به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، فاطمه زیادپور، کارشناس ارشد کتابداری و اطلاعرسانی و کتابدار کتابخانه روستایی پریخان شهرستان مشگین شهر اظهار داشت: به مدت ۱۰ سال است که به عنوان کتابدار در روستای پریخان با جمعیتی بالغ بر ۳ هزار نفر از توابع شهرستان مشگینشهر مشغول فعالیت هستم و این تنها کتابخانه روستایی در سطح شهرستان مشگینشهر است.
وی در پاسخ به علل انتخاب این کتابخانه به عنوان کتابخانه منتخب کشور در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: همه کتابداران مستقر در هر منطقه بر حسب شرایط و ویژگیهای محل فعالیت خود اهداف و فعالیتهای مختلفی را در حوزههای فرهنگی دنبال میکنند و ما در روستای پریخان، که یکی از بزرگترین و نزدیکترین روستاها به شهرستان مشگینشهر است، روی گروه سنی کودکان و نوجوانان متمرکز شده و با اجرای فعالیتهای مختلف تلاش کردیم تا کودکان و نوجوانان این روستا از سنین پایین با کتاب و کتابخوانی انس و الفت بگیرند.
وی در میان صحبتهایش که سعی میکرد کمتر از محرومیتها گفته و بیشتر از اقدامات بگوید به اجرای طرحهای مختلف اشاره کرد و گفت: طرحهای همیار معلم، آموزش رایگان کودکان پیشدبستانی مستمند، حضور هفتگی در مدارس و ترغیب دانشآموزان برای کتابخوانی، برگزاری چهارشنبههای مادرانه و بیست روز با کتاب از جمله طرح هایی است که در این کتابخانه اجرا شده است.
کتابدار کتابخانه میزاقاسم پریخانی خاطرنشان کرد: در صورت عملی شدن این طرحها در سایر مناطق روستایی و شهری استان اهداف بزرگی محقق خواهد شد.
وی در تشریح طرحهای کتابخوانی در این روستا گفت: در طرح «۲۰ روز با کتاب» مشارکتکنندگان موظف میشدند ۲۰ روز، روزانه ۵ دقیقه مطالعه داشته باشند. طرح لقمههای کوچک کتابخوانی در عصر اینترنت و فضای مجازی نیز کودکان و نوجوانان این دیار را با تمدن کهن کتاب و کتابخوانی این سرزمین آشنا و به آن مشتاقتر میکرد، یا برگزاری چهارشنبههای مادرانه در کتابخانه روستای پریخان که مادران به همراه کودکان خود در کتابخانه حاضر شده و کتاب مطالعه میکنند.
گفتنی است، آنچه در میان صحبتهای این کتابدار نمونه استان اردبیل قابل توجه بود، وجود ۹ هزار و ۱۰۲ نسخه کتاب در کتابخانه روستای پریخان با ۴۱۶ نفر عضو فعال است و هر ماه بیش از ۳۰۰ کتاب از سوی این کتابخانه به امانت سپرده میشود.
فاطمه زیادپور در لابهلای سخنانش به دایر شدن ۴ ایستگاه مطالعه در روستای پریخان اشاره کرد و گفت: مشغله افراد یکی از موانع اصلی برای مراجعه و حضور در کتابخانهها است. بر همین اساس با استقرار ۲ ایستگاه مطالعه در دهیاری روستا و ساختمان شورای روستا که بیشترین مراجعین را دارد، تلاش شده دسترسی آسان به کتاب ایجاد و توجه اهالی را به فرهنگ مطالعه افزایش دهیم. همچنین ۲ ایستگاه دیگر نیز در مسجد جامع و پایگاه بسیج این روستا راهاندازی خواهد شد.
برگزاری مسابقات کتابخوانی با همراهی مردم روستاهای اطراف، مشارکت در پویشهای مختلف با موضوع کتاب و کتابخوانی و... از سایر برنامههای فرهنگی کتابخانه عمومی روستای پریخان مشگینشهر است که وی به آن اشاره کرد.
وی در تشریح خاطره فراموشنشدنی خود از مردم روستای پریخان که بیش از ۱۰ سال از عمر خود را در کنار آنان سپری کرده، گفت: ۱۰ سال فرصت زیادی برای خلق خاطرات تلخ و شیرین است اما در این مدت فعالیتهای بسیاری از سوی این کتابخانه انجام شده و کسب اعتماد اهالی برای حضور کودکان و نوجوانانشان در کتابخانه یکی از مهمترین ثمرات فعالیت در این روستا است. یکی از خاطرات فراموشنشدنی مربوط به ساخت کاردستی به مناسبت روز پدر از سوی کودکان و مادرانشان در طرح چهارشنبههای مادرانه بود که خاطرات خوبی برای ما رقم زد.