به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران، آیین افتتاح کتابخانهی عمومی زندهیاد ربیع پورکلهر شهر هچیرود، طی حضور قاسم عزیززادهگرجی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار؛ سکینهخاتون مهدیانپور، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ محمّد شریفی، فرماندار چالوس؛ حجّتالاسلام محمّدرضا صالح؛ امامجمعهی شهر هچیرود و سایر مسئولین شهری، معاونین ادارهکل کتابخانهها و همکاران ستادی، رئیس ادارهی کتابخانههای عمومی و کتابداران شهرستان، خانوادهی مرحوم پورکلهر، خیّر کتابخانهساز و جمعی از خیّرین، ظهر سه شنبه ( 30 آبانماه 1402) همزمان با آخرین روز هفتهی کتاب و اولین روز هفته بسیج در شهرستان چالوس برگزار شد.
فراهمسازی بستری مناسب برای انتخاب آگاهانهی نسلهای امروز جامعه
معاون سیاسی استاندار، طی این مراسم، ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت زینب کبریٰ سلٰاماللهعلیهٰا و فرارسیدن هفتهی بسیج به همهی مردم بویژه فعّالان فرهنگی، گرامیداشت یاد، نام و حماسهی شهدای میهن اسلامی و آرزوی علوّ درجات امامخمینی(ره)، خواستار طول عمر باعزّت برای مقام معظّم رهبری و دوام توفیقات دولت مردمی شد و بیان کرد: از همهی اشخاصی که سببساز خیر شدند و یک بنای مبارک فرهنگی افتتاح کردند، بویژه مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و همچنین شهردار و اعضای شورای شهر که به وظایف محوّلهی خود برای امور فرهنگی عمل نمودند، تقدیر و تشکر میکنم؛ وجود نگرش فرهنگی در مسئولین شهری موجب میشود تا شاهد اتفاقات مبارک دیگری باشیم.
معاون امنیتی استاندار طی اشاره به وجود کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان چالوس و اردوگاه شهید مهدیزادهی هچیرود عنوان کرد: چالوس دیار بزرگان، مفاخر، مشاهیر و مهد علم، اندیشه و تفکر است؛ بنابراین وجود دستگاههای فرهنگی نظیر کتابخانه در چنین شهری و حتّی روستاهای آن بیحکمت نیست و نشان از ریشههای عمیق فرهنگی دارد؛ لذا امروز این داراییها و سرمایهها باید به نوعی برای نسل نوجوان و جوان ما تسهیل شده و جریان فرهنگی و اجتماعی شهر تقویت شود.
عزیززادهگرجی، طی بیان اینکه "یکی از منابع هویّتساز ما، کتاب است"، اظهار داشت: متأسفانه حیات فکری و اندیشهای امروزِ نسل کودک، نوجوان و جوان ما در فضای مجازی شکل گرفته است؛ از اینرو، هر چه قدر به موضوع مطالعه بپردازیم و بتوانیم اطلاعات و دادههای روزِ جوانان، نوجوانان و کودکانمان را فراهم و بیشتر کنیم، میتوانیم مطمئن باشیم که آنها نیز برای تصمیمگیری و تعیین اهداف به درستی عمل خواهند کرد.
این مسئول با یادآوری اینکه، فراهمسازی بستری مناسب برای انتخاب آگاهانهی نسلهای امروز جامعه نیاز به الزاماتی نظیر دسترسی آسان به کتاب و منابع اطلاعاتی و وجود فضای مطالعهی کافی دارد و حمایتهای دولت، خیّرین و شهرداریها در این زمینه بسیار مؤثر است، افزود: قرار است غیر از افتتاح کتابخانهی عمومی مرحوم زندهیاد ربیع پورکلهر که امروز شاهدش هستیم، کتابخانهی سیّاری نیز با نام مرحوم یادشده برای مردم مناطق محروم این شهر راهاندازی شود تا کتابخانهی موردنظر، منزلبهمنزل، محلّهبهمحلّه برود و در اختیار عموم مردم بویژه کودکان و نوجوانان قرار بگیرد. بنابراین، از یک جهت، باید زیرساختها، تجهیزات و امکانات لازم فراهم شود و از بُعدِ دیگر میبایست برای داراییهای خود، برنامهریزی درستی داشته باشیم تا بطور شایسته بهرهبرداری شوند.
معاون اجتماعی استاندار ضمن قلمدادکردن کتابخوانی به عنوان فعّالیتی که میتواند به تناسب همهی افراد اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان با ذائقهها، اندیشهها و استعدادهای متفاوت، فعّالیتهای زیادی تحت پوشش خود داشته باشد، تصریح کرد: کتاب را فقط به خواندن محدود نکنیم؛ چراکه میتوانیم فعّالیتهای متنوّع، جذّاب و مفرّحی از پی کتاب و کتابخوانی برای همهی اقشار بویژه کودکونوجوان داشته باشیم.
کتابخانهی عمومی مرحوم زندهیاد ربیع پورکلهر، اولین مکان فرهنگی شهر هچیرود است
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران، طی این آیین، ضمن بزرگداشت یاد رهبر کبیر انقلاب اسلامی، شهیدان 8سال دفاعِمقدس، شهدای امنیتوَسلامت و 10هزار و 400 شهید استان و تبریک مناسبتهای پیوستهی موجود بیان کرد: این روزها چند مناسبت را با هم داشتیم؛ یکی از آنها، سالروز ولادت باسعادت حضرت زینب سلٰاماللهعلیهٰا، الگوی استقامت، مقاومت و پیامآور کربلا هست؛ همچنین هفتهی کتابوکتابخوانی را با شعار "آینده خواندنی است"، سپری کردیم که امروز، پایان هفتهی کتاب است و به شکر خداوند متعال، اتفاقات خوب کتابخوانی طی این هفته برای کُلّ استان رقم خورد هماکنون نیز روزهای آغازین هفتهی بسیج را پُشتسر میگذاریم و این مناسبت را به همهی بسیجیان تبریک عرض میکنم؛ بسیج، مظهر اخلاص، ازخودگذشتگی و شجاعت هست و خوشبختانه با حضور مدیران بسیجی، شاهد رویدادهای خوبی در سطح استان مازندران هستیم.
مهدیانپور در ادامه به مردم مظلوم غزه اشاره کرد و گفت: این روزها، غمواندوه کودکان و زنان غزه را هم مشاهده میکنیم؛ بیگناهان و مظلومانی که روزبهروز بر تعداد آنها و شهدایشان افزوده میشود؛ امیدواریم با یکدستی، یکدلی و همراهی همهی امّت اسلام، بتوانیم شاهد ازبینرفتن رژیم ظالم صهیونیستی باشیم.
مدیرکل ضمن تقدیر از حضور و حمایتهای معاون سیاسی استاندار از فعّالیتها و برنامههای فرهنگی ادارهکل کتابخانههای استان و قدردانی از حضور خانوادهی مرحوم پورکلهر، خیّر کتابخانهساز و تبریک انتصاب فرماندار چالوس و آرزوی موفّقیت برای وی عنوان کرد: در شهرستان، دو کتابخانه داریم: کتابخانهی بقیةالله شهر چالوس و دیگری کتابخانهی عمومی مرزنآباد. متأسفانه شهر هچیرود هیچ کتابخانه و فضای فرهنگی ندارد و کتابخانهی عمومی مرحوم زندهیاد ربیع پورکلهر که امروز افتتاح میشود، اولین مکان فرهنگی شهر هچیرود است.
وی با بیان اینکه کتابخانهی مرحوم پورکلهر، مساحت 290 مترمربع دارد و برای ساخت آن، با کمک بنیاد برکت، خیّرین و شهرداری از محلّ تملّک استانی، 1میلیارد و 350میلیون تومان هزینه شد و فراهمسازی تجهیزات کتابخانهای موردنیاز نظیر: کتابها و منابع کتابخانه، قفسهها، لوازم رایانهای، وسایل گرمایشی و سرمایشی نیز 500میلیون تومان هزینهی مالی دربَرداشت و امروز شاهد افتتاح و بهرهبرداری از آن خواهیم بود، اذعان کرد: در شهرستان چالوس سه پروژهی کتابخانهای نیمهتمام دیگر داریم که پیشرفت فیزیکی آنها زیر 55درصد است.
مهدیانپور با اشاره به سالهای احداث پروژههای کتابخانهای نیمهتمام شهرستان یادآور شد: پروژههای نیمهتمام کتابخانهی مرکزی چالوس طی سال 1390، سینوا به سال 1391 و پردنگون نیز در سال 1393 احداث شدند، ولی طی این سالها بدلیل عدم بودجهی کافی پیشرفت چندانی نداشتند. به یاری خدا و با وجود نگرش و دغدغهی فرهنگی شما و تعامل بیشتر میتوانیم سرعت روند تکمیل این پروژهها را افزایش دهیم و در آیندهای نزدیک، شاهد بهرهبرداری از آنها باشیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در پایان به مَنویات مقام معظّم رهبری، الگوی کتاب و کتابخوانی جامعه اشاره کرد و اذعان داشت: طبق فرمایشات رهبر عالیقدر، نفس کتابداری، یک کار انسانی و فرهنگی است و کتابدار تنها عهدهدار امانتدادن کتاب نیست، بلکه کتابدار کسی است که میتواند منشأ و مرجعی برای راهنمایی باشد. در واقع رهبری به کتابداران اشاره دارند که مشاوران امین هستند و میتوانند با راهنمایی خودشان در فرهنگسازی جامعه، نقش اساسی ایفا کنند.
راهاندازی کتابخانهی سیّار، قدم بعدی حمایت از ارتقای فرهنگ شهر است
شهردار هچیرود با بیان اینکه تأمین سرانهی فرهنگی در همهی شهرها اهمیّت بسیار فراوانی دارد و هر شهر نیازمند فضایی برای ارائه و اجرای کارها و برنامههای فرهنگی است، تشریح کرد: هچیرود در 28 آبانماه 1390 به عنوان شهر شناخته شد. بعداَزآن، شهرداری به فراهمسازی زیرساختهای موردنیاز ساختمانها، اَبنیه، گستردهسازی راهها پرداخته اما برای امور فرهنگی فضای بسیار کمی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه طبق استانداردهای سرانهی فرهنگی کشور، فضای فرهنگی که برای طرح شهر هچیرود تعریف شده، نیممتر به ازای هر شهروند است، اظهار داشت: ما جمعیّتی ثابت حدود 15هزار نفر داریم و در کنار آن، حدود 30هزار نفر جمعیّت متغیر در شهر وجود دارد. با اینکه هچیرود مراکز فرهنگی نظیر: کانون پرورش فکری کودکانوَنوجوانان و کتابخانهی مرحوم ربیع پورکلهر دارد، اما برای رسیدن به استانداردهای تعیینشدهی سرانهی فرهنگی، فاصلهی زیادی وجود دارد؛ امید داریم که طی سالهای آینده شاهد راهاندازی، گسترش و افزایش مراکز فرهنگی سالن سینما، کتابخانهها و مجتمعهای فرهنگی جهت پُرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و همچنین آموزش شهروندان باشیم.
امید پورکلهر، خیّر کتابخانهساز در آیین افتتاح کتابخانهی عمومی اذعان کرد: افتتاح این کتابخانه، قدم اول برای حمایت از ارتقای فرهنگ شهر بود و بهامیدِخدا، قدم بعدی، راهاندازی کتابخانهی سیّار در شهرستان چالوس خواهد بود تا مردم مناطق دورافتاده و محروم شهرستان بتوانند از فرصت کتابخوانی بهرهمند شوند.