به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد در گفتگو با مجله «نقد اندیشه»، به ارائه توضیحاتی پیرامون اهم اقدامات و برنامههای این نهاد پرداخت.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد اظهار داشت: تصوری که از کتابخانه عمومی در ذهن مردم و برخی مسئولین و نخبگان وجود دارد آن است که کتابخانه یک سالن مطالعه و مخزنی دارد و مردم از سالن مطالعه و مخزن استفاده میکنند. این رویکرد هم در دنیا و هم در ایران تغییر کرده است. اکنون در کتابخانههای نسل جدیدمان، قریب به ۶۰ خدمت را ارائه میدهیم که فقط یکی از آنها سالن مطالعه و مخزن کتاب است. بنابراین، این تصویر عمومی باید تغییر کند.
وی با اشاره به تعداد اعضای کتابخانه های عمومی در سراسر کشور، گفت: از حیث تعداد عضو، بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر عضو فعال در سراسر کشور داریم که ۶۰ درصد آن کودکان و نوجوانان هستند. تا قبل از انقلاب و در فاصله سال های ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۷ حدود ۳۰۰ کتابخانه در سراسر کشور تأسیس شده است و این عدد امروز به بیش از ۳۷۰۰ کتابخانه رسیده که عدد قابل توجهی است و به نسبت کشورهای منطقه و آسیا و جهان اسلام و حتی جهان وضعیت قابل قبولی است.
رمضانی با اشاره به ضرورت تعامل کتابخانه ها و مدارس، تصریح کرد: تعامل کتابخانهها با مدارس خوب است، ولی معتقدیم که این تعامل باید با وزارت آموزش و پرورش به صورت هدفمند و منسجم شکل بگیرد. معتقدیم هر مدرسه باید به نزدیکترین کتابخانه عمومی محله خود متصل شود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به تعاملات بین المللی این مجموعه، اظهار داشت: تا چند سال گذشته، کتابخانههای عمومی عضو جدی ایفلا نبودند. با پیگیری تمدید عضویتمان در ایفلا و تعاملات انجام شده، برای اولین بار سال گذشته به کارگاه منطقهای ایفلا در تایلند، دعوت شدیم و نماینده نهاد با هزینه ایفلا در این کارگاه شرکت کرد.
وی در خصوص طرح جدید عضویت در کتابخانههای عمومی، گفت: در طرح جدید، عضویت در کتابخانههای عمومی دچار تغییر و تحول خواهد شد و مردم با کد ملی عضو مخزن کتابخانههای عمومی کشور می شوند. جزئیات شرایط این طرح در آینده اطلاعرسانی خواهد شد.