به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، غلامرضا بکتاش شاعر و از منتقدان ادبی کشور با بیان اینکه کودک با بیلبورد کتابخوان نمی شود، اظهار داشت: «آن چیزی که مهم است تجربه حسی کودک و نوجوان با کتاب است و فضای مجازی به هیچ عنوان جای کتاب را نمیگیرد. حتی اگر خودِ کودکان خواستند از روی تبلت مطالعه کنند، باید پیش از آن کتاب را ورق زده و تجربه مطالعه داشته باشند. باید کنار کتابهای درسی، کتابهای غیر درسی نیز قرار داده شود.»
کارشناس شعر نشریه «کیهان بچهها» در خصوص شعرهایی که برای کتاب سروده است، گفت: «در تمام شعرهایم به چشیدن کتاب اشاره کردم. در واقع معتقدم کتابها را باید مثل ادویه مزه مزه کرد. حیف است که فستفود در بسیاری از جاها زیاد اما کافه کتاب کم شده است.»
وی دلیل عدم اقبال به کتاب را عدم آگاهی دانست و تصریح کرد: «دانش ایجاد مطابه میکند یعنی وقتی مردم نمیدانند، کارایی کتاب چیست به طرفش نمیروند. وقتی لذت کشف زیر دندان نرفته چگونه میخواهیم به سراغ کتاب برویم؟ باید طعم کتاب را حس کرد. هنوز بچههای ما از کلاس انشاء فراریاند و البته بعضی معلمها باعث عدم انتقال لذت نوشتن و خواندن شدهاند.»
بکتاش اضافه کرد: «کلاس انشاء آزمایشگاهی برای نویسنده و شاعر شدن، خطیب شدن، روانشناس و جامعهشناس شدن است. در هرجامعهای آزمایشگاه ضعیف باشد دانشگاه نیز ضعیف خواهد شد. متاسفانه خیلی از آدمهای بیعلاقه معلم انشاء هستند و به دانشآموزان میگویند از نوشتن پول در نمیآید.»
بکتاش ادامه داد: «جوان شاعر ما اولین و آخرین هدفش این است که کارمند ادارهای شود که در آنجا نیز خلاقیتها کور میشود در حالیکه آنها باید به فکر خلاقیت و کشف باشد.»
این شاعر در پایان با اشاره به برگزاری کنگره ملی شعر کتاب خاطرنشان کرد: «برگزاری کنگره شعر کتاب حرکت پسندیدهای است به شرط اینکه به یک دوره محدود نشود و ادامه داشته باشد.»