به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نشست ادبی «شاهنامه خوانی و اجرای نقالی» با حضور غلامرضا بکتاش، شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان؛ حامد محقق، معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران؛ نغمه مستشار نظامی، دبیر شورای ادبی نهاد؛ دبیران و اعضای محافل کودک و نوجوان «جوانه ها» و «قاصدک» همزمان با هفتمین روز سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب در غرفه نهاد برگزار شد.
غلامرضا بکتاش، شاعر کودک و نوجوان ضمن گرامیداشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی از شاهنامه به عنوان کتابی بزرگ و عظیم نام برد و گفت: داستان های موجود در شاهنامه دارای پیوستگی و ارتباط با یکدیگر است، کودکان و نوجوانان برای شروع شاهنامه خوانی و شاهنامه پژوهی بهتر است از داستان های بازنویسی شده شروع کرده تا قصه های سنگین شاهنامه را بیشتر درک کنند.
شاعر کودک و نوجوان با اشاره به اینکه خواندن طوطی وار و حفظ کردن شاهنامه فایده چندانی ندارد، گفت: مفاهیم ارزشمندی از قبیل عشق، خرد و اندیشه در شاهنامه وجود دارد که بایستی به کودکان یاد دهیم. خانواده ها می توانند با خواندن داستان های شاهنامه، عشق، امید، پیروزی نور بر تاریکی و خرد را در کودکان نهادینه کنند. من به عنوان شاعر کودک و نوجوان دوست دارم کودکان از شاهنامه اندیشه و خردورزی را یاد گرفته و با فهم عمیق از اتفاق های شاهنامه بدانند که چه راهی به روشنی و راستی ختم می شود.
بکتاش ادامه داد: خیال موجود در شاهنامه فوق العاده شگفت انگیز و وصف ناپذیر بوده و با استفاده از آن می توان هزاران فیلم، داستان فانتزی و نمایش ساخت و اجرا کرد.
گفتنی است اعضای کودک و نوجوان محافل «جوانه ها» و «قاصدک» به نقالی خوانی از داستان های شاهنامه پرداختند.