به گزارش روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان قزوین، فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین پس از بازدید از پروژه در حال ساخت کتابخانه مرکزی رشت و اقدامات ارزشمندی که با حمایت اداره راه و شهرسازی گیلان برای ساخت این کتابخانه مرکزی انجام شده بود، حمایت دستگاه های مختلف استان قزوین را در ساخت کتابخانه مرکزی قزوین مهم عنوان کرد.
فاطمه محمدبیگی خاطرنشان کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان قزوین ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دریافت شد که به چهار پروژه احداث کتابخانه در نرجه، سگزآباد، بیدستان و شریفیه اختصاص یافت و علاوه بر این یکی از مصوبات سفر در خصوص کتابخانه مرکزی بود که بنا شد ۳۰۰ میلیارد تومان از محل مولد سازی زمین کتابخانه مرکزی، برای احداث این کتابخانه و تالار شهر در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هزینه شود.
وی افزود: با توجه به پیگیری ها در خصوص کتابخانه مرکزی، زمین در نظر گرفته شده برای احداث این پروژه با اعتبارات تملک دارایی و قبل از اتمام قرارداد، محصور شد و درخواست تمدید قرارداد کردیم تا پروژه را از طریق سرمایه گذار واگذار کنیم. مقرر بود اداره کل راه و شهرسازی استان بحث تمدید قرارداد را داشته باشد که متاسفانه اقدام به طرح شکایت از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرد تا زمین را باز پس گیرد و در نهایت مقرر شد از طریق سازوکار رسیدگی به اختلافات دستگاه های اجرایی این موضوع حل و فصل شود.
محمدبیگی با اشاره به لزوم احداث کتابخانه مرکزی در استان تأکید کرد: قزوین از معدود استان های فاقد کتابخانه مرکزی است؛ این در حالی است که کتابخانه مرکزی در هر استانی که به بهره برداری رسیده موجب افزایش تراز فرهنگی آن استان شده و حدود ۶۰ خدمت متنوع در کتابخانه مرکزی به مراجعه کنندگان ارائه می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین تصریح کرد: خدماتی که در کتابخانه مرکزی ارائه می شود فراتر از کتابخانه های معمولی است و بحث تالار محققان و دسترسی به پایگاه های علمی، ساختکده، اتاق مادر و کودک و بخش مشاهیر از جمله فضاهایی است که در کتابخانه مرکزی وجود دارد و در واقع فضای جامعی است که سابقه تاریخی شهر را نشان می دهد که امیدواریم مسئله احداث این کتابخانه هم هرچه سریع تر حل شود.
وی به سایر اهداف و برنامه های این اداره کل اشاره کرد و افزود: ایجاد فضای مطالعاتی و دسترس پذیر کردن منابع اطلاعاتی مدنظر ما است که با احداث کتابخانه و همچنین از طریق راه اندازی کتابخانه سیار این مهم شدنی است؛ خدمات دهی هر کتابخانه سیار به گونه ای است که بین ۱۵ تا ۳۰ منطقه را پوشش دهد که این امر به خصوص برای مناطق صعب العبور و روستاهایی که جمعیت دانش آموزی دارند و فاقد فضای مطالعاتی هستند، ضروری است و می تواند پاسخگوی نیاز مراجعان باشد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین یادآور شد: در این خصوص امسال برای نخستین بار اعتباری برای خرید خودروی سیار اختصاص یافته که پیگیر خرید خودرو هستیم و همچنین یک دستگاه مینی بوس از سوی سپاه صاحب الامر (عج) اهدا شده است که ان شاالله تا شهریور ماه این ۲ خودروی سیار هم به بهره برداری می رسد.
لازم به ذکر است، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین به اتفاق جمعی از کارکنان این مجموعه، در سفری یک روزه به استان گیلان از کتابخانه های عمومی شفت، رشت و کتابخانه سیار منطقه آزاد انزلی بازدید کرد. فاطمه محمدبیگی با حضور در کتابخانه مرکزی رشت ضمن بازدید از بخش های مختلف این مرکز در حال تکمیل، در جریان اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان برای تجهیز این کتابخانه قرار گرفت.