به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، اولین همایش و گردهمایی بزرگ کتابیاران استان با حضور تراب محمدی، معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی؛ مسعود سعادتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان؛ یونس فاتح، فرماندار شهرستان تبریز؛ حجت الاسلام حسین قدوسی، روحانی خلاق و چهره آشنا برای کودکان و نوجوانان استان؛ اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و بیش از ۱۲۰۰ نفر از دانش آموزان کتابیار استان، با اجرای زهرا عبداللهی مجری برنامه هدهد سفید شبکه پویا در محل سالن همایش های مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد.
اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با بیان این که گردهمایی کتاب یاران برای اولین بار در کشور برگزار می شود افزود: هدف از برگزاری این گردهمایی، اعلام حمایت از کودکان مظلوم و بی دفاع غزه و همچنین آشنایی بیشتر کتاب یاران با وظایف محوله به آنها است و این که بچههای دهه نودی را هر چه بیشتر با کتابخانه، کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ کتابخوانی آشنا و آگاه کنیم.
بابایی با تاکید براینکه آینده روشن جمهوری اسلامی ایران با تربیت کودکان و دانش آموزان کتاب خوان رقم می خورد اظهار داشت: یکی از مهم ترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران دانش آموزی است. وی افزود: بخش عمده شخصیت کودکان در مدرسه شکل می گیرد و ایجاد عادت به مطالعه در کلاس های درسی علاوه بر رشد علمی، باعث رشد فرهنگی و اجتماعی دانش آموزان می شود.
اسد بابایی با ارائه گزارشی از روند شروع طرح کتابیار در استان گفت: در این طرح که رونمایی آن توسط آیت الله محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز انجام گرفته و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار می شود از بین دانش آموزان، افراد علاقمند به کتاب و کتابخوانی با توجه به توانمندی و رویکردی فرهنگی آنها به عنوان «کتابیار» و رابط بین کتابخانه عمومی و مدرسه انتخاب می شوند.
بابایی، معرفی کتاب های مفید در برنامه صبحگاهی مدارس، معرفی کتابخانه های عمومی نزدیک مدارس به دانش آموزان و اعلام شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در کتابخانه، تبلیغ برنامه های فرهنگی و آموزشی کتابخانه های عمومی، ترغیب و تشویق دانش آموزان به مطالعه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، ایجاد بولتن فرهنگی کتابخانه عمومی در مدارس با هماهنگی مربیان پرورشی را از مهم ترین رسالت های فرهنگی کتابیاران برشمرد.
مسعود سعادتی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع کتابیاران و تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به دانش آموزان و فرهنگیان که همواره با کتاب مأنوس هستند و قدردانی از مجموعه اداره کل کتابخانههای عمومی استان، گفت: تنها راه تحول در آموزش و پرورش، عمل به سند تحول و اجرای دقیق آن است.
سعادتی با تاکید بر اینکه مهارت تفکر در وجود دانش آموزان، یکی از مهمترین شاخصها در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بوده و دانشآموزان باید برای رسیدن به خلاقیت و حل مسائل در زندگی اجتماعی به این مهم دست پیدا کنند گفت: یکی از راههای ترویج کتابخوانی در دسترس بودن کتاب برای دانش آموزان بوده و مرور آمار در حوزه کتاب و کتابخوانی در آموزش و پرورش در بخش عمدهای خوشایند و در بخشی دیگر نیز هشدار دهنده است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در ادامه از وجود ۱۱ هزار ۷۶۰ کتابخانه کلاسی در مدارس ابتدائی و دو هزار و ۷۱۵ کتابخانه مستقل و غیرمستقل کتابخانه در دوره اول و دوم متوسطه، خبر داد و افزود: تعداد کتابخانههای کلاسی باید ۱۶ هزار و ۱۹۳ باشد که در مقطع ابتدایی ۷۰ درصد تکمیل شده و در دوره متوسطه اول و دوم نیز بیش از ۹۱ درصد مدارس کتابخانه دارند که مستقل آن ۳۷ درصد است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سرانه کتابخوانی هر دانش آموز در استان ۱۱ جلد است، گفت: از این نظر در مقایسه با سایر استان ها در رتبه اول قرار داریم.
تراب محمدی معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم در این گردهمایی بر تقویت و کاربردی شدن محتویات کتب درسی در برهههای مختلف زندگی دانش آموزان تاکید کرد و گفت: محتوا باید در زمینههای مختلف از جمله اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دینی، مهارتهای لازم را به دانش آموزان ارائه دهد و البته در این میان نباید از آموزشهای سطحی فضای مجازی هم غافل شویم، زیرا تنها چیزی که تاثیر عمیق بر روح و فکر انسان به خصوص کودکان و نوجوانان دارد، کتاب است.
در این گردهمایی علاوه بر اجرای برنامههای مختلف فرهنگی همانند سرودخوانی گروهی و برگزاری مسابقه قرآنی میان کتابیاران توسط حجت الاسلام قدوسی و اهدا جایزه به برندگان، شرکت کنندگان در همایش، طوماری در محکومیت جنایات رژیم منحوس و کودک کش اسرائیل امضا کردند.
گفتنی است در انتهای این گردهمایی پیمان نامه زیر توسط کتابیاران استان آذربایجان شرقی قرائت شد:
من به عنوان نوجوان کتابخوان پیمان می بندم که بهترین کتاب، قرآن کریم را سرلوحه زندگی ام قرار دهم. می دانم که با خواندن هر کتاب پنجره ای به سوی آگاهی و پیشرفت کشور باز می شود. پس کتاب خوب می خوانم و خوب، کتاب می خوانم.
من کتابیارم و با تشویق دوستانم به مطالعه و معرفی کتاب های خوب، آینده این سرزمین را می سازم، زیرا می دانم «آینده خواندنی است».