به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، اولین نشست محفل اهل قلم و گپوگفت با گلعلی بابایی، نویسنده کتاب حوزه دفاع مقدس همزمان با دومین روز از سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با جمعی از علاقهمندان در غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مصلای تهران برگزار شد.
گلعلی بابایی در ابتدای نشست گفت: استقبال خوبی از نمایشگاه کتاب امسال از طرف مردم شده و نوید یک رویداد فرهنگی باشکوه با محوریت کتاب را میدهد. نمایشگاه کتاب المپیک ۱۰ روزه نویسندگان است و همه تلاش میکنند حضوری پررنگ در این ایام داشته باشند.
وی با اشاره به تألیفات خود گفت: آخرین اثر بنده که در نمایشگاه امسال رونمایی میشود کتاب «ماه تمام» است که زندگینامه مفصل شهید محمدابراهیم همت است و امیدوارم کتابی در خور شأن این شهید بزرگوار باشد و مورد پسند مخاطبین قرار گیرد.
این نویسنده کتاب با اشاره به تعدد روایات در حوزه تألیف کتابهای دفاع مقدس گفت: تاریخنگاری جنگ بر اساس تمامی اسناد بالادستی و پاییندستی انجام میشود و چون بر اساس پژوهشهای خیلی دقیق کارهای مطالعاتی بر روی آنها انجام شده است، این تألیفات نمیتوانند شبههانگیز باشند.
بابایی گفت: در حوزه خاطرات شفاهی، راوی بر اساس آنچه که خود در دوران جنگ دیده است روایت را انجام میدهد و ممکن است در این آثار زیادهگویی و یا کمگویی اتفاق بیفتد اما در کارنامههای عملیاتی و تاریخنگاری جنگ به هیچ وجه نمیشود روایت غیرمعتبر ارائه کرد.
وی ضمن معرفی کتاب «همپای صاعقه» به مراحل نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: وقتی کتاب «همپای صاعقه» منتشر شد، دچار مشکل شد. من مکتوب سازمانی را که به ما ابلاغ شد، هنوز دارم: «در اسرع وقت، کتاب «همپای صاعقهها» را جمعآوری و خمیر کنید.»
این پژوهشگر بیان کرد: حتی جمله خمیر کنید هم در این ابلاغ آمده است. وقتی این دستور ابلاغ شد، شانسی که داشتیم کتاب را دو ناشر چاپ کرده بودند؛ یکی لشکر ۲۷ و دیگری دفتر ادبیات حوزه هنری. در آن زمان شمارگان کتاب ۵ هزار نسخه بود و تقریباً هزار و ۵۰۰ نسخه از آن دست ما باقیمانده بود، اما ۲ هزار و ۵۰۰ نسخه حوزه هنری پخش شده بود. ما میخواستم آنها را خمیر کنیم، بقیه را چه میکردیم؟ عملاً اقدامی صورت نگرفت، اما پیگیر بودند که کتاب توزیع نشود تا اینکه کتاب به دست مقام معظم رهبری رسید و ایشان تقریظ بلندبالایی بر آن نوشتند. بعد از آن، همه کسانی که فشار آوردند که چرا کتاب اینطوری و آنطوری شده است، به دنبال خرید این کتاب افتادند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که کتاب «همپای صاعقه» ظرفیت تولید چندین فیلم را دارد اما آنچه که شاهد هستیم این است که اکثر فیلمنامهها بر اساس تخیل نوشته شده و به کتابهای معتبر و قابل استناد دفاع مقدس مراجعه نمیشود.
بابایی گفت: نباید کاری تولید شود که خود رزمندهها با فضای آن بیگانه باشند و میبایست واقعیتر به اتفاقات جنگ نگاه کنیم و به صحنه سینما و تلویزیون آورده شود.
وی افزود: سازمانهای مرتبط باید در حوزه دفاع مقدس سرمایهگذاری کرده و مفاهیم ارزشمند جنگ تحمیلی را به نسل امروزی منتقل کنند.
نویسنده ادبیات جنگ با اشاره به دیگر تألیفات خود گفت: سال گذشته هم کتاب «بدون مرز» در مصاحبه با علیاکبر طباطبایی، جانشین سپاه در سوریه نوشته شد که به مشکلی برخورد و اکنون قابل عرضه نیست! درباره این کتاب تصورم بر این است که سوءبرداشتی از آن شده و متأسفانه این کتاب قربانی شده است. من برای تحقیق و مصاحبه این کتاب زجر زیادی کشیدم.
گلعلی بابایی در ادامه با اشاره به خدمات متنوع نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: کتابخانههای عمومی راحتترین راه دسترسی به کتاب برای عموم جامعه است که در اکثر محلهها و مناطق شهری و روستایی به ارائه خدمت مشغول هستند.
وی افزود: نهاد کتابخانههای عمومی کشور میتواند در خیلی از اتفاقات مربوط به کتاب دخیل باشد و برنامههای خوبی همچون رونمایی کتاب، مسابقه کتابخوانی، دعوت از نویسندگان و آشنایی با مخاطب در سطح کتابخانهها برگزار می شود.
این نویسنده و پژوهشگر گفت: فعالیتهای نهاد در بالا بردن سطح تفکر مخاطبین و دوستداران کتابخوانی قابل ستایش است و باید تلاش کرد با شناسایی و تهیه کتابهای خوب و مفید، تشکیل هیئت انتخاب کتاب و حمایت و تشویق ناشران خصوصی، بر غنای کتابخانههای عمومی افزود.
وی در پایان از تلاشهای کتابداران سراسر کشور قدردانی کرد و گفت: فعالیتهای کتابداران و اجرای برنامههای خلاقانه موجب دلگرمی است و امیدوارم در تمامی کتابخانههای عمومی فعالیتهای جذاب همراه با خلاقیت انجام شود.