به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان ایلام، با هدف توسعه زیرساختهای فرهنگی، کتابخانه عمومی برکت دکتر حسنرضا محمدی در شهرستان درهشهر با حضور اسدالله چراغی، نماینده مردم آبدانان، درهشهر و دهلران در مجلس شورای اسلامی؛ حسنرضا محمدی، پزشک و خیر کتابخانهساز؛ حجتالاسلام امرایی، امام جمعه درهشهر؛ سمیه حیدری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ فرشاد دوستی، مدیرکل راه و شهرسازی استان؛ هوشنگ طاهری، فرماندار درهشهر و جمعی مسئولین استانی و خیرین، افتتاح شد.
سمیه حیدری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان ایلام در ابتدای این برنامه ضمن خوشآمدگویی به حاضرین، بیان کرد: افتتاح یک پروژه کتابخانهای مانند یک تولد خوش یمن و اثرگذار است. تولد یک کتابخانه موجب ایجاد نشاط اجتماعی و افزایش معرفت جامعه می شود و با آغاز به کار یک کتابخانه، فرهنگ عمومی جامعه ارتقا می یابد.
وی افزود: مادرانه به این بنا عشق ورزیدیم که با شروع به کار آن شاهد ایجاد یک جریان فرهنگی مؤثر در جامعه باشیم. امیدواریم این کتابخانه که مزین به نام دکتر حسنرضا محمدی، شخصیت علمی ارزشمند با روح بلند و شخصیت متواضع و تفکری آینده نگر برای فرهنگ جامعه است، در سالهای آتی افرادی را تربیت و به جامعه معرفی کند که موجب سعادت جامعه باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی ایلام ادامه داد: جامعه ما نیازمند افرادی در رأس امور سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است که بهمانند دکتر محمدی دارای شخصیتهای چندبعدی باشند. همان طور که دکتر محمدی به عنوان یک شخصیت علمی جهانی در دهه ۹۰ زمینه ایجاد یک کتابخانه در شهرستان دره شهر را فراهم آورد و همه ما امروز به لطف نیت و کارهای این مرد نیک اندیش در این فضای مقدس گرد هم آمده ایم. کتابخانه ها نیز سالها است از حالت گذشته تک بعدی و یک وجهی خود که صرفاً امانت و مطالعه کتاب بوده، خارج شده اند و توسعه فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در کانون توجه آن ها قرار گرفته است. رویکرد کتابخانه های عمومی به فعالیت های فرهنگی و خدمات نوین کتابداری در راستای سیاست های توسعه فرهنگ است؛ که امروزه مانند کتابخانه خیام روستای حاضرمیل و به واسطه تلاش و فعالیت چشمگیر زهرا احمدی در این کتابخانه، روستای حاضرمیل شهرستان دهلران به عنوان یکی از روستاهای برگزیده دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شد، شاهد درخشش آنها در سطح کشور هستیم.
فرشاد دوستی، مدیرکل راه و شهرسازی استان ضمن تقدیر از زحمات محمدی، بیان داشت: دکتر محمدی در سال ۱۳۹۲ مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای ساخت این کتابخانه اهدا کردند که در زمان خود رقم بسیار بالایی بود و می توانستند این مبلغ را در جای دیگر سرمایه گذاری کنند یا یک وسلیه پزشکی برای یک مرکز خریداری کنند. اما ایشان اولویت کاری خود را بر احداث کتابخانه و کارهای فرهنگی گذاشتند.
وی اضافه کرد: این کتابخانه در زمینی به مساحت ۴۰۰ مترمربع و با زیربنای ۵۸۵ مترمربع با اعتبار هزینه ۷۰ میلیارد ریالی از محل اعتبارات تملک و دارایی و اعتبار تجهیز ۱۹ میلیارد ریالی از محل اعتبارات نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ۲ طبقه و ۲۱۶ مترمربع فضای روباز امروز در راستای خدمتگزاری به مردم مورد بهره برداری قرار میگیرد.
حجتالاسلام امرایی، امام جمعه دره شهر ضمن تشکر از مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام به عنوان یک بانوی دغدغه مند برای حوزه فرهنگ اظهار کرد: حرکتی که انجام شده زیبا است. در گفته ها بیان شد که شاید از بهترین کارها است؛ اما من عرض می کنم اگر امروز رسول اکرم(ص)، در کنار این کتابخانه حضور می یافتند و عده ای در مسجد در حال عبادت می بودند و این کتابخانه مشغول به فعالیت، قطعاً رسول مکرم اسلام(ص) کتابخانه را بر می گزیدند.
امام جمعه دره شهر با اشاره به آیه ۴۶ سوره کهف بیان کرد: خداوند در این آیه مبارکه می فرمایند: الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ أَمَلًا؛ مال و فرزندان، زینت زندگی دنیا هستند، ولی اعمال شایسته پایدار نزد پروردگارت از جهت پاداش بهتر و از لحاظ امید داشتن به آنها نیکوتر است. اعمال خیر و باقیات الصالحات همانند این کار در نزد خدا ماندگار هستند. مردم داری، اخلاق نیکو، خلق حسن، آغوش باز و محبت نوازی از صفات بارز دکتر محمدی است که بر هیچکس پنهان نیست.
اسدالله چراغی، نماینده مردم آبدانان، درهشهر و دهلران در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از حضور مردم عزیز و شریف دره شهر در این مجلس بیان کرد: پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) تأکید ویژه ای بر مسئله کتاب و کتابخوانی داشته اند؛ مانند این بیان حضرت علی(ع) است که می فرمایند: این انسان است که با کتاب خود را آرامش می دهد و هیچ آرامشی بهتر از کتاب و کتابخوانی نیست.
وی ادامه داد: قطعاً مقوله کتاب و کتابخوانی برای پرورش استعداد درونی فرد و برای رشد و تکامل انسان ضروری است و باعث نزدیکی روابط اجتماعی انسان ها می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: امروز در جامعه اسلامی ما، خانواده نقش اصلی را در جایگیری فرهنگ در زندگی و بستر خانواده ها دارد که کتاب و کتابخوانی می تواند ریشه اصلی آن باشد. ما امروز باید روی بنیان خانواده هزینه کنیم و این هزینه چیزی جز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیست که بتوانیم برای نسل های بعدی، جامعه ایرانی اسلامی زیباتری داشته باشیم.
هوشنگ طاهری، فرماندار دره شهر ضمن تقدیر از شرکت کنندگان در آیین افتتاح کتابخانه گفت: دکتر محمدی کسی است که اسم و آوازه اش باعث افتخار ما زاگرس نشینان است؛ به ویژه کهن دیار سیمره عزیز که مهد و پرورشگاه اندیشمندان و ارجمندان بوده است.
در انتهای این مراسم حسن رضا محمدی با اشاره به روز دانش آموز و افتتاح این کتابخانه بیان کرد: یوم اللّه سیزده آبان، یادآور حماسه ها، ایثارها و فداکاری های دانش آموزان عزیزمان است. این روز باشکوه بدین سبب روز «دانش آموز» نامیده شد، تا خاطره فرزندان دلیر انقلاب برای همیشه جاودان بماند و درسی فراموش ناشدنی برای تمام دانش آموزان در سراسر گیتی باشد.
وی در ادامه در خصوص پیشرفت دانش آموزان اظهار کرد: استعداد مهم است ولی تلاش و سخت کوشی مهم تر است. آدم باید با توکل تلاش کند و نتیجه هر چه باشد بلاشک خیر است. انسان به تنهایی نه به سعادت و نه به موفقیت و نه به شادی می رسد. شادی واقعی زمانی است که در جامعه، شادی را به صورت گسترده ببینیم و موفقیت را در خانواده ها و جامعه شاهد باشیم. بعید است شما فردی را ببینید که غمگین باشد و ناخودآگاه غم او به شما انتقال پیدا نکند. خاصیت بشر و مغز این است که متأثر از اتفاقات روزمره است و امیدواریم همگی بتوانیم در سطح جامعه رفاه و خوشحالی را زمینه ساز پیشرفت فرزندانمان کنیم.
شایان ذکر است، در این مراسم لحظات ویژهای رقم خورد که همگان را تحت تأثیر قرار داد؛ یکی از جذابترین بخشهای این مراسم، طراحی چهره حسن رضا محمدی، توسط فاطمه آزادی کتابدار کتابخانه، بود.
همچنین دکتر حسنرضا محمدی در این روز ۳۳ عنوان شامل ۵۰ نسخه کتاب نفیس و ارزشمند و ۱۲ قطعه اسباب بازی فکری به کتابخانه تازه تأسیس اهدا کرد و هزینه عضویت یکساله تمامی افرادی که عضو کتابخانه خواهند شد را متقبل شد.
چاپ و اهدای کارت عضویت افتخاری به دکتر محمدی، امام جمعه، نماینده مجلس و فرماندار به عنوان اولین اعضای این کتابخانه، نقالی خوانی توسط زهرا زینی وند از اعضای کتابخانه های عمومی دره شهر از دیگر برنامه های این مراسم بود.
از زیباترین لحظات این مراسم می توان به ویزیت بیمارانی که از سراسر استان به دره شهر آمده بودند، اشاره کرد که دکتر حسن رضا محمدی در کمال صبر و بردباری به همه افراد مشاوره ارائه کرد و لحظاتی را به گفتگو با ایشان پرداخت.
گفتنی است، حسنرضا محمدی در سال ۱۳۴۶ در روستای شیخمکان شهرستان درهشهر به دنیا آمد. در سال ۱۳۶۵ در رشته پزشکی دانشگاه چمران و در سال ۱۳۷۲ در رشته جراحی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و توانست رتبه یک را در کل کشور در رشته خود کسب کند. وی سالها است که عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران است و یکی از بهترین جراحان مغز و اعصاب در ایران به شمار میرود.