به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم قاسم سلیمانی در فاز ۲ شهر جدید سهند آذربایجان شرقی صبح امروز پنجشنبه یکم تیرماه با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، زین العابدین رضوی خرم استاندار آذربایجان شرقی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد،، محمد حسین فرهنگی و روح الله متفکر آزاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حسین فیروزی فرماندار اسکو و حجت الاسلام و المسلمین محمد منیب راد امام جمعه سهند به بهره برداری رسید.
کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با مساحت ۳ هزار و ۴۰۰ مترمربع و زیربنایی بالغ بر ۳ هزار مترمربع در سه طبقه با سازه فلزی توسط شرکت عمران شهر جدید سهند احداث و با هزینه ای بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال توسط اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی تجهیز شده است.
این کتابخانه دارای بخشهای متنوعی از جمله مخزن اصلی با گنجایش ۶۰ هزار جلد کتاب، مخزن کتابهای مرجع، سالنهای مطالعه بانوان و آقایان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، بخش کودک با ۱۴۰ مترمربع مساحت، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، ساختکده، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی، بخش خدمات تحت وب، کلاس آموزشی رایانهمحور، سالن جلسات، تالار آمفی تئاتر و ... است.
با بهره برداری از کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند تعداد کتابخانه های عمومی نهادی استان آذربایجان شرقی به ۱۱۶ باب کتابخانه رسید و سرانه فیزیکی کتابخانه های عمومی در شهر جدید سهند ۴ برابر شد.
در حال حاضر شهر جدید سهند دارای یک کتابخانه عمومی به نام پیامبر اعظم(ص) به متراژ هزار متر مربع است که با آغاز به کار کتابخانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی سرانه کتابخانهای در این شهر از ۰.۶ مترمربع به حدود ۲.۴۲ مترمربع افزایش پیدا میکند که ۴۰۰ درصد رشد خواهد داشت.
مهدی رمضانی دبیرکل نهاد ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۱ در سفر استانی آذربایجان شرقی، پس از بازدید از پروژه کتابخانه عمومی شهید سپهبد قاسم سلیمانی، نوید تجهیز با امکانات بهروز و جذب نیروی انسانی برای این کتابخانه در کوتاه ترین زمان ممکن را داده بود.
گفتنی است شهر جدید سهند یکی از نوینشهرهای استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان اسکو واقع شده و جمعیت این شهر بیش از ۱۶۵ هزار نفر است. هدف از احداث این شهر، اسکان سرریز جمعیت تبریز بوده که با استقبال گستردۀ مردم این کلانشهر روبهرو شد. نوینشهر سهند در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۷ خورشیدی، با افتتاح ساختمان شهرداری و انتخاب شهردار، به عنوان پنجاهوهشتمین شهر استان آذربایجان شرقی و سومین شهر شهرستان اسکو محسوب میشود که وجود دانشگاه صنعتی سهند در این شهر بر اهمیت آن افزوده است. از لحاظ شهرسازی این شهر هماکنون دارای ۵ فاز است. توسعه سریع جمعیت، پروژههای انبوه طرح مسکن مهر، مهاجرپذیر بودن و الگوی غالب آپارتماننشینی، نیاز به ایجاد زیرساختهای فرهنگی را در شهر جدید سهند الزامآور میکند.