به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مرحله دوم طرح «با هم بخوانیم» با مشارکت ۳۵ کتابخانه عمومی منتخب از سراسر کشور شهریورماه سال جاری برگزار شد و کتابخانه عمومی ثامن الائمه(ع) روستای اکنلو در شهرستان کبودراهنگ از توابع استان همدان یکی از کتابخانههای عمومی مشارکت کننده در این طرح بوده است.
کتابخانه عمومی ثامن الائمه(ع) در سال ۱۳۹۳ در فضایی به مساحت ۱۲۰ متر مربع افتتاح شد. این کتابخانه با بخشهای مختلفی چون کودک، مرجع، مخزن و... و داشتن ۶۵۰۰ عنوان کتاب و ۳۶۰ نفر عضو فعال، از کتابخانههای روستایی فعال در اجرای برنامههای فرهنگی بوده که اجرای طرح «با هم بخوانیم» در این کتابخانه با استقبال اهالی روستا نیز همراه شد.
مصطفی طهوری نیا، مسئول کتابخانه عمومی ثامن الائمه(ع) روستای اکنلو، درباره تجربه شرکت در دومین دوره طرح «با هم بخوانیم» گفت: اولین حضور من در دوره طرح باهم بخوانیم را از طریق مسئولین فرهنگی استان و شهرستان در سال ۹۶ و پس از گذراندن یک دوره آموزشی تجربه کردم که علاوه بر دستاوردهایی که برای بچههای شرکت کننده داشت، برای خود من نیز بسیار آموزنده بود.
وی درباره انگیزههای خود برای شرکت در دومین دور از اجرای طرح «با هم بخوانیم» گفت: انگیزه بنده از شرکت در این طرح، یافتن و پرورش کودکان و نوجوان علاقه مند به کتاب و کتابخوانی بوده تا با محوریت کتابخانه یک سیر مطالعاتی منسجم و هدفمند را در کنار فعالیتهای گروهی به بچهها ارائه کنیم.
این کتابدار یادآور شد: انجام فعالیت های فرهنگی با محوریت کتاب، باعث عدم به تکرار افتادن فعالیت فرهنگی می شود، اما نکته قابل توجه این طرح، تنوع کتاب های ارائه شده در این دوره بود که باعث رغبت بیشتر نوجوانان به شرکت در این طرح و حتی تمایل والدین برای همراهی فرزندان خود در کتابخانه بود.
طهوری نیا ادامه داد: این موضوع باعث شد تا دعوت از والدین برای همراهی فرزندان خود، در برنامههای ما در این طرح قرار بگیرد که با استقبال خوبی نیز همراه شد. همچنین در کنار برنامه های مستمر این طرح مانند جمع خوانی و بلند خوانی کتاب در طبیعت روستا، دعوت از برخی از اعضای کتابخانه که توانایی قصه گویی خوبی دارند نیز دیگر اقدام خلاقانه ما در این طرح بود که بسیار مورد توجه بچهها قرار گرفت به طوری که بچهها حتی پس از اتمام این طرح، همچنان برنامههای آن را در روزهای پنجشنه اجرا میکنند.
مسئول کتابخانه عمومی ثامن الائمه(ع) در ادامه به بیان خاطرهای از اجرای این طرح پرداخت و گفت: روزی قرار شد چهار نفر از اعضای گروه که بسیار روان متن کتاب را می خوانند، بعد خواندن کتابهای ارائه شده در این طرح، مسابقه قصه گویی از این کتاب ها را داشته باشند؛ در ابتدا فکر کردم که ایده قصه گویی در جلسات بعدی از ذهن بچه ها فراموش می شود. ولی با پیگیری و علاقه اعضا این برنامه هفته ایی یکبار در کتابخانه برگزار می شود و قصهگویی از کتاب های «مثل ها و قصه هایش»، «کتاب قصه های خوب برای بچههای خوب» توسط اعضا اجرا می شود. در یکی از بازدید هایی که دانش آموزان مدارس از کتابخانه داشتند، بچههای حاضر در این طرح بسیار روان قصه گویی کردند که برای دانشآموزان و معلمان بسیار جالب بود.
وی با تقدیر ازرویکرد نهاد کتابخانههی عمومی کشور در توجه ویژه به اجرای برنامه های فرهنگی در مناطق محروم گفت: اجرای طرح هایی که بصورت مطالعه شده و آزمایش شده در سطح کتابخانه ها خصوصا کتابخانه های روستایی اجرا میشود، بسیار جای تقدیر دارد. چراکه تاثیر آن می تواند به رشد شخصیت، خلاقیت و شناخت کتابهای بیشتر توسط بچهها کمک کند و آینده بهتری پیش روی بچهها قرار دهد.