به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان سمنان، همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار جمهوری اسلامی ایران، آیین تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در استان سمنان با حضور حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان؛ استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان؛ سید حسن سید ابراهیم، مشاور دبیرکل کتابخانههای عمومی کشور در امور مجلس؛ محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ ابوطالب جلالی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود؛ علیرضا آشوری، فرماندار شهرستان میامی؛ محمد بهرامی، فرماندار شهرستان سمنان؛ مصطفی مرادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان؛ فرشید فلاح، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، سردار عباس مطهری، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان؛ رضا کیپور رییس بنیاد نخبگان استان، حمید دهرویه مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان، سرهنگ احمد حسینپور، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه استان، سید رضا خاتمی، همبند مقام معظم رهبری در دوران مبارزه با رژیم ستم شاهی؛ رضا شمس خانی، رئیس دبیرخانه پایتخت کتاب سمنان و جمعی از کتابداران و منتخبین حوزه فرهنگ مکتوب در استان و همچنین جمعی دیگر از مدیران استانی و شهرستانی روز سهشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی سمنان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان در این مراسم، ضمن بیان اینکه قرآن کریم بارها به تفکر، اندیشه و مطالعه تأکید دارد و این نشاندهنده اهمیت علم در قرآن کریم است، اذعان داشت: تأکیدات قرآن کریم درباره مطالعه و کسب دانش و اندیشه نشان میدهد که دین مبین اسلام بر اهمیت کتابخوانی تأکید بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه قرآن کریم برای نشان دادن اهمیت و تأکید بر اندیشهورزی، بر قلم قسم میخورد، افزود: عموماً قسم برای مسائل مهم و دارای اهمیت بیان میشود و اینکه خدا بر قلم قسم میخورد نشان از اهمیت والای قلم و کتاب و اندیشهورزی دارد.
امامجمعه سمنان بابیان اینکه افتخار مسلمانان این است که یکی از معجزات جاودانه پیامبر (ص) کتاب محسوب میشود، بیان کرد: در بین ائمه و اهلبیت (ع) نیز احادیث مهم و متعددی درباره کتابخوانی وجود دارد که نشان از اهمیت کتاب دارد.
نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان با بیان اینکه اگر کتاب وجود نداشت، هرگز علم و آگاهی و دانش انسان از دیرباز تاکنون گرد هم نمیآمد و مردم نمیتوانستند از آن بهرهگیری کنند، گفت: امروز نیازمند روشهای نوین برای ترویج کتابخوانی در جامعه هستیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به گزارش ارائه شده مدیرکل کتابخانههای عمومی، ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در بهکارگیری روشهای نوین ترویج مطالعه، گفت: باید این اقدامات هدفمندتر و بیشتر شود تا بتوانیم بهخصوص نسل جوان جامعه را با روشهای هوشمندانه و مبتکرانه به کتابخوانی ترویج کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان سمنان همچنین گفت: عنوان پایتختی کتاب که بر اساس شایستگی و ارائه روشهای نو برای کتابخوانی و کتاب رسانی به استان سمنان اعطا شد، امری بسیار ارزشمند است که باید به بهترین نحو ممکن از این ظرفیت و فرصت پیشآمده استفاده کنیم.
نیازمند تولید محتوای فاخر هستیم/ حمایت از نویسندگان بومن استان در دستور کار قرار گیرد
سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان نیز در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان سمنان، ضمن اشاره به انتخاب شهر سمنان بهعنوان پایتخت کتاب ایران، بیان کرد: در این راستا برنامهریزی ویژهای برای ترویج فرهنگ مطالعه در استان با حضور متصدیان انجامشده است.
وی ضمن تقدیر از اداره کل کتابخانههای عمومی استان به جهت برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی در استان، افزود: یکی از اقداماتی که باید صورت گیرد ایجاد یک ستاد در سمنان برای توسعه کیفی و کمی فرهنگ مطالعه است.
استاندار سمنان با بیان اینکه تولید محتوا متناسب با نیاز جوانان جامعه یکی از مهمترین موضوعاتی است که در استان باید به آن توجه داشت، گفت: بستههای تشویقی برای جوانان در زمینهٔ ترویج فرهنگ مطالعه در قالب رویدادها و مسابقات و … از جمله دیگر موضوعاتی است که باید در استان مورد توجه قرار گیرد.
هاشمی با بیان اینکه بسیاری خانوادهها هستند که وقت خود را با کتابخوانی میگذرانند اما فضای مجازی جوانان را از مطالعه دور ساخته است، گفت: اجرای برنامههای تشویقی و ترویجی در زمینهٔ فرهنگ مطالعه میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
وی اولویت دیگر در مقوله کتاب و کتابخوانی را اهمیت دادن به نویسندگان بومی استان سمنان دانست و افزود: ما در استان سمنان نویسندگان برجستهای داریم که باید مورد حمایت قرار گیرند.
استاندار سمنان دیگر اولویت استان در زمینهٔ ترویج مطالعه را افزایش آگاهیهای مردم در مناطق محروم و توانمندسازی فرهنگی دانست و گفت: در این زمینه نیز ترویج فرهنگ مطالعه در محوریت قرار دارد.
هاشمی ضمن تأکید بر ضرورت مطالعه در جامعه خاطرنشان کرد: کتاب خواندن بهترین عملی است که انسان میتواند با انجام آن روح خود را تغذیه کند، بنابراین باید در آموزشوپرورش، جامعه و خانواده به دنبال ارتقا و توسعه کمی و کیفی فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشیم.
استاندار سمنان در پایان خاطرنشان کرد: هر میزان که بتوانیم در توانمندسازی فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی مردم مناطق محروم استان سمنان موفق عمل کنیم به همان اندازه در ماندگاری جمعیت روستاییان هم میتوانیم موفق باشیم.
تعداد کتابخانههای سیار کشور تا پایان امسال ۴ برابر میشود
سیدحسن سیدابراهیم، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در امور مجلس نیز در آیین گرامیداشت سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی در استان سمنان ضمن گرامیداشت هفته کتاب اظهار کرد: پس از شبکه گسترده مساجد و مدارس کشور کتابخانهها بزرگترین شبکه فرهنگی کشور محسوب میشوند. در حال حاضر سه هزار و ۷۵۰ باب کتابخانه با بیش از ۵۰ میلیون کتاب در کشور وجود دارد. تعداد ۷۶ باب کتابخانه نیز در استان سمنان فعال است.
مشاور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در امور مجلس افزود: بالغبر ۶۰ نوع خدمت مختلف از جمله مراکز خلاقیت، کلاسهای مهارتی، استفاده از کتابهای دیجیتال و ... در کتابخانههای عمومی کشور به علاقهمندان ارائه میشود.
سیدابراهیم با بیان اینکه ۵۲ باب کتابخانه سیار در کشور وجود دارد، گفت: با پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دستگاههای ذیربط و با حمایت دستگاهها بنا است تا پایان امسال تعداد کتابخانههای سیار کشور به ۲۰۰ باب افزایش یابد که در این صورت نسبت به وضع موجود افزایش چهار برابری را در مدتd کوتاه خواهیم داشت و ساکنان مناطق محروم هم میتوانند به کتابخانهها دسترسی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: هرچقدر بتوانیم اقشار مختلف مردم را با کتابخوانی مأنوس کنیم، گامی مهم در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی برداشتهایم.
طرح مهارتآموزی در کتابخانههای عمومی استان سمنان اجرا میشود
محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان نیز در ابتدای این مراسم، ضمن اشاره به برنامههای هفته کتاب بیان کرد: سی و یکمین دوره هفته کتاب در استان سمنان از ۲۳ آبان ماه آغاز شده و برنامههای متنوعی در دستور کار قرارگرفته که محور اکثر آنها ترویج فرهنگ مطالعه بوده است.
وی با بیان اینکه در استان سمنان از سال گذشته مقرر شده برنامههای هفته کتاب تنها محدود به هفت روز موسوم به ایام کتابخوانی نشود، افزود: در سال گذشته ویژهبرنامههایی مختص این ایام نزدیک به سه هفته برگزار شد و امسال نیز ۱۰ روز زودتر از موعد مقرر این ویژهبرنامهها در استان در دست اجرا است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان بابیان اینکه ویژهبرنامههای هفته کتاب در استان تا پنجم آذرماه ادامه دارد، بیان کرد: یکی از دیگر رویههای ما در برگزاری برنامههای هفته کتاب، تمرکززدایی از مرکز استان و برگزاری مراسم مختلف در شهرستانهای استان است تا بتوانیم مخاطبان بیشتری را درگیر کنیم.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان ضمن اشاره به اینکه در راستای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقوله شعار سال، کارگروهی با موضوع اجرای برنامههای حمایتی از کسبوکارها در کتابخانههای عمومی استان سمنان ایجادشده است، افزود: ماحصل تصمیمات این کارگروه اجرای برنامههای حمایت از کسبوکار در کتابخانهها است.
محمد طاهریان بابیان اینکه کتابخانهها امروز از شیوه سنتی خود دور شده و خدمات نوینی ارائه میکنند، بیان کرد: در استان سمنان حمایت از کسبوکارهای کوچک خانگی در مجموعه کتابخانههای عمومی با برگزاری دورههای آموزشی دنبال میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان همچنین با اشاره به اینکه رویداد ملی کتابخانهها و کسبوکارها در استان سمنان طی مردادماه سال جاری برگزار و به خوبی مورد استقبال قرار گرفت، تأکید کرد: استان سمنان همچنین میزبان نمایشگاه تولیداتی بود که در مجموعه کتابخانههای عمومی استان فراگیری شده بودند.
دبیر هفته کتاب نهاد کتابخانههای عمومی کشور در استان سمنان در خاتمه گفت: برگزاری دورههای آموزشی و مشاورهای کسبوکارها در زمره خدماتی است که در کتابخانههای عمومی استان سمنان بهویژه در حوزه مهارت افزایی کسبوکارها صورت میگیرد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از کتاب در تبعید نوشته سید رضا خاتمی، همبند مقام معظم رهبری در دوران مبارزه با رژیم ستم شاهی نیز رونمایی و از وی شد.