به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران، سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان صبح یکشنبه (11 تیرماه 1402) در ادامه سفر شهرستانی به محمودآباد با روحالله علیزاده، فرماندار شهرستان دیدار کرد.
مهدیانپور در این جلسه با اشاره به خدمات متنوع کتابخانهها اذعان داشت: یکی از راههای جذب مؤثر عموم مردم به کتابخانههای عمومی، خدمات متنوّعی کتابخانه ها در همهی زمینههای فرهنگی، دینی و حتّی اقتصادی است. برگزاری جشنوارههای کتابخوانی ملّی و استانی، شرکت در همایشهای ملّی و بینالمللی، برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی برای اعضای کتابخانهها به ویژه کارگاههای هنری، قرار دادن فضا برای مربیان مختلف بالأخص در اوقات فراغت تابستان برای ایجاد یا رونق کسبوکارهای کوچک جهت حمایت از پیشرفت اقتصادی کشور، گوشهای از خدمات متنوع کتابخانههای عمومی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران در ادامه افزود: کتابخانهها برای همهی ردههای سنّی به ویژه کودک و نوجوان و دهکهای اقتصادی حتّی در فصول مختلف سال، برنامههای متنوع فرهنگی و کتابخوانی قصّهگویی، شعرخوانی، پویش معرفی کتاب و غیره اجرا میکنند.
مهدیانپور گفت: محمودآباد از شهرستانهای پرتلاش در زمینه ارائه خدمات کتابخانهای است؛ به علّت کارکرد خوبی که در ارائه خدمات و جذب عموم مردم دارد، باید به آن توجه ویژه شود.
روحالله علیزاده، فرماندار شهرستان محمودآباد ضمن اشاره به اهمیت کتاب و تأثیر مطالعه در زندگی اذعان داشت: کتاب منبع مفیدی است که میتواند اطلاعات پرکاربرد و حتّی معتبر در اختیارمان قرار دهد. رجوع به اینترنت و جستجو در آن، فضای مجازی و وابستگی بیش از حدّ به آن ممکن است اطلاعات کاذب، غیرمفید و حتّی زیانباری برای ما داشته باشد؛ لذا باید به کتاب توجه ویژه کرد تا جوانان، نوجوانان، کودکان و حتّی نسلهای آینده نیز به سمتی نروند که خسارات جبرانناپذیری را در نتیجهی بیتوجّهی به کتاب متحمّل شوند.
وی تصریح کرد: متولیان فرهنگی جامعه، مدیران و مسئولان در هر عرصهای برای رشد فرهنگ و کارهای خود به کتاب نیاز دارند و باید بر مبنای مطالعهی کتاب پیش بروند؛ اما نباید مطالعهی آن منوط به کسب آگاهی مختصر از انجام کار در زمینه موردنظرشان باشد. آنها میتوانند برای کسب موفقیت در همهی زمینهها حتّی ایجاد علاقه، سرگرمی و تفریح مانند موسیقی، نقاشی و طراحی و غیره نیز به کتاب تکیه کنند. بنابراین لازم است برای دهکهای اجتماعی جامعه، برنامهریزی فرهنگی هدفمند و اصولی جهت سوق دادن عموم مردم به سمت کتابخوانی انجام شده و موجب رشد و تعالی جامعه شود.
گفتنی است، در این دیدار از جذب خیّرین، حمایت جهت توسعه پروژههای کتابخانهای نیمهتمام، مشکلات و موانع بر سر راه اهداف کتابخانههای عمومی نیز صحبت شد.