به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مریم مجدهادی، مسئول کتابخانه خاتم الانبیا رشت، در هفته کتاب ۱۴۰۱ به عنوان مسئول برتر، معرفی شد. وی که ۲۳ سال است به عنوان کتابدار خدمت می کند در ۵ سال اخیر مسئولیت کتابخانه خاتم الانبیا رشت را عهده دار شده است. کتابخانه ای در قلب شهر رشت، که با داشتن ۵۲ هزار نسخه کتاب و بیش از ۶ هزار عضو فعال از تمامی اقشار جامعه، نه تنها محبوب مردم شهر شده بلکه کتاب دوستان را از شهرهای اطراف به خود می خواند.
مجدهادی، برگزیده هفته کتاب ۱۴۰۱ در بخش مسئول برتر، با توصیف کتابخانه ایده آل خود، گفت: به اعتقاد من کتابخانه ایده آل، کتابخانه ای است که توسط اعضای آن اداره شود؛ یعنی افرادی که بیشترین مراجعه به کتابخانه را دارند درخواستها و انتظارات خود را عنوان کنند و کتابخانه مطابق با خواست جامعه مخاطب خود اداره شود. با این رویکرد و برای نزدیک شدن به تصویر یک کتابخانه ایده آل، در کتابخانه خاتم الانبیا همواره سعی بر این بوده که ابتدا نیاز مردم منطقه سنجیده و جامعه مخاطب شناسایی شود؛ سپس منابع و فعالیت های فرهنگی مطابق با نیاز کاربری که بیشترین مراجعه به کتابخانه را دارد، طراحی می شود. در واقع در کتابخانه ما، طرح ماموریت کتابخانه من، با توجه به امکانات و توانایی های کتابخانه از نظر منابع و نیروی کار، به نحو احسن در حال اجرا است. شاداب سازی و ایجاد تنوع بصری برای مخاطب، تکریم ارباب رجوع و رفع نیاز مراجعین چه از طریق کتابهای موجود و چه از طریق خدمات مرجع مجازی، برای ما در اولویت است.
وی با اشاره به برنامه های متنوع کتابخانه خاتم الانبیا ادامه داد: کتابخانه ما با برگزاری برنامه هایی همچون قصه گویی برای کودکان، پاتوق ادبی ویژه نوجوانان و آقایان، جلسات مطالعاتی ویژه بانوان، حافظ خوانی، گلستان خوانی، شاهنامه خوانی، گیلکی خوانی، معرفی کتاب و نشست های کتاب خوان، نشست های نقد کتاب، نمایشنامه خوانی، رونمایی کتاب، کلاس های آموزشی، مسابقات و جشنها و برنامه های مناسبتی میزبان دوستداران کتاب از اقشار مختلف جامعه است. یکی از شاخص ترین و پرطرفدارترین برنامه هایی که در سال ۱۴۰۱ به صورت هفتگی در کتابخانه اجرا می شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت، پاتوق ادبی ویژه بانوان بود.
مسئول کتابخانه خاتم الانبیا رشت که از مطالعه ادبیات کلاسیک لذت می برد، گفت: هر روز تلاش می کنم میان روزمرگی های کار و زندگی، زمانی را به مطالعه اختصاص دهم؛ خواندن کتاب های شعر از خوشی های روزانه من است و به دوستداران کتاب پیشنهاد می کنم خود را از لذت خوانش مثنوی معنوی مولانا محروم نکنند. به اعتقاد من این کتاب رازها و راه های رسیدن به موفقیت را با مخاطب خود در میان می گذارد.