند. وظیفه ما است که این فضا را برای کودکان ایجاد کنیم و نباید فکر کنیم تکنولوژی اصل قصه را کمرنگ و بیتأثیر کرده است.
وی با اشاره به تاثیر رشد تکنولوژیها بر قصهگویی، اضافه کرد: تکنولوژی در واقع باعث توسعه روشهای قصهگویی شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: فرهنگهای انسانی، اسلامی و اخلاقی مثل دوستی، یاریگری، تعامل، احترام و ... در قصه آسانتر به کودکان و نوجوانان انتقال مییابد و به مراتب اثرگذاری بیشتری از پندگفتن مستقیم دارد و در واقع همزاد پنداری قصه باعث اثر بیشتر بر مخاطب میشود. اکنون که خودبینی و خودمحوری بین نسل کودک و نوجوان در حال رواج است ما میتوانیم با استفاده از پیشینه غنی قصه و داستان (مرزباننامه، کلیله و دمنه، شاهنامه، حکایتهای سعدی، داستانهای عامیانه، مَتیلهای بزرگترها و... ) ارزشهای اخلاقی را به این نسل منتقل و در وجود آنها نهادینه کنیم. بیشک انتقال ارزشهای اخلاقی در بین نسلهای مختلف و جامعهپذیر کردن ارزشهای اخلاقی بین نسلها و کشف معنای هستی و جهانبینی از خدمات قصه است.
داوری این مرحله توسط مرتضی خلیلی و رحیم قرایی از هنرمندان برجسته و پیشکسوت حوزه فیلم و نمایش استان انجام شد.
گفتنی است، 22 قصه گو در بخش دیجیتال و 19 قصه گوی دیگر در بخش صحنهای به اجرای قصههای خود پرداختند و داوری آثار توسط هیأت داوران استانی انجام شد. در نهایت 12 قصه در دو بخش صحنه ای و دیجیتال، حائز رتبه برتر شدند و به مرحله منطقهای جشنواره قصهگویی نهال امید راه یافتند که اواسط آبانماه سال جاری برگزار خواهد شد.
در ادامه این مراسم، بیانیه پایانی هیأت داوران مرحله استانی دوسالانه قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی در استان کهگیلویه و بویراحمد به منظور اعلام نفرات برتر این مرحله قرائت شد و نفرات برگزیده، معرفی و تقدیر شدند.