به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، لیلا حیدری، مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندر انزلی در این گفتگو با بیان اینکه هر فعالیتی که در راستای همگانی کردن علم، گسترش تفکر و طرز فکر علمی و علاقمند کردن مردم یا گروههایی از آنها به علوم و فعالیتهای علمی صورت بگیرد ترویج علم است، اشاعۀ علم در سطح جامعه را از جمله اهداف اصلی تولید منابع علمی در جهان عنوان کرد.
مسئول اولین کتابخانه مدرسه ایران با برشمردن اهداف فعالیت های کتابخانه های عمومی خاطرنشان کرد: تا زمانی که علم در جامعه رواج پیدا نکند جنبۀ کاربردی نخواهد داشت و در این بین نقش کتابخانههای عمومی که کارکرد اصلی آنها فراهمآوری، سازماندهی و اشاعۀ دانش است بسیار حائز اهمیت بوده و کتابخانههای عمومی به عنوان نهادی در خدمت ترویج علم، به طور خاص همواره در تلاشند تا بتوانند با ایجاد شناخت و آگاهی به جامعه و آحاد آن کمک کنند.
حیدری همچنین به بخشی از بیانیه سازمان جهانی یونسکو در خصوص نقش کتابخانه های عمومی در توزیع مساوی دانش و آگاهی اشاره کرد و گفت: در بیانیۀ یونسکو از کتابخانۀ عمومی به منزلۀ دروازۀ محلی به دانش نام برده شده است. پس کتابخانۀ عمومی جایی است که همهی مردم میتوانند از آنجا به عنوان دروازۀ ورود به دانش، آگاهی و توزیع گستردۀ اطلاعات استفاده کنند.
مسئول کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندر انزلی فرمایشات مقام معظم رهبری را خاطرنشان کرد و افزود: ایشان در دیدار با کتابداران کتابخانه های عمومی کشور نفس کتابداری را کار انسانی، فرهنگی و برجستهای دانستند و فرمودند: «کتابدار صرفاً آن کسی نیست که خدمت آوردن و دادن کتاب را بر عهده بگیرد؛ کتابدار میتواند منبع و منشأ و مرجعی باشد برای راهنمایی مراجعهکنندگان به کتاب».
لیلا حیدری در ادامه نقش تسهیلگری کتابداران به عنوان مشاورین امین را یادآور شد و گفت: کتابداران در تطابق با نیازهای جامعه در حل مشکلات اجتماع، آموزش به کودکان و نوجوانان، در ترببیت کودکان و نوجوانان و بسیاری از مسائل دیگر نقش تسهیلگر را دارند تا جایی که رهبر انقلاب عنوان مشاوران امین را به آنها داده است که برای ما کتابداران بسیار ارزشمند و افتخار آفرین است.
مسئول و کتابدار اولین کتابخانه مدرسه ایران در این گفتگو به فعالیت های خود در کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندر انزلی نیز اشاره کرد و گفت: این کتابخانه عمومی به عنوان اولین کتابخانۀ عمومی مدرسهای کشور در ۱۸ مهرماه سال ۱۳۹۸ با همکاری مشترک اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان و سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان در کنار مدرسۀ خیرساز پسرانۀ زندهیاد محمد موثق به مساحت ۱۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید که به دانشآموزان و عموم مردم خدمات کتابخانهای را ارائه میدهد.
وی اضافه کرد: این مرکز فرهنگی با داشتن بخشهای متنوعی شامل بخش مرجع، مخزن اصلی، بخش های دفاع مقدس، گیلانشناسی، کمک درسی، نشریات، بخش کودک و نوجوان از زمان تأسیس با استقبال بسیار زیاد کودکان و نوجوانان و نیز عموم مردم مواجه شد و همه روزه شاهد برگزاری برنامه های متنوعی در کتابخانه، مدرسه و مدارس دیگر است.
حیدری به فعالیت های متنوع فرهنگی کتابخانه نیز اشاره کرد و برگزاری نشست های کتابخوان کتابخانهای و مدرسهای، برگزاری کارگاههای آموزشی، نشست های قصهگویی، قصهخوانی، جمعخوانی کتاب، نقاشی، ساخت اوریگامی، خطبهخوانی غدیر، گشایش نمایشگاه کتاب، شاهنامهخوانی، حافظخوانی، برگزاری کلاس های درسی دانش آموزان در کتابخانه را به عنوان بخشی از این برنامه ها عنوان کرد.
وی در پایان با ارزیابی مثبت از ایجاد کتابخانه های عمومی مدارس در گیلان، این مراکز را بستر مناسبی رشد فکری کودکان و نوجوانان و عموم مردم عنوان کرد و هدف این مجموعه را تلاش برای اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و تربیت آیندهسازان ایران اسلامی از آغاز دوران کودکی توصیف کرد.
لیلا حیدری دانش آموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است که از سال ۱۳۸۰ به عنوان کتابدار در کتابخانه های عمومی استان آغاز به کار کرد و همزمان با افتتاح کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندر انزلی به عنوان مسئول این مرکز فرهنگی انتخاب شد.
کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندر انزلی به عنوان اولین کتابخانه عمومی مدرسه ایران با داشتن۶۶۹۳ نسخه کتاب در عناوین و موضوعات مختلف بوده و هم اکنون به ۵۷۰ عضو فعال و با میانگین ۲۰۰ جلد کتاب در هفته به ارائه خدمات فرهنگی می پردازد.