به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کلثوم عالی پور، مسئول کتابخانه عمومی شهدای سپاه بنه گز از استان بوشهر که در مراسم گرامیداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» به عنوان مسئول برتر کتابخانه در استمرار فعالیتهای موثر فرهنگی شایسته تقدیر شناخته شد، عنوان کرد: از اینکه در هفته کتابخوانی مورد تقدیر گرفتم بسیار خوشحال و خدای مهربان را بسیار شاکر و سپاسگزارم که یاریم کرد و توانستم بار دیگر آن وظیفه و رسالت کتابداری که بر دوش داشتم به ثمر بنشانم و پرچم کتابخانه را در سطح کشور بالا ببرم باعث انگیزه و علاقه بیشتر بچه ها به کتابخانه شوم. به خصوص اینکه در سال گذشته یک عضو کودک از کتابخانه ما به نام علی اصغر دلپذیر نیز بعنوان برگزیده کتابخوان برتر معرفی شد و این موضوه خوشحالی من را دو چندان کرد و باعث جذب و تشویق دیگر اعضا به کتابخانه و افزایش امانت دهی در بین کودکان و نوجوانان و دیگر اقشار مردم روستا شد.
وی درباره فعالیتهای خود این کتابخانه توضیح داد: من از سال ۱۳۹۴ افتخار خدمت در نهاد را پیدا کردم و در کتابخانه شهدای سپاه روستای بنه گز مشغول به فعالیت شدم. این کتابخانه در سال ۱۳۸۸ در زمینی به مساحت ۲۱۸ متر مربع با ۸۵۰۰ جلد کتاب و ۱۱۵۰ عضو تاسیس شد. به دلیل اینکه کتابخانه تا حدودی دور از محل تردد دور است و در حاشیه روستا جای گرفته، از روز اول دغدغه داشتم که چگونه کتابخانه را به مردم معرفی و آنها جذب را به این مکان فرهنگی جذب کنم. اما به لطف و یاری خدا و ارتباط خوبی که با اهالی روستا داشتم، به عنوان مربی و مدیر خانه قران امام جعفر صادق(ع) و فرمانده پایگاه بسیج فاطمه الزهرا(س) و عضو کانون فرهنگی مذهبی مسجد روستا، فعالیتهای فرهنگی و مذهبی بسیاری را در روستا انجام میدادم که همین موضوع باعث شد خیلی زود کتابخانه جای خود را در بین اهالی روستا باز کند.
این کتابدار ادامه داد: در این مسیر اقدامات و طرح های مختلفی را اجرا کردم. از برگزاری کلاسهای قرآن گرفته تا اجرای طرح «پیک کتاب» برای مردمی که نمیتوانستند به کتابخانه مراجعه کنند، مانند کسبه و بازاریان سالمند، کشاورزان، دامداران و عشایر، کارمندان ادارات و همچنین ارائه خدمت در روستاهایی که فاقد کتابخانه. این کار ادامه پیدا کرد تا جایی که کتابخانه زبانزد همه مردم شد و هر روز دوستداران کتاب و کتابخوانی در کتابخانه دور هم جمع میشدند. البته من صرفا به کار در کتابخانه اکتفا نکردم و توانستم فعالیت های فرهنگی مختلفی را علاوه بر کتابخانه در مدرسه و مساجد ف حسینیه و... اجرا کنم.
کلثوم عالی پور تاکید کرد: به نظرم یک کتابدار موفق باید اخلاق خوب و مهربان و رفتار پسندیده داشته باشد و با بچه ها دوست باشد تا بتواند اعضا و همه مردم را جذب به کتاب و کتابخانه کند. من سعی کردم همیشه با آنها صمیمی باشم کنار آنها باشم. امروز در کتابخانه ما من را به عنوان خانم یا معلم یا کتابدار صدا نمی زنند، بلکه بعوان خاله در روستا معروف هستم. خوشبختانه در این مسیر به لطف خدا موفق به کسب عنوان های برتر در سال ۱۳۹۶ بعنوان کارمند نمونه شهرستان تنگستان، سال ۹۷ بعنوان مسئول کتابخانه برتر استان، سال ۹۸ بعنوان کتابخانه برتر کشور، بهمن ماه سال ۹۸ بعنوان برگزیده روستای برتر دوستدارکتاب، سال ۱۴۰۰ بعنوان کتابدار برتر کشور و در سال ۱۴۰۱ بعنوان مسئول برتر کشور معرفی شدم.
وی با اشاره به خاطرهای از ایام نوروز در کتابخانه گفت: هر سال موقع عید ما در کتابخانه برای بچه ها سفره عید پهن میکنیم و برنامه های متنوع فرهنگی شادی را با محوریت کتاب برای آنها تدارک میبینیم تا خاطره خوبی در ذهن بچه ها بماند. هنگام سال جدید به اعضایی که بیشتر مراجعه کرده بودند، کتاب میخواندند، امانت می برند و در فعالیت های فرهنگی شرکت داشتند، با کمک دهیاری جوائزی اهدا میکردیم تا همه آنها شاد و خوشحال شوند و با خاطره خوب و علاقمندی فراوان به کتابخانه وارد سال جدید شوند.
این کتابدار ادامه داد: قبل تعطیلات معمولا بچه ها با ناراحتی سوال میکنند «خاله کتابخانه عید تعطیل است؟» من با خنده و مهربانی میگوییم که عید هم کتابخانه ما باز است. بچه ها مشتاق آمدن به کتابخانه هستند، کتاب میخواند و ساعتی هم به بازی با اسباب بازیهای کتابخانه میگذرانند. حتی تکالیفی که مدرسه به آنها داده را در کتابخانه انجام میدهند و از کتابدارا راهنمایی میخواهند. من دوسال پی درپی برنامه معرفی کتاب در نوروز را از طرف سازمان فرهنگ و ارشاد انجام داده ام که موفق شدم یک نفر از بچه های افغانستانی عضو کتابخانه به نام زرافشان ملکی را به عنوان نفر برتر در این طرح معرفی کنم که جوائز خوبی هم دریافت کرد
عالی پور افزود: همچنین در عید نوروز من طرح کتاب با نوروز را در پارک جنگلی روستا اجرا کردم و کتاب را به مهمانان و مسافران نوروزی که برای تفریح و گردشگری آمده بودند ارائه میدادم. حتی نمایشگاه کتاب در جنگل روستا برپا میکردم و برای ترویج آن در بین خانواده هاجمع خوانی، معرفی کتاب انجام میدادم و بچه ها را دور خودم جمع میکردم و با قصه گویی و دیگر مسابقات شاد لحظاتی بسیار شیرین و لذت بخش برای آنها ایجاد میکردم.