به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان غربی، به مناسبت سالروز وفات حضرت معصومه (س)، آیین رونمایی دو کتاب «گریه ای بدون اشک» و «پناه امت» اثر علی امامی با حضور علی امامی، نویسنده اثر؛ سعید سلیمانپور، نویسنده، مدرس، منتقد ادبی و کارشناس برنامه؛ مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف و دبیر نشست؛ سمیه رحمانپور، معاون امور کتابخانهها و همکاریهای این اداره کل؛ و اهالی فرهنگ و ادب و هنر در استان آذربایجان غربی برگزار شد.
در ابتدا، مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف و دبیر نشست ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت معصومه (س) توضیحاتی پیرامون آثار و نویسنده ارائه داد و گفت: علی امامی، شاعر و نویسنده بومی متولد ۱۳۴۰ و فارغ التحصیل رشته ادبیات عرب از دانشگاه شهید چمران اهواز است که آثار متعددی در زمینه ادبیات آیینی و به زبان ترکی دارد که میتوان به «قیزیل بایاتیلار»؛ «قانلار منله دانیشیر» و ... اشاره کرد.
وی ادامه داد: کتاب «گریهای بدون شک» ترجمه و شرح قصیدهای در سوگ شهدای کربلا و کتاب «پناه امت» ترجمه و شرح قصیده «عینیه» از سید حمیری، از شاعران مشهور عرب زبان و شیعه است و هر دو کتاب دارای محتوای شیعی و اسلامی و دارای پیامهای انقلابی و مبارزه با ظلم است.
سمیه رحمان پور، معاون امور کتابخانهها و همکاریهای اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی ضمن خیر مقدم به حاضرین اظهار داشت: رونمایی کتاب، اقدامی در راستای ترویج کتابخوانی، شناساندن آثار، حمایت از چرخه نشر و نویسندگان است؛ در این اداره کل و با مشارکت محفل ادبی هاتف، ظرفیتی برای گردهمایی نویسندگان و شاعران و انتقال و تبادل تجربیات آنها فراهم شده است و محافل مختلف ادبی به طور مستمر در حال برگزاری است و این اداره کل در راستای حمایت از نویسندگان و چرخه نشر کتاب، آماده برگزاری چنین جلساتی می باشد.
در ادامه، سعید سلیمان پور، نویسنده، مدرس، منتقد ادبی و کارشناس برنامه به معرفی آثار پرداخت و گفت: کتاب «پناه امت»، ترجمه و شرح قصیده «عینیه» سروده سید حمیری، از اصحاب امام صادق (ع) و از شعرای اهلبیت (ع) در قرن دوم هجری قمری است که با محوریت حقانیت امیرالمؤمنین (ع) می باشد؛ در این اثر، ضمن ترجمه و شرح این قصیده، به آیات قرآن کریم و احادیث معصومین (ع) نیز، اشاره شده است.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس، برخی اسرای رژیم بعثی عراق، شعرهایی در زمینه های گوناگون سرودند؛ قصیده «بکاء بلا دموع»، سروده یکی از این اسرا به زبان عربی و در عزای امام حسین (ع) است. این قصیده که نام شاعر آن مشخص نیست در کتاب «مع الاسراء الأحرار» به چاپ رسید.
سلیمان پور اذعان داشت: کتاب «گریه ای بدون اشک»، ترجمه و شرح این قصیده به زبان فارسی است؛ این قصیده از سروده های ارزشمند با مضامین والا است که تاکنون مورد توجه چندانی واقع نشده بود.
وی تصریح کرد: هر دو اثر دارای مقدمه ای کامل و مبسوط به همراه معانی واژگان و شناسنامه قصیده بوده و نثر آن روان و قابل فهم برای عموم است.
یادمان نویسی، شعرخوانی و تقدیر از نویسنده از بخش های دیگر این آیین بود.