به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، محفل عصر شعر "سرسبزتر از جنگل،" با حضور محمدمهدی نیازمند، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان؛ یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ سیدجلیل میرعظیمی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان؛ رسول منفرد، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان؛ مجید رحمانی، راوی، پژوهشگر و محقق گیلانی؛ زهرا بدن آرا، معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها؛ محمود محمدی، معاون اداری و مالی این مجموعه؛ پوریا قویدل، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان رشت؛ علی امیری، معاون پژوهشی مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان؛ بهرام مژدهی، دبیر محفل ادبی دکتر معین اداره کل کتابخانه های عمومی استان؛ جمعی از شعرا، چهره های فرهنگی، دوست داران تاریخ و فرهنگ و ادبیات گیلان، اعضای کتابخانه های عمومی، اصحاب رسانه و قلم در کتابخانه عمومی میرزا کوچک جنگلی رشت برگزار شد.
مجید رحمانی در این محفل فرهنگی که با هدف بررسی ابعاد مختلف قیام و نهضت جنگل برگزار شد، با بیان اینکه میرزا کوچک نیاز به سوگواری و تبلیغ ما ندارد، گفت: این ما هستیم که به انسان هویت ساز و تغییر دهنده تاریخ نیاز داریم که از وی بینیم و بشنویم و تاثیر و عبرت بگیریم؛ چراکه گذشته چراغ راه آینده است.
وی تاریخ را یکی از منابع معرفتی انسان ها دانست و گفت: هم اینک نسل کنونی هر روز از هویت خود دورتر می شود و به طور قطع جوان نسل امروز اگر هویت قابل افتخار نداشته باشد، قطعا به سمت قهرمان های فرهنگ های دیگر سوق داده می شود. میرزا کوچک خان یک شخصیت افسانه ای و معصوم نیست بلکه یک انسان عادی است؛ او حقانیت زمانه خودش را درک کرده و هر انسان با انصافی به وطن پرست بودن ایشان اذعان دارد. میرزا کوچک به هیچ دولت متخاصم(انگلیس و روسیه) و یا گروهی باج نداده و انسانی است که برای ایرانی آباد و مسنقل تلاش می کند و بر همین اساس، نهضت جنگل یک تجربه تاریخی است.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: میرزا اگر فقط نتیجه مبارزه برایش مهم بود همان اول پیروز می شد اما انسانیت داشت و نهضت میرزا نهضت مقدس هفت سال مبارزات ایرانی ها در گیلان بود.
وی گفت: آن ها شاعران زمانه هستند که سلاح بدست گرفته اند؛ اینها جنگلی نیستند اما میرزا کوچک از دست استعمارگران به جنگل پناه برده است. در نهضت جنگل یک ادبیات پر افتخار می بینید؛ این نهضت سعی می کند با شعر و حتی لهجه گیلکی مضامین را تبیین کند و این یک نهضت منحصر بفردی است.
رحمانی با بیان اینکه برنامه ها در گیلان برای پاسداشت میرزا کوچک خیلی خوب بوده است، خاطر نشان کرد: معرفی تاریخ این انسان هویت ساز در سطح استان خیلی خوب بود اما باید در سطح ملی از سمت استان نیز این مطالبه باشد. جوان امروز از کتاب و نوشته های مکتوب دور شده و بیشتر تصاویر و فیلم ها درباره موضوعات مردم بویژه جوانان را جلب می کند و بر ام ها ها تاثیر می گذارد .
وی با اشاره به ایجاد هشت شبهه نسبت به میرزا کوچک گفت: تمامی این شبهات منشا خارجی دارد ، یار داخلی دارد و همه متناقض همدیگرند که محققان ما بیشتر از توجه به این شبهات باید به ویژگی های میرزا توجه داشته باشند.
وی بهترین تاریخ گو را خداوند متعال دانست و اظهار داشت: قصه های پیامبران را که می نگریم خداوند متعال آن طوری تاریخ را روایت می کند که درس عبرت باشد و به درد انسان بخورد و بزرگان و شعرای ما هم باید میرزا را چنان روایت کنند که به درد نسل جدید بخورد.
وی تصریح کرد : همزمان با میرزا کوچک مبارزان و انسان های بزرگی در جنوب و شرق و غرب ایران نیز داشتیم. میرزا به یک انتظار عمومی، خواست همگانی و مطالبه عمومی مردم پاسخ داد؛ ضمن اینکه ابهت اجنبی را در ایران به سخره گرفت. میرزا می توانست یک مجتهد جامع الشرایط باشد اما خودش را فدا کرد که یک نسل زنده بماند و راهگشا باشد. گاهی باید تاریخ را مدام واگویه کرد تا درس عبرتی باشد.
در ادامه این نشست چند تن از شعرا و حاضرین ضمن شعرخوانی با موضوع قیام جنگل، به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در خصوص این قیام و نهضت پرداختند. همچنین تجلیل از برگزیدگان جشنواره استانی شعر و شور کتاب از دیگر محورهای برنامه محفل ادبی دکتر معین اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این روز بود. بر اساس اعلام دبیرخانه برگزاری این جشنواره پس از داوری آثار توسط مرتضی حیدرزاده و مریم پیله ور به عنوان داوران و کارشناسان این حوزه، رضا نیکوکار، آرش پورعلیزاده و امیر رضا ستایش به عنوان برگزیدگان معرفی و گوهر قوامی و امین معتمد شایسته تقدیر شدند.