به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صادق کیانی مقدم در حاشیه برگزاری اجراهای صحنهای مرحله نهایی دومین دوسالانه جشنواره قصهگویی نهال امید با اشاره به تاثیر قصّه گویی بر کیفیت خدمات دهی کتابداران گفت: هنر قصّه بسیار موثر بوده و می تواند بر کیفیت کار کتابداران تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر کتابداران بتوانند قصه گوی خوبی باشند، می توانند از قصه به نفع رسالت خود استفاده کنند.
کیانی، قصه گویی را در دنیای امروزه یک مهارت و فن دانست و گفت: خوشبختانه این مهارت در کل دنیا نیز در حال عمومیت یافتن است. در ایران نیز مدتی قبل شاهد ثبت ملی آن توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودیم که قطعا خبر خوشایندی برای دوستداران این حوزه است. امیدواریم شاهد ثبت جهانی این هنر نیز باشیم تا بیش از این بتوانیم از این هنر و مهارت برای کودکان و نوجوانان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما از قصه به عنوان هنر و مهارت یاد می کنیم. امروزه در سراسر دنیا نیز علاوه بر اینکه از قصه به عنوان یک هنر یاد می شود، در حوزه های روانشناسی و روانکاوی نیز از آن استفاده کنند. بسیاری از متخصصان حوزه کودک معتقد هستند قصه گویی به عنوان یک دارو و ابزار می تواند در اختیار پزشک باشد و در بسیاری مواقع، به جای دارو، قصه گویی را برای کودکان تجویز می کنند تا بدین وسیله از فشارات روحی و ذهنی او بکاهند. در واقع با استفاده از این فن می توان به صورت غیرمستقیم به سراغ حل مشکلات رفت چراکه گاه برخی موضوعات را نمی توان به صورت مستقیم انتقال داده و تفهیم کرد که در این میان، قصه گویی می تواند مفید باشد.
کیانی افزود: قصه گویی می تواند باعث تمرکز مخاطب و افزایش دامنه لغات و واژگان شود که اگر کتابدار به این مهارت دست یابد، می تواند به سطح بالایی از تعاملات برسد. کتابدار با فراگیری این هنر می تواند با فن بیان قوی و روابط عمومی بالا و با ابزار غیرمستقیم گویی به روی مخاطب تاثیر بگذارد.
داور قصه گویی با تاکید بر لزوم آموزش های اصولی به علاقه مندان این حوزه گفت: اگر قصه گو در حوزه کاری خود، آموزش دیده باشد، می تواند به پیشرفت های خوبی دست یابد. انسان تا زنده است به آموزش نیاز دارد و قصه گویی هم نیاز به این نوع آموزش ها دارد.
وی افزود: مطالعه کردن، خواندن داستان و رمان، تمرین کردن و آموزش های آکادمیک می تواند در این زمینه مفید باشد.
کیانی با اشاره به تجربه خود به عنوان داور منطقه ای این جشنواره گفت: برایم جذاب بود که قصه گوهای نهاد کتابخانه ها به این سطح از پیشرفت ها دست یافته اند. در ابتدا این میزان از پیشرفت ها را باور نداشتم اما وقتی در چرخه قرار گرفته و اجراها را دیدم، برایم جذاب بود.
وی، باورپذیری و انعطاف قصه ها را برای مخاطب خوشایند دانست و گفت: برگزاری جشنواره قصه گویی نهال امید می تواند حرکت خوبی برای فعالان این حوزه باشد که باید به فکر تعمیم آن به دیگر حوزه ها نیز باشیم.
گفتنی است، صادق کیانی مقدم، لیسانس علوم اجتماعی، کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فعال در حوزه نویسندگی، بازیگری و تولید فیلم کوتاه بوده و قصه گویی را به صورت تخصصی فرا گرفته و هم اکنون به عنوان مدرس و داور قصه گویی فعالیت دارد. وی برگزیده و دبیر اجرایی برخی جشنواره های قصه گویی نیز بوده است.