شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان:

امکان مشارکت گروه‌های مختلف، ویژگی مهمی برای جشنواره کتاب خوانی رضوی است

جامه بزرگی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان امکان مشارکت گروه‌های مختلف سنی را در هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی از محاسن برگزاری این جشنواره دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی همدان، سعید جامه‌بزرگی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، با اشاره به برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، به تأثیرات برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات کتابخوانی در ارتقاء سرانه مطالعه پرداخت.

وی اظهار داشت: در طول سال، مسابقات کتابخوانی متعددی برگزار می‌شود و با معرفی کتاب‌های خوب ارزشی، زمینه بالا رفتن سرانه مطالعه نیز ایجاد می‌شود. ویژگی برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی این است که نخست فراگیر بوده و در چند بخش مختلف از رده کودک تا بزرگ‌سال برگزار می‌شود و نیز در ارتباط با هشتمین امام شیعیان بوده که روی اعتقادات نسل‌های مختلف کشور کار می‌کند. در واقع برگزاری جشنواره کتابخوانی‌ رضوی، سرانه مطالعه را بالا می‌برد. در حال حاضر نوجوانان و جوانان در استفاده از اینترنت و موبایل نه‌تنها از مطالعه فاصله گرفته‌اند بلکه ارتباط آن‌ها با مفاهیم عمیق دینی ضعیف شده، اما کتاب خواندن آن‌ها نه‌تنها باعث بالا رفتن سطح مطالعه می‌شود بلکه با اصول دینی و مبانی اعتقادی ارتباط قوی پیدا می‌کنند و به همین خاطر از جشنواره رضوی استقبال چشمگیری می‌شود.

جامه‌بزرگی به تأثیر مسابقات کتابخوانی از آثار اهل‌بیت (علیهماالسلام) بر غنی کردن فرهنگ اسلامی تأکید کرد و گفت:‌ جشنواره رضوی نه‌تنها کتابخوانی بلکه حوزه‌های مختلف هنری را در برمی‌گیرد که این امر باعث ارتقای سطح باورهای دینی می‌شود.

وی نقش فرهنگ و سبک زندگی اسلامی در زندگی‌های امروزی را مهم دانست و گفت: پاشنه آشیل زندگی‌های امروزی متأسفانه همین است که فرهنگ‌های مضر، از طریق کانال‌های ماهواره‌ای، گوشی‌های تلفن همراه و... فرهنگ غربی القا می‌شود. در واقع غربی‌ها بیش از ما در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند؛ متأسفانه شاهد تغییراتی در جامعه هستیم که باعث شده فاصله جوانان از مفاهیم دینی بیشتر شود؛ در حال حاضر مهم این است که بتوانیم افراد را چه از طریق مطالعه، چه از طریق نرم‌افزارهای مختلف موبایل و اینترنت و یا از طریق ایجاد شبکه‌های مختلف به مفاهیم دینی سوق دهیم.

وی با اشاره به اهمیت مطالعه نیز گفت: توسعه به شرطی محقق می‌شود که جوانان آماده مطالعه باشند و کمتر از مطالعات سطحی در فضای مجازی استفاده کنند.