به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، طیبه عبدلی مرویلی، مسئول کتابخانه ولایت شهرستان ملایر در هفته کتاب ۱۴۰۱ به عنوان مسئول برتر، معرفی شد. وی که دانشجوی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان است، در سال ۱۳۹۲ به خانواده نهاد کتابخانه های عمومی کشور پیوست و در حال حاضر مسئول کتابخانه ولایت شهرستان ملایر است. کتابخانه ای که سال ۱۳۸۰ در منطقه ای کم برخوردار از شهرستان تأسیس شد و در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰۰ نسخه کتاب و ۷۰۰ عضو دارد و به عنوان مرجع اصلی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در منطقه شناخته می شود.
عبدلی، برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۱ در بخش مسئول برتر، در توصیف کتابخانه ایده آل خود، گفت: به اعتقاد من هر کتابخانه ای که بتواند به نیازهای متنوع مراجعین خود به بهترین شکل پاسخ دهد، کتابخانه ای ایده آل خواهد بود. کتابخانه ایده آل باید بتواند مراجعین خود را در هر سن و موقعیتی راضی نگه دارد؛ جلب رضایت با پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی، اجتماعی و فرهنگی اتفاق می افتد و این امر تنها با مشارکت دادن مراجعین و اعضای کتابخانه در برنامه ریزی ها و استفاده از ظرفیت های آن ها محقق می شود. با این رویکرد، نیازسنجی از مراجعین و تأمین منابع بر اساس نیازهای شناسایی شده از اقداماتی است که به صورت مستمر در کتابخانه ما انجام می شود؛ سعی ما این است که منابع مورد نیاز اعضا را از طریق جذب منابع اهدایی، رایزنی با نهادها و سازمان ها، استفاده از ظرفیت خیرین و نیز مشارکت خود اعضا تأمین کنیم. علاوه بر این برای پاسخگویی به نیازهای فرهنگی و اجتماعی کاربران، با توجه به شرایط منطقه، کمبودها و نیازها، برنامه های متنوعی ویژه اقشار و گروه های مختلف سنی برگزار می کنیم. یکی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای رسیدن به یک کتابخانه ایده آل، برگزاری چند کارگاه جهت ایجاد کسب و کارهای کوچک و کمک به اقتصاد خانواده های منطقه بود؛ برای نمونه با برگزاری کارگاه قالیبافی و کارگاه آموزش صنایع دستی، تمام تلاش ما این بود که ضمن ارتقای سطح کتابخوانی و بالابردن سرانه مطالعه مفید در منطقه، بتوانیم به عنوان یک مرکز فعال اجتماعی و فرهنگی نیازهای مراجعین خود را شناخته و برطرف کنیم و طعم عدالت فرهنگی را به اهالی محروم منطقه بچشانیم.
وی با اشاره به یکی از طرح های پرطرفداری که در سال ۱۴۰۱ در کتابخانه ولایت انجام شد، گفت: کلاس آموزش نویسندگی ویژه اعضای کودک از برنامه هایی بود که بسیار مورد استقبال واقع شد. راستش زمینه ساز اجرای این برنامه، آرزوی یکی از اعضای نوجوان ما بود که دلش می خواست روزی برسد که کتاب تألیف شده خودش را در قفسه کتابخانه ببیند. پس از آن ما به دنبال برگزاری کلاس آموزشی بودیم تا بچه ها الفبای نوشتن را بیاموزند و به این ترتیب کلاس نویسندگی شکل گرفت و رئیس انجمن ادبی شهرستان، به صورت رایگان، تدریس این کلاس را بر عهده گرفت. علاقه بسیار و اشتیاق شرکت کنندگان برای نوشتن، این برنامه را در ذهن من به عنوان شاخص ترین برنامه سال ۱۴۰۱ ماندگار کرد.
عبدلی با یادآوری خاطرات نوروزی در کتابخانه محل خدمت خود گفت: تدارک سفره هفت سین در کتابخانه با کمک اعضای کودک و نوجوان، همیشه از برنامه های جذاب کتابخانه بوده است؛ برای چیدن سفره هفت سین بیشتر سعی می کنیم از دست سازه های زیبای اعضای نوجوان و هنرمند استفاده کنیم. این برنامه همیشه با استقبال اعضا و مراجعین رو به رو می شود.
وی که مطالعه کتاب را از علاقه مندی های همیشگی خود می داند، گفت: سفر و نوروز دو مفهومی است که با هم عجین شده و نوروز همیشه فرصت خوبی برای مسافرت بوده است. پیشنهاد من به مخاطب دوستدار کتاب در ایام نوروز، سفر با کتاب است و مجموعه سفرنامه های آقای منصور ضابطیان شامل، مارک دو پلو، چای نعنا، سباستین و ... را برای مطالعه پیشنهاد می کنم. این کتاب ها به واسطه نثر ساده و بی تکلف، تصاویر جذاب و توصیفات زیبای نویسنده مخاطب را تا انتهای سفر همراه می کند.