به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی، همایش شعر و ادب فارسی و بزرگداشت مقام ادبی استاد شهریار با حضور هادی بهجت تبریزی، فرزند استاد محمدحسین شهریار؛ ابراهیم اقبالی، دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز؛ ابوالفضل علیمحمدی، شاعر نویسنده و پژوهشگر؛ اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، جمعی از اساتید برجسته ادبیات و شهریار پژوهان و علاقمندان به شعر و ادب فارسی در کتابخانه تربیت تبریز برگزار شد.
اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی در این همایش با بیان اینکه مردم تبریز و آذربایجان با اشعار شهریار زندگی می کنند، گفت: اشعار شهریار سرشار از احساس، عاطفه، معنویت و دیانت است.
بابایی استاد شهریار را شاعری مردمی معرفی کرد و گفت: اشعار هیچ شاعر معاصری مانند شهریار نتوانسته در میان مردم نفوذ کند. وقتی شعر شهریار خوانده میشود، نیاز نیست که آن را برای مردم معنا کنیم چون اکثر اشعار استاد شهریار قابل درک و عامه فهم است.
ابراهیم اقبالی، دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز شاگرد استاد شهریار نیز در این همایش با اشاره به سادگی اشعار شهریار، بیان کرد: نکته مهمی که در مورد لفظ شهریار میتوان گفت سادگی و در عین حال شیرینی و گاهی آسانگیری است.
وی با تأکید بر اینکه استاد شهریار تنها شاعر معاصر کشور است که در دو زبان شاهکار آفریده، ادامه داد: شهریار اصرار عجیبی در آوردن کلمات و الفاظ و امثال عامیانه در شعر داشت که این امر میتواند یکی از دلایل محبوبیت اشعار استاد شهریار در میان عامه مردم باشد. این ظرافت شعری استاد در اشعار فارسی اش کم از اشعاری ترکی ایشان نیست.
هادی بهجت تبریزی، یادگار استاد شهریار نیز در این برنامه با اشاره به اینکه استاد شهریار شاعر جامع الموضوعی بود، گفت: پدرم در تمامی موضوعات و به ویژه تمام حالات و آلام روحی بشری شعر داشت. همگان میتوانند مخاطب اشعار شهریار باشند.
وی با قدردانی از اداره کل کتابخانه های عمومی استان در جهت پاسداشت ادبیات به ویژه برگزاری برنامه های علمی با حضور چهره های شاخص فرهنگی و ادبی استان و دوستان استاد شهریار، افزود: استاد شهریار همواره از برادران نخجوانی به عنوان پایه گذاران کتابخانه ملی تبریز به نیکی یاد می کرد و در چند محفل دیدارهای مختلفی با آنان داشت. ایشان همیشه انس با کتاب قرآن و اشعار حافظ را عامل موفقیت های شعری اش می دانست.
گفتنی است، در این نشست ابوالفضل علیمحمدی، صمد رحمانی و احمد احمدی از شاگردان استاد و شهریار پژوهان نامی به ایراد سخنرانی در مورد زوایای مختلف زندگی و مقام ادبی استاد شهریار پرداختند.