به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران، پنجمین جلسهی شورای اداری رؤسای ادارات کتابخانههای عمومی مازندران عصر شنبه (۸ مهرماه ۱۴۰۲) با حضور محمدعلی میرزایی، مدیرکل امور استانها و سرپرست دفتر حراست نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، معاونین ادارهکل، همکاران ستادی و رؤسای ادارات کتابخانههای شهرستانها، جهت بررسی موانع توسعهی پروژههای کتابخانهای و رفع مشکلات کتابخانههای عمومی، در ادارهکل کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
میرزایی در این جلسه ضمن تقدیر از فعالیتها و خدمات شایسته مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران عنوان کرد: با وجود خانم مهدیانپور، ما در نهاد کتابخانههای عمومی کشور نگران مازندران نیستیم؛ به دلیل اینکه طی حضور کوتاه ایشان، شاهد عملکرد بسیار خوبی بودیم.
وی با تأکید بر نقش مهم رؤسای کتابخانههای شهرستانها در مدیریت اجرای برنامهها اظهار داشت: رکن اساسی نهاد کتابخانهها در کشور، رؤسای شهرستانها هستند، تصمیماتی که در نهاد مربوط به ستاد تهران و شهرستانهای کشور گرفته میشود، با تکیه بر نقش و توانمندی شما رؤسای شهرستان ها تعیین و اعمال میشود؛ البته ممکن است در اجرای این تصمیمات با وجود برنامهریزیهای صورتگرفته برای تحقق اهداف، مشکلات و نواقصی نیز وجود داشته باشند اما انتقادات و راهکارهای بجا و مناسب شما میتواند به رفع مشکلات بینجامد.
مدیرکل امور استانهای نهاد به اهمیّت جایگاه رؤسای شهرستانها و ظرفیّتهای قابلاستفاده در ارائهی خدمات از سوی آنها اشاره کرد و اذعان داشت: با درک اهمیت جایگاهمان در سازمان، خروجی فعالیتهایمان میتواند بسیار مفید فایده و راهگشا باشد؛ اگر رئیس شهرستانی نتواند با مسئولین دستگاههای اجرایی دیگر ارتباط برقرار کند، ممکن است با چالش روبه رو شود.
وی در ادامه افزود: یکی از ظرفیّتهایی که میتوان در روند کار شهرستان استفاده کرد، ائمهی جمعه هستند؛ آنها به دلیل برخورداری از ظرفیّت مطالعاتی و ارتباط مؤثر شهرستانی میتوانند کمک شایانی به ما داشته باشند.
مهدیانپور ضمن تقدیر از حضور مدیرکل امور استانهای نهاد با اشاره به تعداد کتابخانههای عمومی استان، تشریح کرد: طی شش ماه گذشته، دو کتابخانه افتتاح کردیم که با وجود این دو و یک بازگشایی مجدد، تعداد کتابخانههای استان به ۱۲۱ باب رسیده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران با بیان مشکلات کتابخانههای عمومی استان افزود: متأسفانه با سرانهی کم فضای کتابخانهای مواجه هستیم اما در تلاشیم تا با توسعه و تکمیل پروژههای کتابخانهای نیمهتمام و افتتاح آنها، این سرانه را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین پروژههای کتابخانهای ما، کتابخانهی مرکزی است، بیان کرد: غیر از کتابخانهی مرکزی که پروژهی ملّی است، دیگر پروژههای ما در استان، نهادی است و با تملّک استانی در حال تکمیل هستند؛ اما سعیمان بر این است که غیر از محل تملّک استانی، از ظرفیّتهای دیگر نظیر خیّرین نیز استفاده کنیم تا روند توسعه و تکمیل پروژهها سرعت گیرد.
گفتنی است، پیگیری افتتاح کتابخانههای سیّار، پیگیری نیمدرصد شهرداریها و استفاده از ظرفیّت خیّرین جهت افزایش سرعت روند توسعه و تکمیل پروژههای کتابخانهای، اهمّ مباحث مطرحشده در پنجمین جلسهی شورای اداری بود.